وحشتناک ترین حوادث جهان در سال 2024/ کدام کشورها در سال آینده فاجعه آفرین می شوند؟
غزه، سودان، کنگو، میانمار، مالی و چند کشور دیگر خطرناک ترین مناطق جهان در سال 2024 خواهند بود و ممکن است در سال آتی میلادی آبستن یک فاجعه بوده و به مرگ و آوارگی میلیون ها انسان منجر شوند.
مجید محمدی- کمیته بینالمللی نجات (International Rescue Committee) هر سال در آخرین روزهای دسامبر، 190 کشور را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد تا مناطقی را که در سال پیش رو بیشترین احتمال تجربه یک بحران انسانی را دارند، شناسایی کند.
کشورهای فهرست کمیته تنها 10 درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده اند، اما تقریباً 86 درصد از همه افراد نیازمند در سطح جهان، 75 درصد از افراد آواره و 70 درصد از افرادی را که از سوءتغذیه و ناامنی غذایی رنج می برند، تشکیل می دهند.
در زیر10 کشوری که احتمالاً در سال آینده با بدترین بحرانهای بشردوستانه مواجه خواهند شد، معرفی می شوند.
10. کنگو
در سال 2023، در پی نقض آتش بس بین دولت و گروه مسلح M23، درگیری های شدیدی در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو آغاز شد. این درگیری ها بحران طولانی مدتی را ایجاد کرد که قبلاً هم میلیون ها کنگویی را در معرض درگیری، تنش های سیاسی، فشارهای اقتصادی، شوک های آب و هوایی و شیوع مداوم بیماری قرار داده بود. این کشور با 25.4 میلیون نفر بیش از هر کشور دیگری روی زمین نیاز به کمک های بشردوستانه دارد و با این وضع وخیم وارد سال 2024 می شود.
9. اتیوپی
سه سال متوالی خشکسالی وحشتناک در کنار درگیری های متعدد، معیشت تمام مردم اتیوپی را تحت تاثیر قرار داده و تقریبا آن را از بین برده است. متاسفانه اتیوپی در حال حاضر خطر سیل ناشی از ال نینو را هم احساس می کند.
آتشبس نوامبر 2022 بین دولت اتیوپی و جبهه آزادیبخش خلق تیگرای (TPLF) همچنان در شمال اتیوپی برقرار است، اما در سایر مناطق، درگیری ها شدت گرفته و به خصوص در منطقه مرکزی اتیوپی و آمهارا در شمال غرب، اوضاع انسانی فاجعه بار است. بازگشت به نبردهای گسترده شدت بحران را بیشتر می کند و ممکن است اتیوپی را با یک فاجعه روبه رو سازد.
8. نیجر
کودتای ژوئیه 2023 نیجر باعث ایجاد تنش های سیاسی داخلی و ایجاد درگیری بین این کشور با کشورهای همسایه و نیز لغو کمک های امنیتی بین المللی گردید. تحریم های جدید و بسته شدن مرزها نیز میزان کمک های غذایی و تجهیزات پزشکی وارداتی به نیجر را به شدت محدود کرده است. مخارج عمومی 40 درصد کاهش یافته و خدمات تقریبا قطع شده اند. نیجر با این وضعیت اسفناک وارد سال 2024 می شود.
7. سومالی
سومالی پس از پنج فصلِ بارانی ناموفق متوالی، اکنون در معرض سیل گسترده قرار دارد. شوک های آب و هوایی مکرر، زمین های کشاورزی سومالیایی ها را ویران کرده، به زیرساخت های حیاتی این کشور آسیب رسانده و سومالی را با فقر شدید مواجه ساخته است.
این کشور با 4.3 میلیون نفر شهروند وارد سال 2024 می شود. این 4.3 میلیون انسان با بحران ناامنی غذایی روبرو هستند. درگیری مداوم دولت با گروه مسلح «الشباب» خطر مرگ و اسارت غیرنظامیان را افزایش داده و شرایط را برای کسانی که به کمک های بشردوستانه احتیاج دارند، بدتر می کند.
6. مالی
در مالی، بحران های امنیتی و اقتصادی باعث شده است که 6.2 میلیون نفر به کمک های بشردوستانه نیاز داشته باشند. خروج اخیر نیروهای حافظ صلح سازمان ملل، نگرانی های امنیتی را به ویژه در مورد از سرگیری جنگ بین دولت و گروههای مسلح «طوارق» در شمال مالی افزایش داده است. در حال حاضر، گروه های مسلح شهرها را محاصره کرده و دسترسی شهروندان به کمک های بشردوستانه را قطع کرده اند. این در حالی است که نیمی از کشور در فقر به سر می برد.
