نگاهی به تصاویر تاسیسات ساختِ چینِ درج شده روی اسکناس کشورها
اگر قرار باشد طرح یک ساختمان روی اسکناس یک کشور دیگر درج شود، باید گفت آن ساختمان برای آن کشور آنقدر اهمیت دارد که با این روش، از آن یاد میکنند.
اگر قرار باشد طرح یک ساختمان روی اسکناس یک کشور دیگر درج شود، باید گفت آن ساختمان برای آن کشور آنقدر اهمیت دارد که با این روش، از آن یاد میکنند.
با این حال، لازم است بدانیم اگر یک دیپلمات چینی توئیتی با این مضمون پست نمیکرد، بسیاری از چینیها خودشان هم نمیدانستند که آن همه تاسیسات توسط شرکتهای چینی در دیگر کشورها ساخته شده و نقش مهمی هم ایفاء کرده است.
«هوا چون یینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین اخیرا در توئیتی، تصاویر 13 تاسیسات مهم ساخت چین در 11 کشور خارجی را منتشر کرد که عبارتند از: کتابخانه ملی تاجیکستان، بندر گوادر در پاکستان، مسجد جامع در الجزایر، ورزشگاه ملی لوسیل در قطر، ساختمان بانک مرکزی کویت، نیروگاه زغالسنگ پوتالام سریلانکا، پل راما هشتم در تایلند، نیروگاه آبی «نام لک» در لائوس، ماهواره ارتباطی شماره 1 الجزایر، ساختمان پارلمان مالاوی، دانشگاه علم و صنعت مالاوی، سد مروه، پروژه کنترل آب اپر آتبارا و پروژه جامع سد رزرس سودان و پل کینسوکا جمهوری دموکراتیک کنگو.
عکس بندر گوادر در پاکستان چاپ شده در اسکناس 5 روپیه پاکستان
عکس نیروگاه زغالسنگ پوتالام چاپ شده در اسکناس 100 روپیه سریلانکا
عکس پل راما هشتم چاپ شده در اسکناس 20 بات تایلند
عکس مسجد جاما چاپ شده در اسکناس 1000 دیناری الجزایر
عکس ماهواره شماره 1 الجزایر چاپ شده در اسکناس 500 دیناری آن کشور
عکس ساختمان پارلمان مالاوی چاپ شده در اسکناس 200 کواچا
عکس دانشگاه علم و صنعت مالاوی چاپ شده در اسکناس 2000 کواچا
عکسهای سد مروه، پروژه کنترل آب اپر آتبارا و پروژه جامع سد رزرس سودان چاپ شده در اسکناس 100 پوندی سودان
عکس پل کینسوکا جمهوری دموکراتیک کنگو چاپ شده در 500 فرانکی آن کشور
عکس ورزشگاه ملی لوسیل چاپ شده در اسکناس 10 ریالی قطر
عکس ساختمان مرکزی بانک مرکزی کویت چاپ شده در اسکناس 5 دیناری آن کشور
عکس ساختمان کتابخانه ملی تاجیکستان چاپ شده در اسکناس 200 سامانی
میتوان دید این تاسیسات «ساخت چین» که روی ارزهای خارجی چاپ شده، یا تاسیسات زیربنایی مانند بندر، نیروگاه، پل، سد و ماهواره هستند یا تاسیسات مهمی مانند استادیوم، کتابخانه، دانشگاه و مساجد هستند که برای ارتقاء رفاه مردم تاثیرگذار بودهاند.
البته تاسیسات ساخت چین در خارج از کشور محدود به موارد فوق نیست. برای مثال میتوان به به پروژه ساختمان جامع دانشگاه کابل در افغانستان، نیروگاه هانوتلو در ترکیه، اولین شاهراه در کامبوج و بندر جازان در عربستان سعودی اشاره کرد.
این بخشی از تلاشهای چین برای توسعه مشترک با دیگر کشورهای در حال توسعه است. هر چند برخی کشورها همیشه مشغول صدور جنگ، ناآرمی و مشکلات به گوشه گوشه جهان هستند، اما چین به عنوان بزرگترین کشور در حال توسعه دنیا متعهد به «دسترسی همه به یک دنیای زیبا» شده و در این راستا، نه تنها گامهای خود را متوقف نکرده بلکه عزم خود را راسختر نیز نموده است.
با این همه رفاقت با چینی ها ، تو ایران که از این خبرا نیست . سالهاست که قرار بود چن قطعه ازاد راه تهران شمال رو بسازن که دیگه سوژه نقی معمولی شد