گزارش ستاد حقوق بشر درباره مسمومیتها و اقدامات انجام شده
ستاد حقوق بشر گزارش بدحالی تعدادی از دانشآموزان در ایران و اقدامات به عمل آمده برای رسیدگی به این وضعیت را منتشر کرد.
به گزارش قوه قضاییه، در ابتدای گزارش ستاد حقوق بشر درباره بدحالی تعدادی از دانش آموزان در ایران و اقدامهای انجام شده، شرحی از ماوقع بدحالی دانشآموزان در شهر قم و چند استان دیگر و نتایج اولیه چندین آزمایشگاه فوق پیشرفته آمده است.
در ادامه این گزارش آمده است: در خصوص این وقایع، مقامهای عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سیاست نظام مبتنی بر مسئولیت پذیری، شفافسازی و حمایت و ارتقاء حقوق بشر شهروندان، از همان آغازین روزهای این رخداد سریالی و ضد حقوق بشری مواضع قاطعی را اتخاذ کرده و پیگیری آن را در دستور کار قرار دادند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی بدحالی دانشآموزان را یک جنایت بزرگ خواندند و خواهان شناسایی و اشد مجازات عاملان آن شدند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز وزرای کشور و اطلاعات را مامور بررسی این موضوع و ارائه گزارش شفاف به مردم کرد؛ رئیس قوه قضاییه نیز این اقدام را مصداق افساد فی الارض خواند که مجازات شدید و بدون اغماضی را به دنبال خواهد داشت؛ وی همچنین دستور داد در دادگستریهای کل سراسر کشور شعبه خاصی برای رسیدگی به این موضوع و مسائل مرتبط با آن اختصاص یابد.
رئیس مجلس هم از روسای چهار کمیسیون تخصصی مجلس خواست تا با تشکیل یک کارگروه ویژه، به این موضوع رسیدگی کنند.
دبیر ستاد حقوق بشر نیز در این ارتباط اعلام کرد: ستاد حقوق بشر با جدیت پیگیر روشن شدن موضوع بدحالی دانش آموزان در برخی مدارس بوده و در تماس مداوم با نهادهای امنیتی و قضایی، خواستار شناسایی فوری عاملان این موضوع است؛ اجازه نخواهیم داد این قضایا مانع بهرهمندی دانش آموزان از حق آموزش شده و آرامش آنها و خانوادهها را سلب کند.
این گزارش میافزاید: بلافاصله پس از آغاز حادثه، تیمهای تخصصی وزارت بهداشت، تحقیقات علمی و میدانی خود را آغاز کردند و در بازههای زمانی مختلف، نتایج تحقیقات خود را منتشر کردند؛ همچنین، وزارت کشور به دستور رئیس جمهور مامور شد تا ابعاد امنیتی و سیاسی ماجرا را به دقت بررسی کرده و گزارشهای خود در این ارتباط را به صورت شفاف ارائه کند.
اهم یافتههای کمیته تحقیق وزارت بهداشت شامل ۳۰ نفر از برجستهترین متخصصان حاکی از این است که بخش اندکی (کمتر از ۱۰ درصد) از دانشآموزان یک ماده محرک که از نوع گازهای جنگی، خطرناک و کشنده نبوده، استنشاق کردند و بخش اعظمی نیز تحت تاثیر آثار روحی و روانی و اضطراب قرار گرفتند.
بررسیها و یافتههای وزارت کشور نیز پس از جلسات فشرده با کارشناسان امنیتی و قضایی و وزارت بهداشت نشان میدهد که بلافاصله پس از گزارش بدحالی دانشآموزان در ۵۲ مدرسه و ۲۵۰ کلاس، نیروهای اورژانس، درمان، آتشنشانی و انتظامی در محل حاضر و علاوه بر معاینه دانش آموزان، محیط داخلی و پیرامونی مدرسه را مورد پایش قرار دادند؛ برخی افراد در رابطه با مواد محرک دستگیر شدند و دستگاههای مربوطه مشغول تحقیق و بررسی کامل هستند.
در پایان این گزارش تاکید شده است: جمهوری اسلامی ایران به عنوان دولتی پایبند به ارزشهای حقوق بشری، فارغ از هر گونه فشار، عملیات روانی، سوءاستفاده ابزاری و برخورد سیاست زده، تمام تلاش خود را برای پیگیری اتفاقات رخ داده انجام خواهد داد و از هیچ تلاشی برای شناسایی و به عدالت سپردن عاملان، مباشران و مسببان این حوادث جنایت بار فروگذار نخواهد کرد.