سازمان جهانی مهاجرت:
مسلمانان روهینگیا در بنگلادش قاچاق می شوند
سازمان جهانی مهاجرت جمعه شب در گزارشی هشدار داد: مسلمانان روهینگیایی پناه جو در بنگلادش قاچاق انسان می شوند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، سازمان جهانی مهاجرت اضافه کرد: پناه جویان روهینگیایی در بنگلادش به دلیل فقر و بیکاری خود را در اختیار قاچاقچیان انسان قرار می دهند.
براساس این گزارش، احتمال قاچاق انسان در میان زنان و دختران روهینگیایی بیش تر از دیگران است.
این گزارش می افزاید: طی 10 ماه گذشته 78نفر باخطر قاچاق انسان در بنگلادش مواجه شدند و این درحالی است که گزارش سازمان ملل متحد شمار بیشتری را نشان می دهد.
به گفته مقامات بنگلادشی، از ماه اوت سال 2017 نزدیک به 700 هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند درحالی که پیش از آن نیز حدود 400 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می کردند.
هم اکنون بیش از 900 هزار مسلمان روهینگیا در اردوگاه های مهاجران در منطقه 'کاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزدیک به 688 هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
بنگلادش و میانمار در تاریخ 25 ماه نوامبر یک توافق نامه برای بازگشت پناه جویان روهینگیا به خانه های خود در راخاین امضا کردند.
براساس این توافق، روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام خواهد شد درحالی که دو کشور باید امنیت، سلامت و کرامت آنها را تامین کنند.
دولت بنگلادش اعلام کرده است طرح بازگشت پناه جویان روهینگیا به میانمار که قرار بود از ماه ژانویه آغاز شود به تاخیر افتاده است.
میانماری ها آوارگان روهینگیایی را مهاجران بنگالی می دانند که سرزمین های بودائیان را اشغال کرده اند و با وجود حضور دستکم چندین قرن روهینگیایی ها در این کشور تاکنون حقوق شهروندی از آنها سلب شده است.
61