تاثیر مرگ جولانی بر ائتلاف تروریست ها

رهبر جدید گروه تروریستی تحریرالشام چه کسی خواهد بود؟

ساختار پیچیده تحریرالشام، ایدئولوژی حاکم بر این گروه سلفی، گروه های متعدد فعال در سوریه و اختلافات داخلی میان آنها و مخفی بودن شخصیت و چهره بسیاری از اعضاء ارشد این گروه تکفیری به خوبی نشان می دهد که تحلیل عاقبت تحریرالشام و جانشین الجولانی مساله ای به شدت سخت و پیچیده است.

رهبر جدید گروه تروریستی تحریرالشام چه کسی خواهد بود؟

به گزارش خبر فوری، هلاکت ابومحمد الجولانی، رهبر «تحریرالشام» به تایید رسید و حالا بسیاری منتظر عاقبت این گروه تروریستی و جانشین احتمالی الجولانی هستند.

حدس جانشین الجولانی به این راحتی ها نیست. ساختار پیچیده تحریرالشام، ایدئولوژی حاکم بر این گروه سلفی، گروه های متعدد فعال در سوریه و اختلافات داخلی میان آنها و مخفی بودن شخصیت و چهره بسیاری از اعضاء ارشد این گروه تکفیری به خوبی نشان می دهد که تحلیل عاقبت تحریرالشام و جانشین الجولانی مساله ای به شدت سخت و پیچیده است.

در این گزارش قصد داریم مروری بر ابعاد این مساله و عوامل موثر بر سرنوشت تحریرالشام داشته باشیم.

گروه هایی که با تحریرالشام در بیعت هستند

پیش از هر چیز باید این مساله را در نظرگرفت که «تحریرالشام» با چند گروه سلفی دیگر در پیوند است و این گروه ها با تحریرالشام در بیعت هستند.

متحدان تروریست های هیئت تحریرالشام ( HTS ) از نظر فعال بودن در میدان نبرد به چند گروه تقسیم می شوند:

الف. گروهک تروریستی داعش

ب. گروهک تروریستی ترکستان سوریه

ج. ارتش آزادی بخش سوریه

د. ارتش ملی سوریه/ترکیه

ه. ارتش تکاوران سوریه/ترکیه

ی. شرکت صنایع نظامی مَلحَمه تاکتیکال

همچنین، گروه های دیگری نیز با تحریرالشام در پیوند هستند که اگرچه قدرت زیادی ندارند اما در فاز نظامی فعال هستند. برخی از این گروه ها بدین شرح هستند:

الف. جنبش نورالدین زنکی

ب. بقایای احرارالشام

ج. سپاه احرار

د. گردان المرابطین، گردان اسامه، گردان ابو علی یمانی، گردان ابو هلال زیتان و ...

این مساله به خوبی نشان می دهد که گروه های درگیر در سوریه بسیار زیاد هستند. مساله زمانی حساس تر می شود که توجه کنیم بسیاری از این گروه ها سابقه شورش علیه جبهه النصره را داشته و می توانند به خوبی معادلات رهبری تحریرالشام را به هم بزنند.

شورش؛ کار همیشگی گروه های آنارشیست- سلفی

اگر به تاریخ رجوع کنیم متوجه می شویم که گروه های سلفی سابقه زیادی در شورش علیه رهبر خود را داشته اند. این مساله زمانی اوج می گیرد که رهبر یک گروه سلفی، ضعیف باشد و نتواند قدرت خود را بر افراد و گروه های مختلف، تحکم کند.

این مساله از زمان خوارج تا کنون بارها دیده شده است. کافی است به درگیری خوارج بعد از قدرت گرفتن در بحرین و کشته شدن ابوطالوت نگاهی بیندازیم (اینجا بخوانید).  این مساله در خود گروه تحریرالشام نیز دیده می شود. پیش از این، تحریرالشام با جبهه النصره در پیوند بود و پیش از آن نیز با القاعده در بیعت بود اما در طول چند سال، این گروه ها از هم جدا شده و برای خود، کادر رهبری مستقل تشکیل دادند.

این امر نشان می دهد که تحریرالشام با یک مشکل بزرگ مواجه است و احتمالا اعضاء آن، وارد درگیری با یکدیگر شوند. هم اکنون نیز برخی گروه ها به جان هم افتاده اند. روز قبل، خبرگزاری رسانه نایا عراق نوشت که درگیری عجیب و شدیدی بین رهبران و نیروهای گروهک تروریستی هیئت تحریر الشام در حلب شروع شده است. در این درگیری ها چند نفر کشته و زخمی شده اند. طبق برخی گزارش ها، ابوذر محمبل، سرکرده گروه تروریستی تحریر الشام در حلب در نتیجه اختلافات بر سر رهبری با شبه نظامیان به اصطلاح تروریستی ارتش اسلام در حلب به هلاکت رسید.

