خاطره هاشمی از توصیه سفیر ژاپن به ایران درباره مواجهه با آمریکا/ محسن رضایی درباره آمریکا به رهبری نامه نوشت
سفیر ژاپن خطاب به هاشمی رفسنجانی گفت: مردم ژاپن که مورد بمباران اتمی آمریکا قرار گرفتهاند، بهتر از همه آمریکا را میشناسند و ایران نباید خود را در معرض خطر آمریکا قرار دهد. ایران در فضای آرام، میتواند تبدیل به یک قدرت داخلی منطقهای و جهانی شود و شما نباید این فرصت را از دست بدهید.

آیتالله هاشمی رفسنجانی در روزنوشت هفتم فروردین ۱۳۸۱ نوشت: [آقای علی محمود ماریه]، سفیر لیبی آمد و گفت، پیشنهاد [معمر قذافی]، رهبر لیبی، در اجلاس عمان اتحادیه عرب، مبنی بر بازگشت تمامی پنج میلیون آواره فلسطینی از سوی اعراب پیگیری نشده و در نشست جاری در لبنان، اگر طرح امیر عبدالله [ولیعهد عربستان سعودی] بدون قید حق مراجعت تمامی آوارگان باشد، خیانت است و سرهنگ قذافی هم به خاطر اعتراض به عدم پیگیری پیشنهادش، شرکت نمیکند. گفت، محکوم شدن یکی از مسئولان لیبی در دادگاه بینالمللی لاهه، با فشار آمریکا انجام شد و ظالمانه است. گفتم، قبلا به آقای قذافی پیغام داده بودم که فریب نخورد. گفت، میانجیگری عربستان و مصر را پذیرفتهایم.
[آقای اوکروما گوساکی] سفیر ژاپن برای خداحافظیآمد. گفت، صاحبنظران معتقدند که از اول انقلاب تاکنون، نظر شما در مسائل مهم ایران، تعیینکننده بوده و هست و اکنون هم انتظار دارند که شما اوضاع نامناسب فعلی را حل کنید و اضافه کرد، مردم ژاپن که مورد بمباران اتمی آمریکا قرار گرفتهاند، بهتر از همه آمریکا را میشناسند و ایران نباید خود را در معرض خطر آمریکا قرار دهد. ایران در فضای آرام، میتواند تبدیل به یک قدرت داخلی منطقهای و جهانی شود و شما نباید این فرصت را از دست بدهید.
از او پرسیدم، احساس مردم ژاپن در قبال تهدید اخیر آمریکا و انگلیس به استفاده از بمب اتمی چیست؟ گفت، محور سیاست خارجی آمریکا در این منطقه، اسرائیل است و در زمانی که یک سال دوره استراتژیک در دانشگاه آمریکا میگذراندهام، این موضوع مطرح شد که چرا آمریکا در ژاپن از اتم استفاده کرد. پس از بررسی، نتیجه این شد که تلفات آمریکا در جنگ با ژاپن، بهتدریج اضافه شد و نزدیک یک به یک رسید. این تلفات برای آمریکاییان قابل تحمل نبود، با اتم جنگ را ختم کردند. امروز هم تلفات اسرائیل نسبت به تلفات فلسطینیها، رو به افزایش است و اخیرا یک به دو و نیم رسیده و برای اسرائیل و آمریکا قابل تحمل نیست.
گفتم، به ایران مربوط نیست، خود فلسطینیها میجنگند و اگر مسئله آوارگان فلسطین حل نشود، مرتبا نیروهای شهادتطلب اضافه میشوند. از او خواستم، تحت فشار آمریکا، همکاری خود با ایران را کم نکنند؛ همانگونه که در پتروشیمی بندر امام و سد کارون اتفاق افتاد. گفت، وقتیکه با وامدهی برای سد توافق شد، خودش به اسرائیل رفته و اسرائیلیها اعتراض شدید به این کمک ژاپن داشتند.
عصر آقای محسن رضایی [دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام] آمد. گفت، خطر آمریکا جدی است و در داخل اقدامی پیشگیرانه به چشم نمیخورد. گفت، در این خصوص به رهبری نامهای نوشته و از ایجاد تردید خطر در صحبت ایشان انتقاد کرده و پیشنهادش برای رفع خطر، این است که بار دیگر حزبالله و نیروهای انقلابی در کشور به صحنه و مدیریت بیایند. گفتم چگونه؛ راهکاری نداشت.
امروز کنفرانس سران عرب، در بیروت شروع به کار کرد، ولی فقط نُه رئیس دولت عربی حضور دارند و ۱۲ رئیس نیامدهاند و در سطح پایینتر آمدهاند. کشورهایی مثل لیبی، اردن، مصر و قطر، هر یک به دلیلی نیامدهاند. در خود لبنان هم بین همین مقامات و وزرا بر سر مدیریت و اولویت امور اجلاس اختلاف است. اسرائیل هم به [یاسر] عرفات،[رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین]، اجازه نداد که در اجلاس شرکت کند و بنا بود پیام ماهوارهای عرفات در افتتاحیه خوانده شود که نشد و هیأت فلسطینی در اعتراض به خوانده نشدن پیام، قهر و اجلاس را ترک کرد.
آمار تلفات زلزله افغانستان رو به ازدیاد است. وزیر کشور گفته کشتهها از ۳۰۰۰ نفر میگذرد. همزمان جنگ جدید آمریکا علیه طالبان، در جنوب شرق افغانستان آغاز شده است.
بله ایشون معتقد بود اگر مردم عادی زیر چرخ توسعه له هم بشوند و توسعه اتفاق بیفتد ایرادی نداره
نه توسعه اتفاق افتاد و هم مردم له شدند
اولا ژاپن اژدهای هفت سر اقتصادی نداشته مانند دوستان
دوما ، با استعمار نظامی و عدم استقلال نظامی و وابستگی مطلق به آمریکا
هر لحظه خطر فرو ریختن کاخ اقتصادی شون وجود داره
با توجه به نظام زیاده خواه و خوی فرعونی و بی اعتماد بودن آمربکا
ژاپن امروز پایگاه منطقهای آمریکا در برابر چین و کره شمالی است. حمایت آمریکا از ژاپن، آن هم به گونهای که به ژاپن اجازۀ توسعۀ نظامیِ مستقل ندهد، تا جایی معنا دارد که درِ مناسبات چین-آمریکا به این پاشنه میچرخد. با دگرگونی بنیادین در مناسبات منطقهایِ آمریکا، شاید حمایت نظامی از ژاپن دیگر از اولویت بیافتد، در آن وضع ژاپن که سالها از توسعۀ سیاسی و نظامی به طور مستقل ناتوان بوده است، در کنار اژدهای چین بیپناهتر از پیش خواهد بود، کم و بیش مانند مورد پاکستان. در واقع این وابستگی ژاپن، امنیت پایداری برای این کشور نخریده است. البته بگذریم از اینکه روابط طبیعی ژاپن با همسایگاناش نیز تحت تأثیر عمیق آمریکا قرار گرفته است و آمریکا مانع همیشگی روابط عادیِ منطقهای در شرق آسیا بوده است.
بگذریم از تجاوزات مکرر زنان و دختران ژاپنی توسط نظامیان آمریکایی که در خلع نبودن ارتش ملی که مثلا برای تامین امنیت ژاپن در برابر دشمنان خارجی حضور دارند ، خود یک معضل همیشگی ست که جرات اعتراض ندارند
ژاپن یکی از امن ترین کشورهای جهان است از تجاوز افغانی های شپشو به زنان ایرانی چی نکنه میگی همچین چیزی وجود نداره ؟