روزنامه کیهان: مذاکره با ترامپ؛ بنویسید شجاعانه، بخوانید احمقانه!/ نوشتند حتی مانند برهای در مذبح نباید از مذاکره با او گذشت!
بعد از آن که ترامپ بیچشم و رویی را به نهایت رساند و تعهدات آمریکا را زیر پا گذاشت، غربگدایان واقعیت پنهان شخصیت خود را کنار گذاشتند و صراحتاً در نشریاتی مانند صدا نوشتند که حتی اگر شده مثل رئیسجمهور صربستان «مانند برهای در مذبح و بردهای در مسلخ و مانند متهمی در اتاق بازجویی» با ترامپ مذاکره کرد، نباید از مذاکره با او گذشت!
روزنامه کیهان در مطلبی با عنوان « مذاکره با ترامپ؛ بنویسید شجاعانه، بخوانید احمقانه!» نوشت: منظور روزنامه آقای حضرتی (رئیس شورای اطلاعرسانی دولت) از شجاعت، همان چیزی است که آقای روحانی آن را دیوانگی خوانده و گفته بود: «داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ میگویند تعهدی که قبلاً بستیم، فعلاً محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل میگوید اهل مذاکره و تعهد نیست، اما به برخی کشورها میگوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر دیوانهاند که با شما مذاکره کنند؟ شما به مذاکرهای که به تأیید سازمان ملل رسیده، پایبند نیستید».
روزنامه اعتماد از محمد جواد حقشناس (مدیرکل سیاسی وزارت کشور و معاون وزارت ارشاد در دولت خاتمی) پرسید: « ایران چگونه میتواند منافع ملی خود را در دوران ترامپ و از دل روابط با آمریکا تأمین کند؟» و او در جوابی مغلوط و نامربوط گفته است: در رابطه با حوزه سیاست خارجی، باید به یک عنصر و شاخص اصلی توجه داشت که منافع ملی ایران و ایرانی است. یکی از مشکلات ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی مرتبط با روندها و تصمیماتی است که در تعارض میان منافع ملی و رویکردهای ایدئولوژیک قرار دارند. در این بخش مسئولان اجرائی و دیپلماتهای ایرانی دچار تنگنا و تعارض در حوزه تصمیمسازی بودند. اساساً مشخص نبود (و شاید هنوز هم نباشد) چه مسیر و رویکردی باید در پیش گرفته شود و با چه طرف و قدرتی باید مذاکره کرد و با چه قدرتی نه؟ کار به وضعیت فعلی کشور رسید و نتیجه آن ایجاد اختلالات جدی در حوزه منافع کشور و خساراتهای وارده بسیار به منافع ملی و پرستیژ کشور در سطح مناسبات منطقهای و جهانی است.
از سوی دیگر در سند چشمانداز ۱۴۰۴ قرار بود ایران در حوزههای منطقهای، اقتصادی، ترازهای توسعهای و تجاری و... در رتبه نخست منطقه قرار داشته باشد، اما نه تنها نتوانسته به این جایگاه برسد، بلکه از بسیاری از رتبههای قبلی نزول کرده است. وی میافزاید: تا زمانی که مسئولان حوزه سیاست خارجی کشور و مسئولان کلان کشور نتوانند در راستای منافع ملی، با فراغ بال تصمیمات لازم را اتخاذ کنند، ایران به دور خود چرخیده و باز هم به نقطه اولیه باز میگردد. به عبارت روشنتر، نمیتواند در راستای رشد و توسعه و پیشرفت حرکت کند. یکی از تصمیمات مهم در دورنمای آینده، نحوه مواجهه با حضور دونالد ترامپ است. البته ایران تجربه تقابل با دولت ترامپ طی سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ را دارد. حتی رودررویی آشکاری در عراق به خاطر شهادت شهید سلیمانی، پاسخ ایران به آمریکا در عین الاسد و سقوط هواپیمای اوکراینی و... را تجربه کرده؛ روندی که ضایعات بسیاری را به کشور وارد ساخت.
حق شناس همچنین گفت: «اصولی که ایران سالیان سال درباره آن صحبت میکرد یعنی عزت، مصلحت و حکمت باید در دستور کار دوباره مسئولان قرار گیرد. مردم ایران با سختیهای بسیاری مواجهند، مهاجرتهای بسیاری صورت میگیرد و گذرنامه ایران تضعیف شده. ایران این روزها نیازمند یک شجاعت ویژه در تصمیمگیری است. رویکردی که چند سال قبل در بیانات رهبری به آن اشاره و ذیل عنوان نرمش قهرمانانه از آن یاد شد. حتی در صحبتهای اخیر رهبری هم ماجرای شکست اُحُد به عنوان یک مثال تاریخی مطرح شد. همچنین زمانی که مصلحت عامه مسلمین ایجاب میکرد امام حسن(ع) صلح را انتخاب کردند تا منافع مردم محقق شود. این روند از سوی ایران مدل ۱۴۰۳هم باید در دستور کار قرار بگیرد. ایران نباید منفعلانه منتظر باشد تا دشمنان فشار را به اندازهای تنگ کنند که دیگر چارهای جز پذیرش مذاکره از سر استیصال نباشد. ایران قبل از اینکه دیر شود باید به یک کُنش فعال در عرصه سیاست خارجی دست بزند».
اظهارات حق شناس در حالی است که توافق عبرتآموز برجام نه با نگاه ایدئولوژیک و انقلابی بلکه با لاف گزاف تأمین منافع ملی از سوی جماعت پرادعا اما ناتوانی مدعی دیپلماسیدانی منعقد شد و به جای اینکه موجب لغو تحریمها طبق تعهد تیم روحانی و ظریف شود، موجب دو برابر شدن آن شد و اقتصاد کشور را به سمت رشد منفی و تورم بالا سوق داد. در حقیقت آقای حق شناس نه از سر نابلدی بلکه عمداً سُرنا را از سر گشاد آن مینوازد و در حالی که میداند برجام و خسارتهای نوبهنو آن نتیجه بیمبالاتی نسبت به اصل عزت و حکمت و مصلحت است، پسرفت اقتصادی را به نگرش ایدئولوژیک و انقلابی نسبت میدهد.
او حتی به یاد نمیآورد که صادرات نفت در دولت برجام قفل شد و این توقف اعتماد به غرب بود که موجب شد صادرات نفت مجدداً به رغم میل آمریکا احیا شود. در ادبیات امثال آقای حق شناس، نه کمترین غیرتی نسبت به خون شهید سلیمانی و شهدای هستهای ترور شده از سوی آمریکا و اسرائیل دیده میشود، و نه حتی غیرت نسبت به برجام کذایی که تظاهر میشد ناموس مدعیان اعتدال و اصلاحات است و حتی اگر سرشان برود نمیگذارند تعرضی به برجام بشود. اما بعد از آن که ترامپ بیچشم و رویی را به نهایت رساند و تعهدات آمریکا را زیر پا گذاشت، غربگدایان واقعیت پنهان شخصیت خود را کنار گذاشتند و صراحتاً در نشریاتی مانند صدا نوشتند که حتی اگر شده مثل رئیسجمهور صربستان «مانند برهای در مذبح و بردهای در مسلخ و مانند متهمی در اتاق بازجویی» با ترامپ مذاکره کرد، نباید از مذاکره با او گذشت(!)
در موضوع استناد به تاریخ اسلام هم باید یادآوری کرد که ناکامیهایی مانند تحمیل صلح به امام حسن(ع) و یا جنگ اُحُد، نتیجه خیانت و غنیمتطلبی برخی مدعیان همراهی با سپاه خودی بود که یا با اردوگاه شیطان زد و بند کرده بودند و یا به خاطر غنیمتی ناچیز حاضر بودند، میدان جنگ را برای شبیخون زدن به دشمن بسپارند. از نگاه برخی عناصر ورشکسته سیاسی هم فقط باید به نقاط ناکامی در تاریخ اسلام مراجعه کرد و به جای عبرت گرفتن و پرهیز کردن، آن را تکرار کرد!
