حسن روحانی این روزها کجاست؟/ «اصحاب چهارشنبه» چه کسانی هستند؟

مردی که از پیروزی انقلاب تا ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ هیچ‌روزی دور از مسئولیت‌های انتخابی و انتصابی نبود حالا چند صباحی است که دور از تمامی مسئولیت‌ها در سکوت به‌سر می‌برد. اما شنیده ها حکایت از آن دارد که رئیس‌جمهور سابق چندان هم غیرفعال نیست.

حسن روحانی این روزها کجاست؟/ «اصحاب چهارشنبه» چه کسانی هستند؟

با پایان کار دولت دوازدهم یکی از پربسامدترین سوال‌ها در سپهر سیاسی ایران «آینده حسن روحانی» بود و البته گمانه‌زنی‌های مختلفی نیز در این زمینه وجود داشت. برخی که تصور می‌کردند او باتوجه سوابق و تجربیاتی که طی سالیان متمادی کسب کرده و شباهتی که از نظر برخی نزدیکانش به مرحوم هاشمی رفسنجانی دارد، عهده‌دار مسئولیت اداره مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد شد؛ موضوعی که با کناره‌گیری آملی لاریجانی از عضویت در شورای نگهبان و تقویت احتمال استعفاء وی از ریاست مجمع تشخیص، بسیار تقویت شد؛ اما هرگز محقق نشد چراکه نه آملی لاریجانی از کرسی ریاست کناره‌ گرفت و نه روحانی به عضویت مجمع تشخیص، منصوب شد.

در مقابل گروهی دیگر که عمدتاً راستگرایان و اصولگرایان هستند، معتقدند عمر سیاسی روحانی به پایان رسیده و او آینده‌ای همچون دوست دیرین‌اش علی‌اکبر ناطق نوری خواهد داشت؛ یک بازنشستگی سیاسی و فعالیت کم‌رمق و کم‌رونق در میان جریان‌های سیاسی که با سپری شدن روزهای پی‌درپی رنگ باخته و به دوری و سکوت سیاسی تبدیل شود.

این گمانه‌زنی‌ها اما همواره در فضایی پرابهام مطرح می‌شد؛ چراکه روحانی پس از تحویل مسئولیت دولت به سید ابراهیم رئیسی، وارد دوران سکوت و دوری از صدر اخبار شد. مردی که از فروردین ۱۳۹۹ با شدت شیوع کرونا عادت کرده بودیم روزهای شنبه در ستاد ملی کرونا، چهارشنبه‌ها در جلسه هیات دولت و صبح‌های پنجشنبه با افتتاح پروژه‌های زیربنایی شاهد سخنرانی‌های پی‌درپی‌اش باشیم به یکباره وارد دورانی از سکوت خبری شد. سکوتی که جز با چند مناسبتی در پی درگذشت علما یا مناسب‌های ملی و مذهبی شکسته نشد.

البته در این دوران مخالفان او بیکار نبودند و هربار با درخواست محاکمه از سوی نمایندگان و گزارش‌های مجلس پیرامون دوران دولت‌داری او، «روحانی» را به تیتر اخبار باز‌می‌گرداندند.

با همه این اوصاف مردی که از پیروزی انقلاب تا ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ هیچ‌روزی دور از مسئولیت‌های انتخابی و انتصابی نبود حالا چند صباحی است که دور از تمامی مسئولیت‌ها در سکوت به‌سر می‌برد. اما شنیده‌ها حکایت از آن دارد که رئیس‌جمهور سابق چندان هم غیرفعال نیست. ظاهرا روحانی جلساتی را در روزهای چهارشنبه با تعدادی از نزدیکان خود برگزار می‌کند، جلساتی که شنیده می‌شود محمود واعظی رئیس دفتر دوران ریاست جمهوری روحانی، هماهنگی آن را برعهده دارد و محمد قوچانی دبیر «شورای گردآوری، تدوین و مستند سازی آثار رئیس جمهور» و علیرضا معزی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور در دولت دوازدهم از اعضای آن هستند و خبری از سایر اعضای این جلسه در دست نیست.

