برای نجات دخترانم به سربازان گفتم به من تجاوز کنند

سودان در آستانه فروپاشی است. در یک گذرگاه گرم و غبارآلود میان دو جبهه مخالف در جنگ داخلی ۱۷ ماهه، یک سد فرو ریخت.

برای نجات دخترانم به سربازان گفتم به من تجاوز کنند

با گروهی از زنانی صحبت می‌کردم که برای خرید از بازاری در منطقه تحت کنترل ارتش در حاشیه «ام‌درمان»، بخشی از پایتخت، چهار ساعت پیاده‌روی کرده بودند. غذا در اینجا ارزان‌تر است.

این زنان از «دارالسلام»، منطقه‌ای تحت کنترل نیروهای شبه‌نظامی تحت عنوان نیروهای پشتیبانی سریع آمده بودند.

آن‌ها به من گفتند که شوهرانشان دیگر از خانه خارج نمی‌شوند، زیرا نیروهای پشتیبانی سریع آن‌ها را کتک می‌زنند، هر پولی که بدست می‌آوردند را می‌گیرند، یا آن‌ها را دستگیر کرده و برای آزادی‌شان درخواست پول می‌کنند.

یکی از زنان گفت: «ما این سختی‌ها را تحمل می‌کنیم چون می‌خواهیم به فرزندانمان غذا بدهیم. ما گرسنه‌ایم و به غذا نیاز داریم.»

هشدار: برخی از جزئیات این داستان ممکن است ناراحت‌کننده باشد.

از زنان پرسیدم: «آیا آن‌ها نسبت به مردان امنیت بیشتری دارند؟ به آنها تجاوز نمی‌شود؟»

همهمه‌ صداها ناگهان خاموش شد.

سپس به یکباره صدای یکی از آنها بلند شد.

او گفت: « اینجا زنان زیادی هستند که مورد تعرض قرار گرفته‌اند، اما در این باره صحبت نمی‌کنند.»

در حالیکه سیلاب اشک از گونه‌هایش جاری شد، گفت: «چه فرقی می‌کند که صحبت کنیم یا نه؟»

او ادامه داد: «نیروهای پشتیبانی سریع برخی از دختران را مجبور می‌کند شب‌ها در خیابان دراز بکشند. اگر دیر از این بازار برگردند، نیروهای پشتیبانی سریع آن‌ها را برای پنج یا شش روز نگه می‌دارد.»

در حالی که او مشغول حرف زدن بود، مادرش با دستش سرش را گرفته بود و ضجه می‌زد. زنان دیگر هم شروع به گریه کردند.

او با خشم پرسید: «شما در دنیای خودتان، اگر فرزندتان بیرون برود، او را تنها می‌گذارید؟ نمی‌روید دنبالش؟ اما به ما بگویید، ما چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟ هیچ چیز در دست ما نیست، هیچ‌ کس به ما اهمیت نمی‌دهد. دنیا کجاست؟ چرا به ما کمک نمی‌کنید؟»

این گذرگاه، دریچه‌ای به جهانی از ناامیدی و یاس بود.

مردم از بی‌قانونی، غارت و خشونت در درگیری‌ صحبت می‌کردند که به‌گفته سازمان ملل، بیش از ۱۰ و نیم میلیون نفر را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرده است.

اما آنچه که به یکی از ویژگی‌های برجسته این جنگ طولانی تبدیل شده، خشونت جنسی است؛ جنگی که به‌عنوان نبرد قدرت میان ارتش و شبه‌نظامیان نیروهای پشتیبانی سریع آغاز شد، اما از آن زمان به میان نیروهای محلی و جنگجویان کشورهای همسایه نیز کشیده شده است.

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، گفته است که تجاوز به‌عنوان «یک سلاح جنگی» استفاده می‌شود.

ماموریت اخیر کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل چندین مورد تجاوز و تهدید به تجاوز توسط اعضای ارتش را مستند کرده، اما نشان داد که خشونت جنسی گسترده توسط نیروهای پشتیبانی سریع و دیگر شبه‌نظامیان متحد آنها به نقض قوانین بین‌المللی منجر شده است.

یکی از زنانی که با بی‌بی‌سی صحبت کرد، اعضای نیروهای پشتیبانی سریع را متهم کرد که به او تجاوز کرده‌اند.

ما او را در بازار ملاقات کردیم، بازاری که به درستی «سوق الحار» نامیده شده است - بازار گرما.

از زمان آغاز جنگ، بازار در زمین‌های بایر جاده بیابانی «ام‌درمان» گسترش یافته و فقیرترین افراد جامعه را با قیمت‌های پایین جذب کرده است.

bba0e200-7b5e-11ef-b02d-c5f3b724a1ea

توضیح تصویر،درگیری در سودان موجب فاجعه گسترده انسانی شده

مریم (نام مستعار) از خانه‌اش در «دارالسلام» فرار کرده بود تا در کنار برادرش پناه بگیرد.

اکنون او در یک دکه فروش چای کار می‌کند. اما در اوایل جنگ، به‌گفته خودش، دو مرد مسلح وارد خانه‌اش شدند و قصد داشتند به دخترانش تجاوز کنند - یکی ۱۷ ساله و دیگری ۱۰ ساله بود.

او گفت: «به دخترانم گفتم پشت سر من بایستند و به نیروهای پشتیبانی سریع هم گفتم: «اگر می‌خواهید به کسی تجاوز کنید، آن فرد باید من باشم.»

او ادامه می‌دهد: «آن‌ها مرا کتک زدند و دستور دادند که لباس‌هایم را دربیاورم. قبل از اینکه این کار را بکنم، به دخترانم گفتم که فرار کنند. آن‌ها بچه‌های دیگر را جمع کردند و از روی حصار پریدند. سپس یکی از مردها خودش را روی من انداخت.»

نیروهای پشتیبانی سریع به بازرسان بین‌المللی گفته است که تمام اقدامات لازم برای جلوگیری از خشونت جنسی و سایر اشکال خشونت که نقض حقوق بشر است را انجام داده است.

اما روایت‌های مربوط به تجاوزهای جنسی بسیارند و همگی از یک الگوی مشابه پیروی می‌کنند و تاثیرات آن ماندگار است.

a6e07f40-7bf1-11ef-8c1a-df523ba43a9a

توضیح تصویر،حملات هوایی و نبردهای خیابانی باعث ویرانی سنگین در سودان شده است

فاطمه (نام واقعی‌اش نیست) روی یک چهارپایه کوتاه زیر سایه یک ردیف درخت نشسته بود و به من گفت که به «ام‌درمان» آمده تا دوقلوهایش را به دنیا بیاورد و قصد دارد بماند.

یکی از همسایه‌هایش، به گفته او، یک دختر ۱۵ ساله بود که او نیز باردار شده بود. چهار سرباز نیروهای پشتیبانی سریع به او و خواهر ۱۷ ساله‌اش تجاوز کرده بودند.

فاطمه گفت که مردم با صدای جیغ از خواب بیدار شدند و از خانه بیرون آمدند تا ببینند چه اتفاقی افتاده است. اما مردان مسلح به آن‌ها گفتند که اگر به خانه‌های خود بازنگردند، کشته خواهند شد.

صبح روز بعد، مردم دو دختر را پیدا کردند که نشانه‌هایی از سوءاستفاده بر بدن‌هایشان دیده می‌شد و برادر بزرگ‌تر آن‌ها در یکی از اتاق‌ها حبس شده بود.

فاطمه گفت: «در طول جنگ، از زمانی که نیروهای پشتیبانی سریع از راه رسیدند، فورا اخباری از تجاوز به گوش ما رسید. تا اینکه این موارد را درست جلوی چشم‌ خودمان در محله‌مان دیدیم. ابتدا به گزارش‌ها شک داشتیم، اما می‌دانیم که این نیروهای پشتیبانی سریع بودند که به این دختران تجاوز کردند.»

زنان دیگر آماده می‌شوند تا به مناطق تحت کنترل نیروهای پشتیبانی سریع بازگردند - آن‌ها می‌گویند بیشتر از آن فقیر هستند که مانند مریم بتوانند زندگی جدیدی شروع و دارالسلام را ترک کنند.

تا زمانی که این جنگ ادامه دارد، آن‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه به ترس و وحشت آن بازگردند.

منبع: بی‌بی‌سی
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • ممد
    5

    توروخدا اینا رو نشر ندید
    فلسطین،سوریه،لبنان،یمن کم بود الان سودان هم اضافه میشه

    نظرات شما -
    • ناشناس
      10

      چرا تجاوز در جنگ فقط در کشورهای اسلامی رخ میده . ایا مطابق رسوم جنگی اوایل اسلام نیست ؟

    • ناشناس
      0

      فقط واسه این هست که کسانی که میگن غریبه ها بیان گل و بلبل میشه فکر کنن و عقلشون و به کار بندازن همین وگرنه داستان های کثیف تر از این همه جای دنیا هست

  • مردم
    9

    بس کنید تورو خدا! بس کنید مردم به اندازه کافی دلشون خون هست بس کنید رو اعصاب مردم راه نرید حال نوبت غصه خوردن برای سودان شده ؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      5

      برا ترسوندن مردم خودمونه اگه دست از پا خطا کنید همین روزگارتون خواهد شد !!!!!

  • ناشناس
    6

    سودان فکرکردم فقط سوریه اینطوریه معلومه کل دنیا ب هم ریخته

    نظرات شما -
    • ناشناس
      5

      کل دنیای اسلام،نه کل دنیا.

  • ناشناس
    5

    گردانندگان اینتر نشنال دقیقا از همین تیپ سربازا هستند

    نظرات شما -
    • علی
      6

      کجا به تورشون خوردی .

  • ناشناس
    2

    یه بار شد به جای قتل ‌‌‌‌‌، فقر، بدبختی خبر دیگه ای بگید سرتا سر دنیا جشنه کریسمسه تورو به اون خدا که می پرستید خدانشید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      آدم باید از عبرت بقیه درس بگیره نه خودش بشه عبرت بقیه گرفتی چی میگم

    • ناشناس
      0

      😔😔😔😔 ما داریم در دنیای پر از لجن و پر از کثافت زندگی میکنیم نگیم فقط این منطقه هست نخیر همه ی اتیش و جنایت از گور همین ابرقدرت ها هست الکی تز ندین تو را بخدا .خدا فقط خودش کمک کنه ریشه ی ظلم و ظالم و خشک خشک کنه

  • علی
    1

    خدا چی میشنویم چرا ریشه ظلم کنده نمی شود . اقا جان به پهلوی شکسته مادرت حالا دیگه ظهور کن . امت اسلام دیگه بریدن و خسته شدن از این همه جنایت و خیانت . ادم یک زره وجدان داشته باشه قلبش درد میگیرد و از طی دل اشک میریزد برای این بی پناهان . 😪😪🙄😬😮‍💨

  • ناشناس
    0

    مردم همیشه تاوان حماقتهای حاکمان را باید بپردازند

  • ناشناس
    1

    انشا الله یک زلزله ای بیاید وتمام ستمکاران را از بین ببرد ویا کل جهان را نابود کند این جهان بدرد زندگی نمی خورد با این ملعونین و ستمکاران و این جنایتها از اول تاریخ وجود انسان در کره زمین بوده وخواهد بود و خدا نظاره گر است وکاری انجام نمی دهد و این یک مصیبت بزرگ برای بشریت است که تمامی ندارد در طول تاریخ جنایت‌های فجیعی در جهان انجام گرفته وهنوز هم در حال انجام دادن است و پایانی برای آن متصور نیست

  • ناشناس
    1

    ۶/۲درصد مردم سودان مسلمان هستند و اکثریت مسیحی هستند.چندین سال است که مردم سودان در این وضع زندگی می کنند .ولی تازه یاد بی بی سی افتاده که خبری از آن تهیه کند .ظاهرا خبری مانند آن در ایران در راه است که می خواهند اذهان عمومی را آماده کنند.