یک تحلیلگر مسائل سیاسی:
دولت رئیسی نتوانسته از یکدستی حاکمیت بهره ببرد/ ظرفیت فرافکنی برای توجیه ضعفها، تمام شده است
یک تحلیلگر مسائل سیاسی نوشت: پس از انتخابات خرداد ۱۴۰۰ و با یکدست شدن کامل قوا یکی از مهمترین موانع برای اتخاذ سیاستهای خارجی و داخلی، فراتر از اختلافات جناحی برداشته شد. آثار این فرآیند در سیاست خارجی تا حدودی مشهود است، از جمله سکوت نسبی نظامیان در مسائل خارجی است.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: گفته میشود که چند وزیر از کشورهای منطقه عازم تهران هستند. یکی از مواردش حل مساله ذخایر بلوکه شده ایران در کره جنوبی است، بنابراین خبر را مثبت و خوشحالکننده توصیف میکنند.
حل مشکل پولهای بلوکه شده ایران به شرطی مفید است که در ذیل یک برنامه اجرایی مهمتر یعنی حرکت به سوی کم شدن تنشها در روابط خارجی کشور باشد.
تنشهای روابط خارجی کشورهای منطقه رو به تزاید است و این وضعیت، اثرات زیانباری بر توسعه کشورهای منطقه دارد. به علاوه دستهای فرامنطقهای نیز در تشدید این تنشها فعال هستند، ضمن آنکه تنش موجود میان غرب و روسیه و تا حدی با چین به اندازه کافی بر روابط خارجی کشورها اثرات منفی دارد.
وظیفه هر دولتی است که فارغ از این مسائل کوشش کند، آثار و عوارض منفی این شرایط را در کشور خود به حداقل برساند، زیرا ناپایداری در روابط خارجی نقش مهمی در توقف رشد اقتصادی دارد و به لحاظ روحی و روانی نیز اثرات منفی بر مردم دارد.
ایران اکنون همچنان درگیر مناقشات گوناگونی است. تحریمها و برجام، مسائل خاورمیانه و سوریه و لبنان، جنگ یمن، مسائل عراق و کردستان عراق، بحران افغانستان و مهاجران، احتمالا مشکلات پاکستان، همچنین تا حدودی غیرمستقیم درگیر منازعه اوکراین نیز هست. به علاوه هر لحظه ممکن است میان باکو و ارمنستان نیز مشکلاتی پیش آید و ایران را متاثر کند.
روابط با کشورهای جنوبی خلیج فارس جز عمان و قطر در شرایط پایدار نیست، با ترکیه هم مشکلات خاص خود را داریم. صادرات نفت و مبادلات اقتصادی نیز میتواند روی دریا و نفتکشها مشکلآفرین باشد. خلاصه این است که مجموعه این شرایط موجب افزایش شاخص ریسک کشوری میشود و با پرداخت ۴۷۰ میلیون دلار بدهی بریتانیا یا هفت میلیارد دلار کرهجنوبی و... در ازای آزادی چند زندانی، مشکل این ریسک حل نمیشود. ریسکی که زیانهایش در برگههای حسابداری مالی دولتها نوشته نمیشود، ولی آن ۴۷۰ میلیون دلار فوری ثبت و درج میشود.
پس از انتخابات خرداد ۱۴۰۰ و با یکدست شدن کامل قوا یکی از مهمترین موانع برای اتخاذ سیاستهای خارجی و داخلی، فراتر از اختلافات جناحی برداشته شد. آثار این فرآیند در سیاست خارجی تا حدودی مشهود است، از جمله سکوت نسبی نظامیان در مسائل خارجی است. اگر برخی سخنان وزیر خارجه فعلی را ظریف میزد، توپخانههای رسمی و غیر رسمی علیه او آتش بهپا میکردند، ولی اکنون همگان یا سکوت میکنند یا حمایت. با این حال به نظر میرسد که این همسویی کامل قوا هنوز نتوانسته است به مراحل ثمربخش برسد و نمونهاش برجام و اوضاع منطقه است. البته آنچه امید ما را به نتایج این یکدستی کاهش میدهد، مشاهده تفرق نیروهای حکومت در حوزههای داخلی است که در ماجرای ورود زنان به ورزشگاه مشهود بود. در این ماجرا انتظار میرفت که دولتِ یکدست، تصمیم شفاف و روشنی بگیرد و آن را قاطعانه اجرا کند و اجازه ندهد برخی افراد غیرمسوول این وضعیت تاسفبار را ایجاد کنند. شاید این رویداد درسی باشد تا پس از این شاهد موارد مشابه نباشیم.
