حسین شریعتمداری: نه تنها جزایر سه‌گانه، بلکه بحرین هم برای ایران است

مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: به دنبال دخالت اتحادیه عرب در امور داخلی و تکرار ادعاهای بی‌اساس درباره جزایر سه‌گانه، باید به این واقعیت اشاره شود که بحرین هم متعلق به ایران است.

حسین شریعتمداری: نه تنها جزایر سه‌گانه، بلکه بحرین هم برای ایران است

در پی انتشار مفاد بیانیه نشست ۱۵۸ وزرای خارجه اتحادیه عرب و کمیته خودخوانده ۴ جانبه در خصوص جمهوری اسلامی، وزارت امور خارجه این نشست را محکوم کرد.

کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه در اینباره گفت: صدور چنین بیانیه‌هایی، نشان از فقدان فهم درست برخی کشورهای یادشده نسبت به سیر تحولات منطقه و تجاهل نسبت به واقعیات منطقه غرب آسیا است.

کنعانی در خصوص جزایر سه گانه ایرانی با مردود شمردن ادعاهای بیانیه، تمامی اقدامات ایران را در چارچوب اعمال حاکمیت بر تمامیت ارضی کشور دانست و مداخله دیگران در این زمینه را محکوم کرد.

متن یادداشت در ادامه می‌آید:

«آواز کوچه باغی» اصطلاح شناخته شده‌ای در فرهنگ قدیم تهران است و در مواردی به صورت ضرب المثل درآمده است. به گفته قدیمی‌ترها- که امروزه تعدادشان زیاد نیست- در آن سال‌های نه چندان دور که تهران شهر خلوتی بود و پاسی از شب گذشته، سکوت همه جا را فرا می‌گرفت. افرادی که به هر علت، ناچار بودند در ساعات پایانی شب از کوچه‌های تاریک و خلوت عبور کنند و احیاناً از تاریکی و خلوتی می‌ترسیدند برای غلبه بر ترس با صدای بلند زیر آواز می‌زدند. این آوازها به آواز کوچه باغی معروف بود- یا یکی از انواع آوازهای کوچه باغی بود- و هنگامی که صدای عابری به این آواز بلند می‌شد و چهچهه پایانی آن با کلماتی مانند حبیب من… عزیز من… امان امان و… در فضا می‌پیچید، برخی از اهالی محل که دل و دماغ بیشتری داشتند و انگیزه رهگذر آوازه خوان را می‌شناختند، سر از پنجره بیرون می‌آوردند و با جملاتی نظیر دمت گرم!… دارمت! و … با او همراهی می‌کردند، یعنی این که نترس! خوف نکن! ما بیداریم…

پنج شنبه هفته گذشته وزرای خارجه، دفاع و امنیتی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در پایان اجلاس سه روزه خود در ریاض، بار دیگر- و به روال چند ساله اخیر- با صدور بیانیه‌ای از ادعای مالکیت امارات متحده عربی بر جزایر سه گانه تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی حمایت کردند و از جمهوری اسلامی ایران خواستند از طریق مذاکره به اختلافات موجود درباره مالکیت این سه جزیره پایان دهد!

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس- عربستان، کویت، امارات عربی متحده، بحرین، قطر و عمان- که سابقه تشکیل هیچیک از آنها به ۱۰۰ سال نمی‌رسد، به خوبی از حاکمیت قطعی ایران بر جزایر سه گانه و اسناد این حاکمیت بلامنازع باخبرند و حتی در دورترین افق‌های ذهن خویش هم نمی‌توانند تصور روزی را داشته باشند که این حاکمیت کمترین خدشه‌ای پیدا کند، بنابراین انگیزه آنها از تکرار این ادعای واهی و بی اساس هرچه باشد، احتمال خروج این سه جزیره از حاکمیت ایران نیست. پس ماجرا چیست؟

برای پاسخ به این سؤال، ابتدا باید به اسنادی که حاکمیت قطعی ایران بر جزایر سه گانه را نشان می‌دهد اشاره کرد؛

۱- علاوه بر نقشه‌های متعددی که از دوران یونان باستان - قبل از میلاد مسیح- برجای مانده و در آنها از تمامی جزایر خلیج فارس با عنوان بخشی از سرزمین ایران یاد شده است، در سده‌های اخیر نیز تمامی نقشه‌های رسمی که از سوی کشورهایی نظیر انگلستان، فرانسه، روسیه، پرتغال، اسپانیا و… تهیه شده و به عنوان اسناد رسمی نگهداری می‌شوند، جزایر خلیج فارس- از جمله سه جزیره تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی- را بخشی از خاک ایران دانسته‌اند. از جمله دولت انگلیس که بیش از دو سده در منطقه حضور داشته و در مواردی نیز با دولت‌های وقت ایران درگیر بوده است، در مجموع ۲۳ نقشه رسمی از منطقه تهیه کرده که در تمامی آنها- بدون استثناء- جزایر سه گانه متعلق به ایران است.