اما نگاهی به اعضای جلسه نشان‌دهنده آن است که روحانی مشخصا خود را برای روزها و ماه‌های آینده آماده می‌کند، حضور دو چهره پرسابقه رسانه‌ای از دو جناح سیاسی در کنار او می‌تواند حکایت از این داشته باشد که روحانی در آینده‌ای نه‌چندان دور در قامت منتقد عملکرد دولت سیزدهم و ابراهیم رئیسی ظاهر شده یا در جایگاه رئیس‌جمهوری که پرالتهاب‌ترین سال‌ها در چند دهه اخیر کشور را تجربه کرده؛ به خاطره‌گویی و بازگویی تجربیات بپردازد.

ضمن اینکه رقم خوردن هر آینده‌ای برای دولت رئیسی یک برگ برنده برای روحانی خواهد بود، چراکه در صورت احیای برجام و ثمربخش بودن آن، هیچکس نمی‌تواند نقش مهم و پررنگ روحانی و ظریف را در شکل‌گیری برجام نادیده بگیرد و بالعکس اگر احیای برجام با شکست مواجه شود و دستاورد رئیسی در اداره دولت ادامه روند مشکلات و بحران‌های اقتصادی و معیشتی دو سال پایانی دولت دوازدهم باشد، آنگاه برگ برنده دیگری برای نقش‌آفرینی روحانی پدید خواهد آمد. چراکه وقتی روحانی در ۲۶ دی‌ماه ۱۳۹۸ در مجمع سالانه بانک مرکزی، گفت: «من بلد نیستم کاری به دنیا نداشته باشم و برای حل مشکلات فقط به داخل نگاه کنم. اگر اقتصاددانی بلد است که تمام روابط خارجی خراب باشد اما اقتصاد مملکت هیچ دست نخورد به ما هم بگوید.» مورد هجمه و آماج حملات جناح رقیب و مخالفان قرار گرفت و او و دولتش به بی عرضگی متهم شدند. حتی ابراهیم رئیسی در جریان مناظره‌های انتخاباتی خطاب به عبدالناصر همتی کاندیدای رقیب خود که رئیس بانک مرکزی دولت روحانی بود، گفت: « به برجام به عنوان یک قراردادی که با ۹ بند، مقام معظم رهبری تایید کردند حتما به عنوان یک قرارداد و تعهدی که مثل همه تعهدات باید دولت‌ها پایبند باشند، پایبندیم؛ اما برجام را شما نمی‌توانید اجرا کنید، برجام را یک دولت مقتدر می.خواهد اجرا کند.»

در نتیجه طی ماه‌های آینده و شاید از ابتدای سال ۱۴۰۱ ممکن است شاهد فعال شدن روحانی و یارانش باشیم، به ویژه اینکه تا آن زمان عملکرد دولت در کنترل و اداره بازار شب عید مشخص شده و احتمالا سرنوشت مذاکرات احیای برجام تا آن موقع روشن خواهد شد.

از آنجا که روحانی تاکنون نسبت به مناسبت‌هایی که خود در آن‌ها نقش‌آفرین بوده مانند «سالروز تاسیس شورای عالی امنیت ملی»، واکنش نشان داده و فعال بوده است. می‌توان پیش‌بینی کرد ۱۴ فروردین سالروز امضای بیانیه لوزان که مهم‌ترین گام توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی تا پیش از برجام بود، تاریخ احتمالی فعال شدن روحانی و اعضای جلسات چهارشنبه‌ها باشد.

منبع: ایلنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 29
  • ناشناس
    5

    مانند اسلاف خویش در حال گذراندن دوران بازنشستگی و استراحت مطلق است.

  • علی
    18

    باید محاکمه شه یعنی اگه نشه بی عرضگی دستگاه قضا رو نشون میده
    یعنی هرکس در هر صمتی هرکاری کرد نباید مورد باز جو قرار بگیره

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      نگارش "سمتی" صحیح است،

    • استاد علوم ماورا
      3

      دستگاه غذا نه قضا درست است.

