خبر فوری بررسی میکند؛
علاقهمندی ساکنین تهران به سریال / آقایان مسئول، ترکیه در صدر انتخاب است
خبرنگار: ونوس بهنودبررسی آمارها نشان میدهد در پنج سال اخیر تهرانیها بیشتر از فیلم سینمایی به جستجو و تماشای سریال علاقهمند بودند.
از سال 2007 زمانی که گوگل ترندز به بازار آمد بررسی رفتارهای اجتماعی یکی از امکاناتی بود که این ابزار گوگل ارائه میکرد. در ترندز به سادگی میتوان میزان جستجوی کلمات را بر حسب جغرافیا بررسی و احصا کرد. پیش از گوگل ترندز، گوگل اینسایت فضایی برای جستجوی کلمات کلیدی بود اما به مرور زمان این ابزار با گوگل ترندز ادغام شد.
با هدف پایش انتخابهای شهروندان استان تهران به سراغ ترندهای جستجو شده آنها با دو کلید واژه سریال و فیلم سینمایی در پنج سال اخیر از بین وب سایتها رفتیم. بررسیها مطابق نمودارها نشان میدهد که در طول این بازه زمانی جستجوهای قابل توجهی برای کلمه سریال به نسبت فیلم سینمایی انجام شده است.
افت و خیز نمودار مربوط به جستجوی سریال بسیار بیشتر از نمودار تقریباً یکنواخت و تخت فیلم سینمایی است که میتواند به دلیل بروز و ظهور پدیده شبکه خانگی و رواج فیلمهای سریالی در ایران و همچنین تولیدات انبوه سریالهای خارجی باشد.
در عین حال در مقایسه با بخشهای مختلف استان مشاهده میشود که سریال بیشتر در بخشهای شمال شرقی، شرق و جنوب شرقی و فیلم سینمایی در بخش جنوب شرقی مورد توجه بوده است.
در بین مناطق جغرافیایی نیز چنان که مشاهده میشود پردیس، ملارد و پرند در رتبههای نخست جستجوی کلید واژه سریال با تفاوت فاحش از رقم جستجوی کلید واژه فیلم سینمایی ایستادهاند.
اما در بین موضوعات مرتبط با دو کلید واژه سریال و فیلم سینمایی در نمودارهای تفکیکی مشاهده میشود که در بخش فیلمهای سینمایی، فیلم سینمایی فسیل بیشترین میزان جستجو را به خود اختصاص داده است.
همچنین فیلمهای سگ بند، هتل، دینامیت و انفرادی که همگی با درون مایه طنز است، نیز بیشترین میزان جستجوی ایرانیها را به خود اختصاص دادهاند. با توجه به بررسی این آمارها در پنج سال اخیر به نظر میرسد میزان جستجوی فیلمهای جدید به مراتب بیشتر از فیلمهای تولیدی سالهای اخیر بوده است.
در بخش سریالها انتخاب نخست مربوط به سریالهای ترکیهای است و سریال خواهران و برادران در ترندهای افزایشی جستجوی سریالها قرار گرفته است.
با این وجود هر چند در بخش سینمایی تولیداتی از ایرانی برای تماشای شهروند ایرانی دیده میشود اما در بخش سریالها هنوز صدا و سیما و شبکه خانگی در ترندها قرار نگرفتهاند.
ایکاش صدا و سیما مانند خودروسازان داخلی با آن همه امکانات و زیر مجموعه های عریض و طویل و پرسنل و مدیر و روابط پیچیده و همچنین بودجه ای که از بیت المال و از جیب ملت هزینه میکنند حتی به اندازه نیمی از آن به جامعه سرویس و خدمات میدادند که نه برنامه های صدا و سیما و تولیدات خودروسازان کیفیت دارد و نه قابل رقابت با تولیدات خارجی هستند چون کاملا انحصاری و زیر نظر دولت و وابسته به آن اداره میشوند
مسیولین تو خابند همین فیلم های ترکیه ای بی بندوباری در خانواده رو رواج دادن