۲- در سال ۱۸۳۰ کاپیتان جی.بی.بروکس GBBRUCKS از سوی کمپانی هند شرقی- وابسته به دولت استعماری انگلیس- نقشه‌ای رنگی از خلیج فارس تهیه می‌کند. در این نقشه رنگی که نسخه‌هایی از آن در وزارت خارجه انگلیس و مخزن اسناد سازمان ملل متحد نگهداری می‌شود، ۳ جزیره تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی به رنگ خاک ایران ترسیم شده است. کاپیتان بروکس نزدیک به ۱۲ سال برای تهیه این نقشه در منطقه خلیج فارس بود.

۳- در سال ۱۸۳۵ «ساموئل هنل» از سوی دولت انگلیس مأمور تعیین حدود کشورها در خلیج فارس می‌شود. هنل در نقشه خود یک خط فرضی در آبهای خلیج فارس ترسیم می‌کند که جزایر سه گانه در قسمت فوقانی- شمالی- این خط فرضی قرار داشته و متعلق به ایران دانسته شده است.

۴- در ژانویه سال بعد- ۱۸۳۶- سرگرد «موریسن» جانشین ساموئل هنل، مأموریت او را پی می‌گیرد و پس از مذاکره با شیوخ خلیج فارس نقشه‌ای که به تأیید آنها رسیده بود را تهیه می‌کند. در این نقشه، جزایر سه گانه در عمق بیشتری از قلمرو ایران قرار گرفته است.

۵- در سال ۱۸۸۱ نیروی دریایی انگلیس بار دیگر نقشه‌ای از منطقه خلیج فارس تهیه می‌کند که در آن جزایر سه گانه و خاک ایران، رنگ مشترکی دارند. 

در سال ۱۸۸۱ نیروی دریایی انگلیس بار دیگر نقشه‌ای از منطقه خلیج فارس تهیه می‌کند که در آن جزایر سه گانه و خاک ایران، رنگ مشترکی دارند

۶- در سال ۱۸۸۶ دایره اطلاعات دولت انگلیس نقشه ایران را با رنگ یکسان جزایر و خاک ایران تهیه کرده و در ۱۲ ژوئن همان سال این نقشه از سوی وزیر مختار انگلیس در تهران به ناصرالدین شاه تحویل می‌شود.

۷- در سال ۱۹۰۸، دولت ایران امتیاز استخراج خاک سرخ -سنگ آهن- ابوموسی را به ونگهاوس آلمانی می‌دهد که دولت انگلیس به دلیل تیرگی روابط خود با آلمان، به ایران اعتراض می‌کند، دولت انگلیس در اعتراض خود خواهان کسب امتیاز استخراج خاک سرخ برای شرکت‌های انگلیسی است یعنی تاکید بر حاکمیت ایران…

و از ده‌ها سند دیگر، از جمله احکامی که دولت‌های وقت ایران برای انتصاب حکام- استانداران- خود در بندرلنگه- که شبه جزیره یاد شده بخشی از آن بوده است- صرف نظر می‌کنیم.

۸- اصلی‌ترین- و تنهاترین- سندی که امارات برای اثبات ادعای خود ارائه می‌کند نامه‌ای است که شیخ یوسف فرماندار ایرانی بندرلنگه در سال ۱۸۸۲ به شیخ حمید القاسمی حاکم رأس الخیمه می‌نویسد و در آن به عنوان تعارف و ابراز ادب- که آن هنگام بسیار متداول بوده و در بسیاری از نامه‌های مشابه دیده می‌شود- نوشته بود؛ ابوموسی از آن شماست (در خدمت شما هستیم!)

نکته درخور توجه این که شیخ یوسف در ادامه همین نامه خطاب به حاکم رأس الخیمه می‌نویسد «بلد لنجه بلدکم» یعنی شهر بندرلنگه هم شهر شماست و عجیب آن که اماراتی‌ها وقتی به این نامه استناد می‌کنند جمله اخیر را که به وضوح نشان می‌دهد جمله قبلی فقط یک تعارف بوده است، حذف می‌کنند!

۹- در حقوق بین الملل و قوانین مربوط به مرزها و سرزمین‌ها، حاکمیت یک کشور بر یک منطقه از چند راه به اثبات می‌رسد. از جمله «مالکیت تاریخی»، حاکمیت مؤثر- یعنی افراشته بودن پرچم، نصب حکام، حضور نیروی نظامی و…- که تمامی این ملاک‌ها و معیارهای حقوقی از حاکمیت قطعی ایران بر جزایر سه گانه حکایت دارند.