  • شیخ طوطی
    32

    یک روز میرسه مردم با شمع دنبال روحانی میگردن

    نظرات شما -
    • یاور
      1

      تو دوره روحانی هم باشمع دنبال یه مدیر دلسوز و کاری بودیم

  • زمان
    13

    حسنك كجايي؟؟؟؟؟

  • ali
    2

    ایشون رئیس جمهور بود هم معلوم نبود کجاست . الان که دیگه بیکار هم شده .
    احتمالا احمدی نژاد رو دیگه میفرستن استخر شنا کنه و فعلا روحانی رو میشونن سر جاش !!

  • ناشناس
    16

    حسن روحانی مساوی است باهشت سال خیانت ملت منتظر هستند محاکمه شود تا جواب جنایت های خود را ببیند

  • سیاوش سلطان
    5

    جمعه ها می فهمید
    حالا که چهارشنبه نحس را برگزیده فاتحه اش خوانده شده
    ایلنا نمی داند ؛ عملکرد دولت ها را باید علمی بررسی کرد نه کیلویی ؟!

  • ناشناس
    1

    رفته اونچنان رونق اقتصادی کند که دیگر رئیس جمهور نشود

  • پس چی شد؟
    5

    روزی خواهد رسید که حاکمیت از عدم برخورد با روحانی و عواملش سخت پشیمان خواهد شد و ان روز دیر نیست عدم مواخذه روحانی یعنی منبعد هر کس در هر موقعیتی میتواند بتازد و مردم و قانون را ریشخند کند وقانون در این مملکت فقط برای عوام قابل اجراست تو خود حدیث مفصل بخوان.......

  • رحیمی
    6

    مثلا دولت سید فقرا برای مستضعفین شاهکار کرده ؟ ۴ ماه سر کار امده اند تمام کالاها بدون استثنا از ۳۰ تا ۵۰ درصد گران شده اند ، پراید ۱۳۰ میلیونی شده ۲۰۰ میلیون ( خودروی مستضعفین ) ، اگر عدل رئیسی این است خدایا ما عدل رئیسی را نخواستیم ظلم روحانی را برگردان .

    نظرات شما -
    • علی
      13

      همه گرانیهای فعلی حداقل تا سال اینده نتیجه عملکرد دولت قبل هست و دولت جدید نمیتونه جلوی دلاری که پارسال تا 30 تومن رفته را بگیره. نتیجه خلق پول دولت قبل هست و متاسفانه ممکنه ادامه داشته باشه.

  • علی
    9

    کم کاری دولت روحانی در قبال اقتصاد داخلی چیزی نیست که بشه انکارش کرد. میگفت حتی اب خوردن مردم هم باید برجام امضا بشه. حتی واردات واکسن هم به تصویب فت اف گره زدند. به اقای رییسی میگفتند وقت مچ گیری نیست و ایضا شما چکاره ای میری کارخانه ها را احیا میکنی؟! بگزریم از ماجرای جبران کسری بودجه عظیم دولت روحانی از اموال مردم بیچاره در بورس که هیچ جنایتکاری با مردمش اینطور نمیکنه. اگر عملکرد اینها بررسی نشه و بابت اشتباهات عمدی محاکمه نشوند 4 یا 8سال دیگه دوباره با چندتا شعار جدید شروع به فریب مردم میکنند....

  • فرهادی
    3

    سوال کرده اید روحانی کجاست ؟ این را که هر بی سوادی هم می داند طبق رویه معمول به سرنوشت اسلافش چون اقایان بنی صدر و میرحسین و هاشمی و خاتمی و احمدی نژادگرفتار خواهد شد و پس از اتمام کار مدتی خانه نشین ، سپس ممنوع التصویر و بعد ممنوع الملاقات ودر ادامه ممنوع السفر ودر پایان یا حصر و یا استخر کوشک در انتظارش .

