مرتضی آقاتهرانی:

نمایندگان تا دیروقت در مجلس هستند تا لایحه حجاب تصویب شود

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس از ارائه هزار و 500 پیشنهاد برای بررسی لایحه عفاف و حجاب خبر داد و گفت: این لایحه با رای استمزاجی مشمول اصل 85 آیین نامه داخلی مجلس شد و این موضوع هفته آینده از صحن رای خواهد گرفت.

نمایندگان تا دیروقت در مجلس هستند تا لایحه حجاب تصویب شود

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی آقا تهرانی نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه توانای فارس با اشاره به روند بررسی حمایت از خانواده برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بخش مهمی از این لایحه، حدود ۴۰ ماده اول، مربوط به کمیسیون فرهنگی و قسمت دوم لایحه که در رابطه با جرم انگاری است به کمیسیون حقوقی_قضایی ارتباط دارد.

وی با اشاره به روند بررسی این لایحه در ۲ کمیسیون مذکور گفت: کمیسیون فرهنگی و حقوقی_ قضایی در حال رسیدگی به این لایحه هستند، نمایندگان تا دیر وقت شب در مجلس حضور دارند و  در حال تلاش برای ساماندهی و بررسی این لایحه هستند تا بتوانیم به قانونی در تراز انقلاب اسلامی دست یابیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا زمانی که قانون جدید ابلاغ نشده به قانون قبلی باید رجوع و عمل کرد، افزود: اما به محض تصویب و تایید شورای نگهبان و ابلاغ قانون جدید توسط دولت باید قانون جدید عملیاتی شود و همه باید ملتزم به آن باشند.

حجت الاسلام آقاتهرانی تاکید کرد: البته قبل از تصویب این لایحه، اگر کسی نظر خاصی دارد می‌تواند به این 2 کمیسیون و مجلس و نمایندگان برساند تا مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه هفته گذشته این لایحه در سایت مجلس بارگذاری شد، افزود: ۱۰ روز به نمایندگان مهلت دادند تا نظرات خود را  در سامانه مجلس وارد کنند. در حال حاضر برای این لایحه حدود هزار و ۵۰۰ پیشنهاد ارائه شده است. بنابراین صاحب نظران می‌توانند در زمینه لایحه عفاف و حجاب نظرات خود را به نمایندگان برسانند. 

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در تشریح رای استمزاجی مجلس به لایحه عفاف و حجاب که در روز شنبه در صحن مجلس مطرح شد، گفت: روز شنبه در صحن مجلس مطرح شد که تا این لایحه طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در مجلس بررسی شود که رای استمزاجی از مجلس گرفته شد. در آن رای استمزاجی، حدود ۱۸۵ نماینده با این موضوع موافقت کردند. در نهایت درخواست این موضوع به هیئت رئیسه مجلس داده شد. بنابراین فرصت خوبی است تا این لایحه با این همه پیشنهادات با دقت نظر بیشتری در کمیسیون تخصصی بررسی شود.

حجت الاسلام آقاتهرانی با بیان اینکه اکنون وضعیت اقتصادی که بسیاری از مردم با آن درگیر هستند دارای اولویت و حائز اهمیت است و وقت صحن مجلس باید بیشتر برای این موضوعات صرف شود، افزود: در حال حاضر مجلس بررسی برنامه هفتم توسعه را در دستور دارد. به همین سبب این لایحه با رای استمزاجی مشمول اصل ۸۵ قانون اساسی شد و هفته آینده از صحن رای خواهد گرفت. 

حجت‌الاسلام والمسلمین آقا تهرانی در پایان گفت: متخصصان کمیسیون تخصصی لایحه را بررسی می‌کنند بعد از آماده سازی، لایحه را به صحن برای رای‌گیری می‌فرستند در نهایت به شورای نگهبان ارجاع می‌شود شورا نظرات خود را پیرامون لایحه اعلام می‌کند.

لایحه عفاف و حجاب با نام کامل لایحه حمایت از خانواده برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب است. این لایحه توسط قوه قضاییه تهیه و در ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ به دولت ارسال شد. هیئت دولت نیز در ۲۷ اردیبهشت آن را تصویب کرد و به مجلس شورای اسلامی فرستاد.

نسخهٔ نهایی این لایحه پنجشنبه ۱۸ خرداد توسط مجلس شورای اسلامی منتشر شد.
14 مرداد قرار بر این بود که گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در صحن مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار بگیرد اما پیش از آغاز جلسه علنی، 15 مرداد جلسه فراکسیون انقلاب اسلامی (فراکسیون اکثریت) برگزار شد و نظر اعضای این فراکسیون بر این بود که این لایحه با استفاده از ظرفیتی که در اصل 85 قانون اساسی وجود دارد، در کمیسیون تخصصی بررسی شده و در مدتی که مجلس معین می‌کند به صورت آزمایشی اجرا شود. در 15 مرداد با این نظر موافقت شد و این لایحه ذیل اصل 85 قرار گرفت.

طبق اصل 85 قانون اساسی سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی تواند اختیار قانون گذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند، ولی در موارد ضروری می تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون های داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می نماید به صورت آزمایشی اجراء می شود و تصویب نهائی آنها با مجلس خواهد بود.

منبع: فارس
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید