اندیشکده آمریکایی: تحریمهای ایران منجر به مذاکره یا فروپاشی ایران نخواهد شد
اندیشکده «استراتفور» در گزارشی اذعان کرد؛ تحریمهای یکجانبه واشنگتن علیه تهران هیچ یک از دو هدف فروپاشی ایران یا بازگشت به پشت میز مذاکره را محقق نمیکنند.
اندیشکده آمریکایی «استفراتفور (STRATegic FORecasting - پیشبینی راهبردی» در گزارشی اذعان کرد؛ تحریمهای یکجانبه واشنگتن علیه تهران هیچ یک از دو هدف فروپاشی ایران یا بازگشت به پشت میز مذاکره را محقق نمیکنند.
در بخشی از این گزارش آمده است: «ایالات متحده امیدوار است با افزایش تحریمها، ایران را به بازگشت به میز مذاکره وادار کند. این اتفاق نخواهد افتاد».
استراتفور همچنین نوشته است که ایران ممکن است در واکنش به فشار آمریکا و در صورت ناکامی اروپا در تضمین منافع اقتصادی ایران از توافق هستهای، اقدامات تلافیجویانهای را علیه آمریکا و اسرائیل در دستور کار قرار دهد.
اندیشکده نامبرده از اسرائیل، عربستان سعودی و امارات عربی متحده به عنوان سه رژیم همسو در منطقه یاد کرده که در خصومت با ایران اشتراک نظر دارند و واشنگتن برای مهار ایران [جلوگیری از افزایش قدرت ایران] روی آنها حساب میکند.
عمان، کویت و قطر کشورهای دیگری هستند که برای آمریکا از ارزش راهبردی، دیپلماتیک و اقتصادی برخوردار هستند، اما رغبت چندانی برای اتخاذ سیاست تقابلی با ایران ندارند. هرچند واشنگتن خواهان اتحاد میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس است، اما انتظار میرود اختلاف درونی در این سازمان همچنان ادامه یابد.
این گزارش به وضعیت محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در سال آینده هم پرداخته و نوشته است: «با وجود آنکه بن سلمان همچنان جایگاه مسلطی در خاندان سعودی دارد، اما ادامه این وضعیت به میزان حمایت پدرش از او بستگی دارد و «مقاومت خاموش همچنان در خاندان سلطنتی گسترش خواهد یافت. برخی از متحدان کلیدی ریاض حمایت نظامی خود از این کشور و میزان سرمایهگذاری مستقیم خارجی در عربستان سعودی را محدود خواهند کرد، اما بعید است که در این روابط حیاتی تحولی ایجاد شود».
گفتنی است، جنایت خاشقجی، ماهیت واقعی عربستان سعودی را بیش از پیش آشکار کرد و موجب انزوای بین المللی این کشور گردید. همچنین این اتفاق موجب شد مجامع بین المللی توجه بیشتری بر جنایت عربستان در یمن داشته باشند و خواستار پایان یافتن تراژدی یمن شوند. اما با این همه کشورهای غربی مخصوصا آمریکا حاضر نشدهاند به خاطر دفاع از حقوق بشر ادعایی خودشان، حتی بن سلمان و عربستان را تنبیه کنند چه رسد به قطع روابط، امری که نشاندهنده دروغین بودن حقوق بشر این کشورها و سیاست دوگانه آنها در این مورد است.
منبع: جام نیوز
15
در نگاهی به زندگی مردم ایران 39 سال بعد از انقلاب در می یابید.. بی کاری نا امیدی فقر گرسنگی و آینده تیره تار برای نسل آینده جوانان ایران. آیا امریکا می توانست به این خوبی که مسئولین به مردم ضربه زده اند به ایران ضربه بزند؟