پیکر استاد ندوشن در نیشابور آرام گرفت

آرمیده در ایالت خراسان / توصیف منحصر به فرد "اسلامی ندوشن" از پُرتاریخ‌ترین خطه ایران

در بخشی از وصیت‌نامه میهن پرستانه محمدعلی اسلامی ندوشن چنین آمده است: خواست من است که چون روز محتوم فرار رسد جنازه را از دانشگاه تهران گذرانده به نیشابور انتقال دهند و از آنجا ببرند و در دامنه کوه بینالود به خاک بسپارند. خراسان پرتاریخ‌ترین ایالت ایران است و نیشابور فراکشیده‌ترین شهر ایران...

آرمیده در ایالت خراسان / توصیف منحصر به فرد "اسلامی ندوشن" از پُرتاریخ‌ترین خطه ایران

پیکر فردوسی‌پژوهِ معاصر و از چهره‌های ماندگار حوزه‌ی حقوق و ادبیات ایران، در نیشابور به خاک سپرده شد.

ندوشن سرودن شعر را از ۱۲ سالگی آغاز کرد اما برای تحصیل رشته حقوق را انتخاب کرد و در دانشکده حقوق دانشگاه تهران کارشناسی حقوق گرفت.

در دههٔ سوم زندگی‌، برای تکمیل تحصیلات به اروپا رفت و از دانشکده حقوق دانشگاه سوربن فرانسه در حقوق بین‌الملل دکترا گرفت.

او سال ۱۳۳۴ به ایران بازگشت و چند سال قاضی دادگستری شد ولی با توجه به عدم تناسب این شغل با روحیه‌اش به تدریس حقوق و ادبیات در برخی دانشگاه‌ها پرداخت.

IMG_20231123_210815_968

به‌سبب آثارش در ادبیات خیلی زود عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد و به تدریس نقد ادبی و سخن‌سنجی، ادبیات تطبیقی و .... پرداخت.

وی پس از تدریس دروس بسیاری در زمینه‌های ادبیات، حقوق و اقتصاد، در مهر ماه سال ۱۳۵۹، با تقاضای خود، از دانشگاه بازنشسته شد؛ ولی همچنان فعالیت خود در زمینه‌ی نویسندگی و مترجمی را ادامه داد.

محمدعلی اسلامی ندوشن در مدت ۷۰ سال، بیش‌از ۷۰ کتاب و صدها مقاله درباره فرهنگ و تاریخ ایران و ادبیات فارسی نوشت.

اگر تنها به بخشی از فعالیت‌های او در پاسداشت ادبیات فارسی بخواهیم اشاره کنیم باید از تأسیس فرهنگ‌سرای فردوسی و انتشار فصل‌نامهٔ هستی نام ببریم.

او بسیار علاقه‌مند به ایران و حتی در سال‌های های دور از وطن نیز به ترجمه آثار نویسندگان جهان در خصوص ایران می‌پرداخت.

ندوشن در یکی از آثارش در خصوص ایران نوشته بود «من در قعر ضمیر خود احساسی دارم و آن این که رسالت ایران به پایان نرسیده‌است و شکوه و خرمی او به او باز خواهد گشت. من یقین دارم که ایران می‌تواند قد راست کند و آنگونه که درخور فرهنگ تمدن و سالخوردگی اوست نکته‌های بسیاری به جهان بیاموزد»

دکتر اسلامی ندوشن در پنجم اردیبهشت ۱۴۰۱ در تورنتو کانادا درگذشت و به صورت امانی در آن‌جا در آرامگاهی موقت سپرده شد.

سرانجام پس از حدود ۱۸ ماه از درگذشت محمدعلی اسلامی ندوشن، پیکر او به ایران بازگشت و امروز در نیشابور به خاک سپرده شد

در انتهای مراسم تشییع و خاکسپاری دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن وصیت‌نامه وی توسط محمدجواد حق‌شناس به عنوان وکیل خانواده اسلامی ندوشن قرائت شد.

متن وصیت‌نامه به شرح زیر است:

«خواست من است که چون روز محتوم فرار رسد جنازه را از دانشگاه تهران گذرانده به نیشابور انتقال دهند و از آنجا ببرند و در دامنه کوه بینالود به خاک بسپارند. خراسان پرتاریخ‌ترین ایالت ایران است و نیشابور فراکشیده‌ترین شهر ایران. اگر فوت من در خارج از ایران صورت گرفت جنازه به ایران انتقال داده شود.

آنچه از من برجای مانده کتاب‌هاست؛ امتیاز چاپ و تجدید چاپ آن را به نهاد آرامگاه فردوسی واگذار می‌کنم. عواید حاصل از آن‌ها به عنوان حق‌التالیف، صرف گل‌کاری و زیباسازی محوطه آرامگاه و جاده مشهد به توس خواهد شد. امیدوارم که این خواست‌ها به خوبی اجرا شود.

از خانواده، همسر، دوستان و خوانندگانم خداحافظی می‌کنم. بر روی گور من علاوه بر اسم، تاریخ تولد، و مرگ، این بیت حافظ نوشته خواهد شد: اگر از پرده برون شد دل من عیب مکن/ شکر ایزد که نه در پرده پندار بماند»

منبع: خبر فوری
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    2

    به ایالت خراسان خوش آمدی ای جان جانان!

  • ایرانی
    0

    حیف که ایران تواین ۴۰سال برگشت به ۵۰۰سال قبل،،،،

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      مردم ایران خودشون اینطور انتخاب کردند