در سیاستهای اقتصادی احتمال کمی وجود دارد که در کوتاهمدت چنین رویکرد هماهنگی را اتخاذ کنند. برای اینکه اصولا رسیدن به درک روشنی از برنامه اقتصادی زمانبر است و نیازمند مقدماتی است که ظاهرا وجود ندارد. تازه میخواهند کارشناسان اقتصاد اسلامی!! را برای رسیدن به یک برنامه واحد بسیج کنند.
اگر چه یکدستی حکومت بیشترین اثر مثبت خود را در سیاست خارجی گذاشته، ولی حتی در این زمینه هم هنوز به نتایج ملموسی نرسیده است. انتظار میرفت که یکدستی قوا در ایران از تنشهای درون قدرت کم کند و اجازه ندهد که واقعیت مشکلات در پس پرده رقابتهای جناحی پنهان شود. مجموعه ساختار قدرت خوب میدانند که فرافکنی ظرفیت محدودی برای توجیه ضعفها دارد. ظرفیتی که تمام شده است. باید هر چه زودتر سیاست روشنی را در روابط خارجی، اقتصادی، داخلی و فرهنگی به نمایش بگذارند و آماده پذیرش هزینهها و منافع این سیاستها باشند.
باید نامه ای به رییس جمهور بنویسیم تا ببینیم از حال و روز ما خبر دارند یا مثل قبلی در خواب ناز هستند.اگر قرار خواب باشند باید همه با هم ایشان را بیدار کنیم.مگر اینکه خودشان را به خواب زده باشند.
روحانی رفت امریکا فلانی نزاشتش مذاکره کنه
این آقا هم مثل قبلی ها بازیچه حکومت بود
واقعا میگن وقتی پول باشه میدیم خواربارو؟مگه پول نیست؟ما که باورنمیکنیم پول نیست..پول هست حسابی هم هست این همه درآمد کجا میره پس..سودسهام که همش نباید توجیب سهام داران بره حق بازنشسته هام باید باهاش پرداخت بشه…خدا ازتون نگذره
اگر دستگاه قضایی مستقیم از مردم برای نظارت و اصلاح قوه استمداد کند تصور وجود 80 میلیون چشم ناظر، جرأت انجام عمل خلاف شرع و قانون را ازعناصر ناسالم خواهد گرفت.
از دستگاههای مسئول درخواست میشود کسانی را که در شبکههای اجتماعی با قمه و شمشیر وعربدهکشی برای امنیت جامعه خط و نشان میکشند طوری نقرهداغ کنند که جرأت دست گرفتن چاقوی میوهخوری را هم نداشته باشند. از بسیج هم کمک بگیرید.
سازمان محیطزیست و دستگاه دیپلماسی با رایزنیهای خود با ترکیه و عراق تدبیری نمایند تا شاهد آلودگی هوای شهرها نباشیم که جان ساکنان شهرها به ویژه بیماران قلبی و ریوی به خطر میاندازد.
خدا نگذرد از حقوقبگیران نجومی که پا روی حق و حقوق قشر ضعیف میگذارند. من با بیماریهای دیابت و فشار خون و داروهای خاص در حال افزایش قیمت با 7 میلیون با مشقت امرارمعاش میکنم و عدهای از پرخوری ندانند که دریافتیهای خود را چکار کنند. انشاءالله دولت جدید ریشه این قبیل دریافتی را بخشکاند.