  • سجاد
    11

    اگر حسن کلید ساز در عرض 8سال ارزاق و دیگر کالاها را هزار درصد برد بالا شیخ طوطی(ابراهیم ریسی) اراده دارد در4 سال این افتخار را نصیب خود کند،، بنازم به شیخ طوطی که با قدرت،، قاطع،، انقلابی،، بدون ترس،،شجاع،، دلیر،، قیمتهارا می بری بالا،،

    نظرات شما -
    • یاور
      8

      گرانیها تا چند سال اینده نتیجه زحمات دولت قبل است....

  • ت
    3

    زمستونه، رفته زیر لحاف، به کارهاش برسه، اینقدر دنبالش نگردید. در فصل تخم گذاری پرندگان از زیر لحاف بیرون می آید، میره بالای درخت، برای خودش، لانه ملی درست میکنه، تا گربه ها دستشون بهش نرسه. تابستون هم می‌ره استخر فرح، و زیر آبی می‌ره. پاییز هم کنار مدرسه دخترانه، سوت بلبلی میزنه، دوباره زمستون می‌ره زیر لحاف و .... اینقدر این چرخه را طی میکنه، تا جان به جان آفرین تقدیم کنه. البته شاید هم ، ملکه انگلیس دلش ، به حالش سوخت، و اون را فرمانداری در کانادا کنه.

  • گمنان
    4

    تف به شرف هر چه دارو ندار آن کسی که در سال ٩٢می گفت من اگر احساس مسولیت نمی کردم کاندید نمی شدم وقسم جلاله می خرد کدام بیشرفی بود .دیگر مملکت با یک ماه دو ماه درست نمیشود بلکه سالها طول می کشد بر گردد . به سال ١٣٩٢

  • ایران
    0

    همشون کاخ نشین هستند. جلو مردم بازی چپی راستی در میارن خودشون در برخورداری از خوان انقلاب باهم همکاری میکنند. چون مثله زنجیر بهم وصل هستند هیچگاه محاکمه نمیشن

  • متوهم
    2

    هر روز نماز صبح وضو گرفته در سمنان راهی مسجدی است که شاید یک بار دیگر همان کجاوه نورانی آسمانی را ببیند و سوارش کنند تا نزد خدا ببرندش.

  • عای
    1

    بجزویرانی چیزی به ارمغان نمیاوردروحانی

  • محمد
    2

    اونی که این نوشته در موزد روحانی نوشته ومنتشر کرده فکر نکنه خیلی زرنگه مردم خودشان واقعیت را میدانند هر چه بلا بر سر مردم آمد باعث وبانی آن اصلاح طلبان وطن فروش وشخص خاتمی وروحانی هستن انشاالله یه روز گرفتار بشن... آمین....

  • فتاحی
    1

    زیر گِل رفته گردن کلفت کرده پاسخگوی بدبختیهای ما هم که نیست.

  • محمد
    3

    این ملعنونین به جای اینکه به خاطربلاهای که به سرمردم آوردند محاکمه و حداقل درزندان باشند راست می گردندو مانند سران فتنه با پول بیت الحال خوش می گذرانند و حالش را می برند

  • ناشناس
    1

    همیشه‌گذشت‌زمان‌ثابت‌می‌کند چه کسی‌‌خدمتگذار‌واقعی‌مردم‌بوده‌.‌ازقدیم یه ضرب‌المثل‌بوده‌هرکسی‌را‌خدا‌برای‌ یه‌کاری‌‌خلق‌کرده

  • ناشناس
    0

    همیشه‌گذشت‌زمان‌همه‌چی‌را ثابت‌‌می‌کند‌که‌خدمت‌گذارواقعی‌مردم چه کسی‌بوده.ایشاالله‌هر‌چه‌زودتر‌تحریمات‌ضالمانه‌ برداشته‌شود‌ومردم‌ایران‌‌‌ باشادی‌ودل‌خوشی‌زندگی‌کنند

  • ناشناس
    0

    یه زیرپله خریده داره کلید درست میکنه شاید بشه قفل اینهمه بدبختی که برای مردم درست کرده بازکنه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها