فرمانده نیروی هوایی ارتش:
به سوخوهای جدید نیاز داریم، اما نمیدانیم کی وارد اسکادران ما میشود
فرمانده نیروی هوایی ارتش درباره خرید جنگنده سوخو ۳۵ اظهار داشت: در مورد هواپیمای سوخو که مطرح شده ما به آن نیاز داریم، اما نمیدانیم کی وارد اسکادران ما میشود.
امیر حمید واحدی، در برنامه صف اول طی سخنانی اظهار داشت: وقتی آمریکاییها به عراق حمله کردند عراقیها پایگاهایی مانند عقاب ۴۴ نداشتند و دیدیم چه برای بر سر هواپیماهای آنها آمد.
بر همین اساس و بر اساس اصول پدافند غیرعامل ما بر آن شدیم تا از جنگندههای خودمان در برابر حملات احتمالی محافظت کنیم و بر همین اساس چنین پایگاههایی را طراحی کرده و ساختیم تا از پرندههای استراتژیک نهاجا حفاظت کنیم.
وی افزود: این پایگاه در جایی ساخته شده که هیچکس از جمله بمبهای سنگر شکن به آن نمیتواند برسد و با اطمینان و در امنیت کامل میتوانیم به اجرای ماموریت بپردازیم.
امیر واحدی ادامه داد: عقاب ۴۴ تمام امکانات یک پایگاه هوایی را در عمق زمین دارد. البته این یکی از دهها پایگاه زیر زمینی ما است و در آینده از سایر پایگاهها رونمایی میکنیم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: پروژه شهید دوران برای ارتقا هواپیمای اف ۴ طراحی شده و در این بروزرسانی رادار و سیستمهای تسلیحاتی هواپیما بروز شد و امروز ما از بمبهای دورایستا نقطه زن استفاده میکنیم. برد موشکهای هوا به هوا و هوا به زمین این جنگنده نیز ارتقا پیدا کرده است. بیش از ۸۰ درصد تجهیزات این هواپیما بروز شده است.
وی گفت: ما در هواپیمای اف ۱۴ قطعاتی را که آمریکاییها فکرش را هم نمیکردند بسازیم ساختیم و برخی تجهیزات آن را بروز کردیم و امروز اف ۱۴ها سرحالتر از گذشته آماده اجرای ماموریت هستند.
امیر واحدی تصریح کرد: در زمینه هواپیماهای شکاری، خدماتی به سایر کشورها ارائه نمیدهیم، اما آماده همکاری با کشورهای دوست هستیم، ولی در سایر هواپیماها کارهایی در حال انجام است.
فرمانده نهاجا عنوان کرد: دانشکده پهپاد در دانشگاه شهید ستاری راه اندازی شده است و چند سال است در حال تربیت خلبان در این حوزه هستیم و به کشورهای دوست هم اعلام کردیم آماده همکاری با آنها در این زمینه هستیم.
وی ادامه داد: برنامه ساخت پهپادهای رادار گریز در دست اقدام داریم تا از دید دشمن مصون بمانند. رادار بومی هواپایه چند وقت پیش بخوبی تست شد و از آن جواب مثبت گرفتیم. در آینده نزدیک تمام جنگندهها را به این رادار مجهز میکنیم. در زمینه رادیوهای ارتباطی هم دوستان وزارت دفاع رادیو عرش را ساختند و این رادار کاملا بومی روی هواپیماهای ما نصب است.
امیر واحدی اظهار داشت: الان در همکاری وزارت دفاع و نهاجا هواپیمای شکاری کوثر در حال طی کردن تستهای نهایی خود است و در آینده نزدیک یک اسکادران از آن تحول میشود و همچنین هواپیمای آموزشی یاسین هم توسط وزارت دفاع طراحی شده است که انشا الله نمونه جدید آن امسال پرواز میکند و در آینده نزدیک تحویل نهاجا میشود.
فرمانده نهاجا با اشاره به توان اورهال انواع هواپیما گفت: امروز توان اورهال تمام هواپیماهای موجود را داریم و سال گذشته ۳۰ فروند هواپیما را اورهال کردیم و امسال این عدد را افزایش میدهیم.
وی درباره هواپیمای سیمرغ گفت: ما در باره تغییر کاربری سیمرغ درخواستی نداشتیم، اما کارهای خوبی توسط وزارت دفاع صورت گرفته و سازمانهای دیگر درخواست کننده آن بوده اند. البته اگر احساس نیاز کنیم از این هواپیما استفاده میکنیم.
امیرواحدی درباره خرید جنگنده سوخو ۳۵ اظهار داشت: در مورد هواپیمای سوخو که مطرح شده ما به آن نیاز داریم، اما نمیدانیم کی وارد اسکادران ما میشود و این مربوط به تصمیم مقامات عالیرتبه کشور است. برای خرید هواپیمای جدید باید از کشور سازنده آموزش ببینیم و بعد استاد خلبانها، نسلهای بعدی را آموزش میدهند.
فرمانده نهاجا گفت: ما در منطقه قطب ساخت شبیه ساز انواع هواپیما هستیم و امروز شبیه سازهایی بهتر از نمونههای خارجی در اختیار داریم.
امیر واحدی درباره نقش آفرینی نیروی هوایی در محور مقاومت گفت: نیروی هوایی پشتیبان مردم مظلوم تمام دنیا است و پشتیبانیهای خوبی در این حوزه انجام داده ایم. مناطقی بود که چند سال در محاصره بودند، اما با کمکهای نیروی هوایی در مقابل داعش مقاومت کردند.