از اول انقلاب یه چیز مسخره و نامعقولی رو این حضرات جا انداختند و هنوز هم روش مثل این آقا اصرار میکنند که : مذاکره یعنی سازش و تسلیم و وادادن !!!! نخیر آقا همه دنیا با دشمنشان هم مذاکره میکنند و اینقدر هم داد وقال را نمی اندازند !!!
آقای شریعتمداری ،کی میخواهید دست از سر مردم فقیر کرده ایران با این همه ثروت دست بردارید،چرا مملکت را به میله جنگ و نابودی می کشانید؟چرا نظرات روزنامه کیهان باید خلاف نظر مردم ومنافع ملی باشد؟چرا سعی دارید بین مردم و نظام شکاف انداخته وهر لحظه این شکاف را با تورم وگرانی عمیقتر کنید؟چرا سعی دارید مردم را از نظام جداکنید؟مصداق شعر زیبای ،تو برای وصل کردن آمدی ،نی برای فصل کردن آمدی،شما نظراتتون به نفع کدام کشوره؟
دیگه اینقدر روسیه و چین هم از ما بری شده اند که نه وامی میدهند نه هزینه های ما را متقبل میشن چون سیاست ما عین شتر گاو میش پلنگه .خود کیهان را بگذارید وزیر خارجه حاج حسین هم در راس اون. فکر میکنید ایشون چه گشایشی و چه قفلی را باز میکنند. بیا من برایت بگویم فقط اخراج همه سفرا و کارکنانیکه بوی غرب زدگی میدن و جابجایی با مداحان و سینه زنان خودشون . هیچ فتح الفتوحی هم نه انجام میدهد نه میتونه . ضمنا نمایندگان اول بپرسند چه برنامه ای داره که اجرایی باشه. دومین کار هم برداشتن نه غربی از سر درب وزارت. نمیشه با پوتین و چین رابطه داشت بعد نوشت نه شرقی پس این نه شرقی هم برمیداره . و چهار سال با ادا و اطوار طی کردن و دولت بعدی هم اگر بود اسم وزارت خارجه را به وزارت ناصحه تبدیل میکرد .نصیحتهایی مثل برادر جلیلی به خانم نماینده اروپا. فقط پز اینکه ما تمدن داشتیم و حالا رسیدیم به اوج را میتونه مرتب از ۷ صبح تا عللغروب بدمدوگرنه دیگه نه سوریه میتونه بره نه لبنان نه غیر از عراق و طلبهامون که با مهر و ادعیه تهاتر کنه .والله بخدا اینهایی که مثل ایشون ادعایی دارند خسارت زدند به دین ما عین سیاست ماست. خدا رحمت کنه بهشتیها و طالقانیها و مطهریها را که هم درست این سیاست را فریاد میزدند هم ادم این تز و تئوری بودند
وقتی کیهان و حامیانش چنان در بوق میکردند که تحریمها خیلی اثرگذار باشه ۲۰ درصده .وبقیه اش مدیریت غلط. حالا همه فکر و ذکرشون شده تحریم و مذاکره . کار را بجایی رساندند که به امریکا میگن بی چشم و رو نزول ناسزا گفتنها به غرب را ببینید . یا کینه غربیها. دیگه نمیگن صد در صد نباید مذاکره کرد میگن بی چشم و روست یا کینه زیاد داره. نکنه شهید سلیمانی را برای قفل کردن مذاکره به عراق فرستادند در حالیکه میدونستند سازمانهای اطلاعاتی و امکانات اونها برای زدن شهید راحته.اصلا قابل پذیرش نیست که کار را به فردا بیندازید الان هم میشه در دو روز مانده به پایان بایدن مذاکره ای با بلینکن داشت که نگویند مذاکره را ترامپیها شروع کردند .میشه زودتر جنبید اگر نخواستید بنام قاتل شهید مذاکره نامگذاری شود. واگر هم کلا نعطیله پس کینه و بی چشم و رویی یعنی چه باید همچنان مرگ بر اونها قاطعانه فرستاد