5. میانمار
درگیری در میانمار (برمه) از زمان بازپس گیری قدرت سیاسی توسط ارتش در سال 2021 به طور قابل توجهی گسترش یافته است. در اکتبر 2023، سه گروه مسلح اصلی درگیری با دولت را از سر گرفتند و نیروهای نظامی دولتی را تحت فشار قرار دادند و باعث افزایش مرگ و میر و تلفات غیرنظامیان شدند. 18.6 میلیون نفر در میانمار به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
بیش از 335 هزار نفر از زمان آغاز تنش اخیر مجبور به ترک خانه های خود شده اند و بیش از 2 میلیون نفر در سراسر کشور آواره گشته اند. امنیت به سرعت رو به کاهش است و دسترسی غیرنظامیان به خدمات اولیه و کمک های بشردوستانه قطع شده است. در همین حال، تغییرات آب و هوایی میانمار را با بلایای طبیعی مختلف، به ویژه طوفان روبه رو ساخته است.
4. بورکینافاسو
در حالی که ارتش بورکینافاسو برای مهار گروه های مسلح سلسله درگیری هایی را آغاز کرده است، این کشور با خشونت رو به رشد و گسترده ای روبرو است. در حال حاضر، تقریباً نیمی از کشور خارج از کنترل دولت است و گروههای مسلح مختلف از جمله داعش در صحرای بزرگ و شهرک های اطراف شهرهای بزرگ پخش بوده و برخی از مناطق را هم محاصره کردهاند و از دسترسی ساکنان به کالاها و خدمات اساسی و مایحتاج اولیه جلوگیری می کنند.
3. سودان جنوبی
سودان جنوبی از زمان استقلال خود از خارطوم در سال 2011 با ناامنی های مختلف روبرو بوده است. جنگ در آن سوی مرز، در سودان، تهدیدی برای نابودی اقتصاد شکننده سودان جنوبی و تشدید تنش های سیاسی است. در همین حال، بحران اقتصادی و سیل بر توانایی خانواده ها جهت تامین غذا تأثیر گذاشته است. در حال حاضر 9 میلیون ساکن سودان جنوبی (یعنی 72 درصد از کل جمعیت) به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
2. غزه
غزه در سال 2024 مرگبارترین و خطرناک ترین مکان برای غیرنظامیان در جهان خواهد بود. ساکنان این منطقه عواقب حمله وحشیانه اسرائیل را تحمل می کنند. آنها متحمل هزینه های جنگی هستند که بدون توجه کافی به قوانین و هنجارهای بین المللی ادامه دارد و زنان و کودکان را در وخیم ترین شرایط انسانی قرار داده است. از زمان آغاز جنگ تا کنون بیش از 18 هزار انسان در غزه کشته شده اند.
تعامل دیپلماتیک باعث آتش بس موقت در اواخر نوامبر 2023 و آزادی گروهی از گروگان ها شد، اما بعد از آن، جنگ به سرعت از سرگرفته شد و احتمالاً تا اوایل سال 2024 هم ادامه خواهد داشت.
غزه در بالاترین جایگاه فهرست نظارت اضطراری سازمان ملل قرار دارد و احتمالا آسیب های حاصل از جنگ تا مدت ها در این کشور دیده شود.
1. سودان
جنگ مداوم بین نیروهای مسلح و نیروهای پشتیبانی سریع، سودان را در صدر فهرست شرایط اضطراری سال 2024 قرار داده است. این جنگ سودان را تا مرز فروپاشی پیش برده است. کمتر از یک سال جنگ، تعداد افرادی را که به حمایت بشردوستانه نیاز دارند بیش از دو برابر کرده است.
در دارفور، گروه های حقوق بشری از کشتار دسته جمعی و آوارگی اجباری ساکنان این منطقه خبر داده اند. انتظار می رود بحران سودان تا سال 2024 به طور چشمگیری بیشتر شود و میلیون ها نفر را با ناامنی غذایی مواجه سازد و مانع از دسترسی آنها به خدمات بهداشتی و دیگر خدمات حیاتی گردد.