ترکیه که این روزها از روابط خود با رژیم جعلی رونمایی کرد گویا از کمکهای گاوشیرده نیز برخوردار شده و پرونده قتل خاشقجی که سروصدای زیادی در ترکیه به پا کرد را دو دستی تقدیم سعودی کرده و باطن حقیقی خود را در وادادگی و نوکری به استکبار آشکار کرده است.
بیاثر کردن تحریمهای دشمن یعنی اینکه ایران با وجود تحریمهای فراوان توانست در سال 1400 رکورد صادرات نفتی به کشورهای مختلف را با 37 درصد افزایش بشکند و امروز بابت فروش نفت هیچ نگرانی نداشته باشد.
چی میگی پس اثراتشو در زندگی مردم چرا نمایان نمی شود
حر ف مفت زدن کاری نداره بشین جلو آینه تو حیفی خخخخ
عملیاتهای شبانه جوانان فلسطینی علیه صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی جای تبریک دارد از خداوند میخواهیم نگهدار فلسطینیهای مظلوم باشد و شر اسرائیل و اسرائیلیها از منطقه برداشته شود.
مطمئن باش زندگی فلسطینی ها و لبنانی ها که امثال تو بی عقل و متوهم غصه اش را می خورند خیلی خیلی بهتر از من و تو و اکثر ایرانیان است!!!!!
وقتی قیمت سمند در یک روز ۴۰ میلیون تومان گران شد ثابت کرده است که متاسفانه در کشور قانون و عدالت وجود ندارد.
اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی جنوب غرب تهران توان رسیدگی به شکایت کارگران و بازنشستگان را ندارد.
اى بابا آخوند چه به مملكت دارى اقتصاد كلان مى داند؟ سياست خارجه مى داند؟ قراردادهاى بين المللى ميفهمد؟روابط متقابل بين كشورها راميداند ؟وخلاصه ،،،،،
جكيده درس خواندن يك روحانى كتاب توضيح المسائل است كه آنهم در پيرى اكر به اجتهاد برسند حق چاپ دارند واسلام ،شم توقع مملكت دارى از آنها دارى
شخص رئیس جمهور باید استیضاح شود چون اوضاع اقتصادی مردم بدتر شد و ایشان فقط شعار میدهد
دروغ به مردم بالاترین خیانت است
تعرض به سفارت ایران در افغانستان با مجوز و دستور طالبان صورت گرفته است.
چندروز پیش توی همین خبرفوری یک کامنت خوندم خداوکیلی کامنت تاریخی بود این نشون میده که مردم ایران چقدر با هوش و با استعدادند ، نوشته بود : جناب رئیسی از دستگاه قضایی اومد دولت را تحویل گرفت تا کشور را آباد کند ! مثل اینه که سربازی اسلحه شو رها کنه بیاد با بیل بره به جنگ دشمن !!!!
آقای رئیسی نتوانست عملکرد خوبی در دولت داشته باشد که هیچ تورم سه برابری رو هم به کمر مردم گذاشت آخه چرا از ارتباط با کشورهای پیشرفته هراس دارین ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حمله به کنسولگری ایران در هرات با مجوز و دستور مستقیم طالبان صورت گرفته است.
دستور رئیسجمهور به دستگاههای نظارتی: پشت پرده گرانیها شناسایی شود/ و این درحالی است که دستگاههای نظارتی خودشان تاکنون عامل اصلی پشت پرده گرانیها درکشور بودند و هنوز هم هستند.
اولا:مشکل این هست که دولت برنامه مدون یک ساله یا دوساله درستی جهت اجرا ندارد.دوما: متاسفانه این دولت ضعیف ترین دولت های بعد از انقلاب هست.سوما: از حمایت مردمی محروم هست
کارگران و بازنشستگان شکایات حقوقی وکیل بگیرند؟
تقصیر خودمان است از سال 1357 تاکنون همیشه کوتاه می آییم
و در برابر اهانت، خیانت، ظلم و ستم سکوت می کنیم
لعنت بر این دولت و مجلس و نظام یکدست و انقلابی!!!! که به زندگی مردم حمله گازانبری کرده و مردم را در تنگنای اقتصادی قرار دادند!!!