۱۰- در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، همراهی بحرین با سایر کشورهای عضو حساب جداگانه‌ای دارد، زیرا بحرین بخشی از خاک ایران بوده است که در جریان یک زد و بند غیرقانونی میان شاه معدوم و دولت‌های آمریکا و انگلیس از ایران جدا شده است و امروزه اصلی‌ترین خواسته مردم بحرین بازگشت این استان جدا شده از ایران به سرزمین اصلی و مادری آن، یعنی ایران اسلامی است و بدیهی است که این حق مسلم ایران و مردم استان جدا شده آن نباید و نمی‌تواند نادیده گرفته شود.

۱۱- و اکنون با توجه به اسناد یاد شده که از حاکمیت قطعی و بلامنازع ایران بر جزایر سه گانه حکایت می‌کند، باید به این پرسش بازگشت که انگیزه اصلی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از طرح ادعای واهی حاکمیت امارات بر جزایر سه گانه چیست؟ و آیا این ادعا می‌تواند غیر از وحشت آنان از زلزله‌ای که انقلاب اسلامی بر حکومت‌های قرون وسطایی و غیرقانونی آنها انداخته است علت دیگری داشته باشد؟

تمامی دولت‌های یاد شده با دخالت مستقیم قدرت‌های استکباری شکل گرفته‌اند و مردم کمترین دخالتی در تعیین دولت، سیاستگذاری ها و تصمیم سازی های آن نداشته و ندارند. از سوی دیگر تمامی دولت‌های عضو این شورا در میان مردم خود به همکاری با رژیم صهیونیستی- و دستکم بی تفاوتی در مقابل جنایات این رژیم علیه مردم مظلوم فلسطین- متهم هستند. حاکمان دولت‌های یاد شده به خوبی می‌دانند که در عصر بیداری اسلامی- با الگوی انقلاب اسلامی- حاکمیت یک خانواده بر سرنوشت مردم و غارت ذخایر ملی، امکان پذیر نیست و از آنجا که لرزه منجر به فروپاشی رژیم‌های غیرقانونی خود را ناشی از الگوی جمهوری اسلامی ایران می‌دانند- و در این مورد حق دارند!- دشمنی با ایران اسلامی را به عنوان یکی از اهداف استراتژیک خود برگزیده‌اند… و چه گزینش خطرناکی، نه برای ایران که برای ادامه حاکمیت خودشان.

منبع: فارس
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 23
  • رابی
    2

    وقتی رژیم ایران هشتاد درصد دریای خزر را به روسیه واگذار کرد این آقا چرا خفه شده بود؟
    حتی روسیه اعلام کرد که ما این مسئله را یک معجزه می دانیم و اصلا انتظار نداشتیم ایران از سهم خودش بگذرد.ننگ بر وطن فروشان تازی

    نظرات شما -
    • ناشناس
      8

      کوچولو دقیقا کجا واگذار شده؟

    • ناشناس
      1

      به ناشناس ۲۱:۰۳: سهم ایران از منابع زیر زمینی و آبزیان و دریانوردی و کشتیرانی دریاچه خزر قبل از استقلال جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی سابق ۵۰٪ بوده که با استقلال جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی سابق همجوار با دریاچه خزر به ۲۰٪ کاهش یافته است!

    • ناشناس
      2

      آقای ناشناس گنده برو چشم پزشکی یا جغرافیاتو قوی کن البته اگه ابتدایی دوره اول رو ردکرده باشی

    • 0

      بابک بام و دو هوا همش میشه شعار تبلیغاتی که حقونمیگیرن فقط میشه حقوق گفت الان نقشه منطقه رو بذارین جلوتون ومرز آبی ایرانو‌نسبت به همسایه های دوروبرنکاه کنید وبعدحقمونو هم حساب برسید کجا بیشترحقمونو خوردن کجا فقطشعارشودادن

    • ناشناس
      7

      جناب سهم 50درصد وقتی چیزی خبر ندارید زیاد ادعای دانستن نفرمایید هیچ وقت سهم 50 درصدی نداشتید بعد از جدا شدن آن مناطق قفقاز بلکه 50درصد سهم مشاعی داشتید مشاعی هم معنی آن به معنی مالکیت نیست این یک دوم هم اینکه بعد از فرو پاشی شوروی و تقسیم مرزها ایران درخواست سهم 18 الی 20درصدی داشته و به همین خاطر تا الان تعیین مرز به تعویق افتاده در حالی که سهم ایران تا قبل از فرو پاشی شوروی فقط خط مرز دریایی که تا ساحل خط کشی می کنند سهم داشته

    • ایرانی آباد و آزاد
      0

      بزارید لااقل مردم بحرین در آرامش و آسایش و رفاه زندگی کنند...