حیفه اسم این کشورهای درپیت را بیاورید و نام ایران نباشد
چرا اینقدر بدبختی ؟ یعنی کشورمون اینقدر در نظرت خوار و خفیفه ؟ ان شاءالله که خفت و خواری را نبینی چون هموطنم هستی ولی دوستانه و یواشکی بهت میگم شخصیت خیلی حقیر و پستی داری
با وجود شما بله خیلی خوار خفیف هست کشورمون کمترین حقوق در دومین شهر گرون دنیا جایی که ازدواج خونه دار شدن بچه دار شدن ارزوست نخبه ها فرار کردن همه و فلاکت گوشه گوشه شهره حقوق شهروندی که نداریم کلا اراده کنن فردا دیگه وجود خارجی نداری بعد با همه ی این مشکلات و بدبختی ها سرمون تو کار کشورهای دیگست میلیارد میلیاردم پول میدیم بهشون حالا اختلاص ها بمونه کنار حالا شما بگو ما خوار و خفیفیم یا با اقتدار و پیروز راستی پولمونم بی ارزش ترین پول دنیاست امید به زندگی صفر بعد اگه در حال درست شدن بود مشکلی نبود کوچک ترین قدمی به سمت بهتر شدن بر نمیدارن فقط بندازن گردن نفر قبلی همه اینا به کنار یکی مثل تو هم هست که باید تحمل کنیم میدونیم پول میگیری این چیزارو میگی وجدانم نداری؟
تمام این کشورها یه کشور درست حسابی بینشان نیست همه بربر و دور از تمدن هستند و محکوم به فنا هستند و چه بدبختند ملتشان
فروش اسلحه توسط کشورهای ضدبشری متوقف شود!!!
سیاست صهیونها در کاهش نسل و جمعیت مسلمانان که از چندین دهه قبل آغاز شده و در این آمار کاملا مشهود است که مردم مسلمان هدف هستند و متاسفانه با پشتیبانی و حمایت غربیها و بخصوص آمریکائیها و صدالبته همکاری و طرفداری کورکورانه بعضی از مردم بلاد مسلمان نشین و مشارکت در این نقشه شوم با به جان هم افتادن و قتل عام یکدیگر ، صهیونیستها رو در به ثمر نشستن این نقشه شیطانی و پلید کمک میکنن.
شعور مسلمان ها کجاست!!؟؟
زیرلحاف ملاح ست
آقای غلام رضا کاملا صحیح گفتید.
عمدتا نابودی کشورها توسط قدرتهای بزرگ انجام میشه. مردم رو به جون هم می اندازند تا بتونند از حواشی جنگ (فروش سلاح، غارت منابع و...) سود ببرند
یازدهم هم ایران
آخر الزمان شده .
کشور عزیزمان ایران در رتبه اول باید باشد
دلار 7 تومنی شده 51000 تومن
این حجم از بی خردی و حماقت
در دنیای امروز از بمب اتمی هیروشیما هم مهلک تره
همون یک جمله نتیجه کار و عملکرده یک سیستم هست
خبرفوری نام ایران راجاانداختی
اسم مردم ایران را باید در صدر لیست افرادی که بدون اطلاع و اعتبار و تحقیق نظر میدهند نوشت😂😂
خبر فوری حیفه که ننوشتی نصف جمعیت ایران در سال آینده به دلیل گرانی خونه و اجاره سال آینده کارتن خواب میشوند
یک محل خطر بزرگ و ظاهرا امن شاید عمدا ا ز یادرفته است!
اونهایی که رای منفی به نوشته های حق و درست میدند، دو حال دارید ؛ یا متعصبی هستید که مرغ یه پا داره و نمیخواهید واقعیت رو بپذیرید، و یا وصلید و شکمتون سیر که خدا کنه از دسته دوم باشید وگرنه کلاهتون بیشتر از بقیه پس معرکه ست.
مگه غزه کشوره ؟!!!!!!!
کشور ما اولین کشور فاجعه بار خواهد بود
کدوم کشور بود سالی بیست هزار نفر با ماشین قتل عام میشن و پنجاه هزار نفر با مازت میمیرن و چند هزار نفر از شرمندگی زن و بچه خود کشی میکنن یادت رفته اسم اون کشور بنویسی
ایران یادتون رفت از همه بدبخت تره وفاجعه در ایران اتفاق می افتد شک نکن
از یمن غافل مشو
چرا اسم ایران رو نمیارید که شب ملت خوابن بلند میشن باید ازدست گرونی تورم باید بلرزن ازدست گرانی کرایه خانه وصاحب خانه