ساختار پیچیده و چند بُعدی تحریرالشام

مساله دیگری که باید به آن توجه کرد ساختار پیچیدۀ درونی هیئت تحریرالشام است. ابومحمد الجولانی به عنوان چهره شناخته شده و رهبر رسمی تحریرالشام شناخته می شد اما باید توجه داشت که او بیشتر یک رهبر نظامی بود تا یک رهبر کاریزماتیک معنوی – سیاسی. اصولا ساختار گروه تحریرالشام پیچیده است و شامل چندین شورای رهبری می شود. مهم ترینِ این شوراها بدین قرار هستند:

الف. شورای شرعی: این شورا مسئولیت تفسیر قوانین اسلامی و صدور فتاوی را بر عهده دارد.

ب. شورای نظامی: این شورا مسئولیت برنامه ‌ریزی و اجرای عملیات نظامی را بر عهده دارد.

ج. فرماندهان نظامی ارشد: این فرماندهان در مناطق مختلف تحت کنترل تحریر الشام فعالیت می ‌کنند و مسئولیت عملیات نظامی در آن مناطق را بر عهده دارند.

الجولانی بیشتر در فاز نظامی فعال بود و در سایر زمینه ها نفوذ کمتری داشت (اینجا بخوانید). شکی نیست که انتخاب جانشین او، با اعمال نظر سایر شوراها صورت خواهد گرفت و این، مساله را فراتر از یک تصمیم نظامی خواهد نمود.

جانشینان احتمالی الجولانی

تمام عوامل فوق نشان می دهند که انتخاب جانشین الجولانی به این راحتی ها نیست و احتمالا پروسه ای سخت باشد که می تواند به ساختار تحریرالشام آسیب بزند و حتی آن را تا آستانه نابودی ببرد. با این همه، برخی اعضای این گروه هستند که شانس بیشتری برای جانشینی جولانی دارند. این افراد بدین قرار هستند:

الف. ابوجابر الشیخ: ابوجابر مدتی رهبر احرارالشام بوده و یکی از مهم ترین اعضاء گروه تحریرالشام به حساب می آید. او قبل از الجولانی، مدتی رهبر تحریرالشام بود اما در ۱ اکتبر ۲۰۱۷ از سمت خود استعفا داد و ابو محمد الجولانی جایگزین او شد.

ب. ابوصالح طحان: از فرماندهان ارشد نظامی تحریر الشام است که در عملیات های نظامی مختلف علیه گروه های رقیب و نیروهای دولتی شرکت داشته است.

ج. ابو بدر الحجازی: او یکی از فرماندهان نظامی ارشد تحریرالشام است که نفوذ زیادی در بین اعضاء گروه های تکفیری دارد.

د. ابو طاهر الحموی: از رهبران غیرنظامی و یکی از شیوخ سلفی تحریرالشام است که نفوذ زیادی در بین اعضاء این گروه دارد.

لازم به ذکر است که حمله هوایی اخیر روسیه به مقر فرماندهان تحریرالشام جدی بوده و معلوم نیست چند نفر از اعضاء این جبهه کشته شده اند. ممکن است برخی یا همۀ افراد فوق الذکر در بمباران کشته شده باشند و یک فرد دیگر جانشین الجولانی شود. مع الوصف، شکی نیست که جدال و درگیری داخلی در بین اعضاء این گروه جدی تر از همیشه دنبال خواهد شد و بعید است جانشین جولانی به این راحتی ها بر سریر قدرت بنشیند.

 

ببینید: رفتار وحشتناک تروریست‌ها در مقر ایرانی‌ها در ادلب/ ویدئو

 

منبع: خبر فوری
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ایرانی الاصل
    0

    الجولانی بدبخت جهنمی فقط یک هفته ریاست تروریستهای سوریه بر عهده داشت الان در جهنم ریاست می کند ابوبکر البغدای در جهنم . حدود صد هزار جوان نادان تروریست از ۵۰ کشور جمع کردند و در سوریه کشته شدند هیچی به هیچی . این روش آمریکا و اسرائیل و ترکیه است هر سه هم می گویند به ما مربوط نیست خاک عالم بر سر تروریست بیشعور که از کشور خودش می رود که به اصطلاح سوریه را آزاد کند و راهی جهنم می شود .

  • ناشناس
    0

    خخخخ مومن کجا تایید شد خجالت هم خوب چیزی هست بعد میگن چرا ملت جای اخبار از جراید داخلی دنبال اخبار از ماهواره هستن

  • ساعد
    0

    رهبر جدید این گروه رو نویسنده این مقاله تعیبن میکنه

  • ناشناس
    0

    یه جوری نابود میشن که کار به انتخاب رهبر جدید نمیرسه...

  • ناشناس
    0

    طرف رو می شناسن نشستن یعنی اونقدر قدرت ندارین یه کار مثل اسراییل انجام بدین و با موشک سنگر شکن هلاکش کنید