    • به مردم بحرین
      0

      می بینم که مردم بحرین هم دارن به غضب خدا گرفتار میشن البته مفتخور بزرگشون تووی همین قم تشریف دارن

  • ناشناس
    2

    جزیره بحرین ایران در زمان محمدرضا شاه پهلوی با سه جزیره تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی کشور امارات متحده عربی طی قراردادی معاوضه شده است. آقای شریعتمداری نظرت در مورد شط العرب عراق که نیمی از آن طی قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر به امضاء صدام حسین رئیس جمهور وقت عراق و محمدرضا شاه پهلوی رسید و به مالکیت ایران درآمد چیست؟ نظرت در مورد ۱۷ ولایت قفقازی ایران که طی عهدنامه های ننگین گلستان و ترکمانچای در زمان فتحعلی شاه قاجار به روسها اعطاء شد چیست؟!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      7

      شما بحرین را دادید تا چند تا جزیره اطراف ایران گرفتید و نشان پیروزی می دانید؟ جهت اطلاع اگر بحرین بود الان کل آب خلیج فارس مال ایران بود به خاطر فاصله بحرین ایران تا ایران و مرز بین‌المللی وجود نداشت و مرز آبی ایران محسوب می شدن در ضمن در قبال توافق با صدام چی دادید چرا این را نمی‌گویی بخشی از ایران را واگذار کردن؟ که برابر نبود؟

    • ناشناس
      1

      به ناشناس ۲۳:۳۶: محمدرضا شاه پهلوی با زیرکی هر چه تمام توانست جزایر سه گانه ایرانی را که تحت اشغال نیروی دریایی انگلستان بود از سیطره انگلستان خارج کند و نگذارد به امارت متحده عربی الحاق شود. بحرین هم به موجب رفراندوم مردم بحرین و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد از اشغال انگلستان آزاد و به استقلال رسید وگرنه امکان بازپس گیری آن توسط ایران از امپراطوری انگلستان بدون جنگ و خونریزی نبود!

  • فرهاد
    1

    اگر راست میگین همین الان برو بحرین را بگیر اگر واقعا عرضه دارین
    فقط از اون صندلی باداورده تون نخورین حاج خانم

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      چقدر تو پرتی در جواب یاوه گویان حکام عرب گفته

  • ناشناس
    0

    ازمجلس انقلابی .ودولت کریمه .تقاضادارم یک وزارتخاته ی جدید تاسیس کنند به وزارتخانه ی عام واقای شریعتمداری هم بشود وزیر ودوشبکه تلویزیون که تعطیل شد را شبانه روز دراختیارش باشد ونظراتش رابیان بفرماید

  • ناشناس
    0

    ما که در مرز از اینترنت کشور همسایه استفاده میکنیم با سیم کارت اون کشور.صیانت و فیلتر برا ما معنا و مفهومی ندارد

  • ناشناس
    4

    تنها موردی که با شریعتمداری هم عقیده هستم همینه

  • دانیال
    1

    شریعتمداری بدبخت

    نظرات شما -
    • علی
      1

      دانیال بدبخت منافق در حق ملت ایران

  • حسین جان
    0

    کجا شتابان .. دنیا مال ماست

  • ناشناس
    1

    تنها حرف درستی که تا حالا زده،از حق خودمون نباید کوتاه بیایم

  • ناشناس
    1

    ماشاا.... حسین

  • ملک
    0

    شریعتمداری بحرین در حال حاضر یک کشور مستقل عضو سازمان ملل متحده ادعای مالکیت بحرین تا قبل از اعلام استقلال معنا داشت در حال حاضر طبق قوانین بین الملل چنین ادعایی خلاف میثاق سازمان ملله تو بعنوان صاحب رسانه باید بهتر از هر کسی به این مطلب واقف باشی . جزایر سه گانه تحت حاکمیت ایرانه ادعای امارات بر مالکیت این جزایر باطله پس لطفا هیجان درست نکن بزار وزارت امور خارجه به شکل منطقی و کاملا دیپلماتیک با این موضوع تعامل کنه . یه عده جوگیر ببسواد هم پیدا میشن زر مفت میزنن انگار خدا خلقشون کروه فقط چرت بگن .

  • مهرداد سربندی
    0

    کشورهای جدا شده از شوروی سابق چی؟ افغانستان و همین عراق خودمون چی؟ همه اینها یه زمانی مال ایران بو یادته؟ ما که یادمونه. گمونم تو هم یادته. حالا نمیدونم چرا فقط گیر دادی به بحرین نازنین. برا اینکه کسی نگه شریعتمداری فرق قائل می شه. به نظرم یه اسمی هم از اطراف خزر بیار