سریال «آقای قاضی»؛ بهترین سریال سال ۱۴۰۳ از نگاه مخاطبان خبرفوری / کارگردان: محبوبیت سریال، نتیجه اعتماد به جوانان است
هر ساله مخاطبین خبرفوری با شرکت در نظرسنجی «ترینهای سال» در عناوین مختلف، ما را همراهی میکنند. امسال در بخش بهترین سریال سال، «آقای قاضی» به عنوان بهترین سریال سال از نگاه مخاطبین در رتبه اول قرار گرفت.

به همین منظور به گفتوگو با سجاد مهرگان، کارگردان این سریال پرداختیم.
مهرگان در گفتوگوی خود با خبرفوری از انتخاب این سریال به عنوان بهترین سریال سال ۱۴۰۳ توسط مخاطبان ابراز خرسندی کرده و تأکید دارد که این موفقیت از ارزش سایر سریالهای تلویزیونی و پلتفرمها کم نمیکند. او خود از بینندگان بسیاری از این آثار بوده و بهویژه سرزمین مادری و در انتهای شب را تحسین میکند.
مخاطبان گسترده و روایت واقعگرایانه
یکی از ویژگیهای بارز آقای قاضی، پوشش طیف وسیعی از مخاطبان، از ۱۲ تا ۷۰ سال و توجه ویژه به نیازهای بینندگان خارج از تهران بود. داستانها و خردهداستانهای سریال صرفاً از خردهفرهنگهای تهرانی پیروی نکردند، بلکه نمایی کلی از جغرافیای فرهنگی ایران را ارائه دادند. در این روایت، قاضی بهعنوان محور داستان، نقش پهلوانی را ایفا میکند که مردم گرد او جمع میشوند و به او اعتماد دارند.
مینیمالیسم در فرم و تأکید بر باورپذیری
به گفته کارگردان آقای قاضی، درام این سریال بر پایه همراهکردن مخاطب با واقعیتها شکل گرفته است، نه صرفاً نشاندادن آنها. استفاده از فرم مینیمالیستی، حذف عناصر اضافی و بهکارگیری سبک مستندگونه در میزانسن و دکوپاژ، فضایی طبیعی و باورپذیر برای روایت دادگاهی ایجاد کرده است.
مهرگان در همین راستا تاکید کرد: اساسا باور حقیر در تولید سریال آقای قاضی این بوده است که سعی کنیم مردم را با حاد واقعیت و یا واقعیت لخت درگیر و رو به رو نکنیم؛ بلکه همراه کنیم. نشان دادن با همراه کردن دو مقوله کاملا متفاوت در درامپردازی و فرم ساختن است. اما مینیمالیسم آقای قاضی در فرم نتیجه این انتخاب بود که هر چیز اضافی میتواند حس مخاطب را درگیر تکنیک و من بلد هستمِ کارگردان کند. در صورتی که فرم مستندگونه و کمینهگرایی در میزانسن و دکوپاژ به واقعیتگرایی میزانسن دادگاهی نزدیکتر بود و به مخاطب این اجازه را میداد که باور کند من خودم در جایگاه خواهان و خوانده ایستادهام.
اعتماد به ایدههای جسورانه و تأثیرگذاری بر جامعه
سجاد مهرگان موفقیت این سریال را علاوه بر تلاش تیم تولید، نتیجه اعتماد مدیران سازمان صداوسیما به نیروهای جوان و ایدههای نو میداند. او امیدوار است که این حمایت از ایدههای جسورانه ادامه یابد.
مهرگان با اشاره به بازدید میلیونی برشهایی از سریال در فضای مجازی گفت: خدا را شکر سریال آقای قاضی با زندگی مردم گره خورده است. بعضی از تکههای سریال آقای قاضی در فضای مجازی تا ۲۰ میلیون بار دیده میشوند. معتقدم این گره خوردن به زندگی مردم چیز پیچیدهای نیست زیرا مردم خودشان را در سریال آقای قاضی میبینند؛ خودی که راه و روش درست و قانونی رسیدن به عدالت را در این سریال یاد میگیرد.
اتفاقا فصل دومش اصلا جذابیت نداشت سوژه ها تکه پراکنی های بهزاد خلج تکراری شده بود بزرگترین ضعفش هم ریتم کن ش بود درقصل یک هر پرونده در بیست دقیقه بررسی میشد اما در فصل دو هر پرونده بین چهل تا پنجاه دقیقه زمان بر بود
بهترین سریال آموزند زیبا وخوب با محوریت آقای بهزاد خلج آقای قاضی بود ای کاش قاضی هایمان مثل آقای خلج بودند از قوه قضایی می خواهیم آقای خلج در جمع قضات ببرد وجذب کند البته قضات کشورمان هم خوبند خوبتر شوند
نگاه این برنامه نگاه مردمی و قضاوت و نتیجه و روش اجتماعی قابل قبول بود درسی باشد برای بعضی از قضات که اخمو، دید تکبری و تحکمی، و نتیجه نامناسب دارند
بعضی قسمتها هرچه میخاستن به قاضی میگفتن.قاضی رو بی عرضه حساب میاوردن.کجا مجرم میادبه قاضی میگه حرفاکجات درمیاد.یامیگه ازت متنفرم قاضی وجلوقاضی متهم وشاکی میرن سمت هم دعواکنن.یامتهم هرچه دلش میخواد به قاضی میگه..این قسمتشو درست کنید..دعوا وسرصدای شاکی ومتهم ادمو عصبی میکنه.مگه قاضی سنگه اونجا که کسی به حساب نمیارش؟
بعضی قسمتها هرچه میخاستن به قاضی میگفتن.قاضی رو بی عرضه حساب میاوردن.کجا مجرم میادبه قاضی میگه حرفاکجات درمیاد.یامیگه ازت متنفرم قاضی وجلوقاضی متهم وشاکی میرن سمت هم دعواکنن.یامتهم هرچه دلش میخواد به قاضی میگه..این قسمتشو درست کنید..دعوا وسرصدای شاکی ومتهم ادمو عصبی میکنه.مگه قاضی سنگه اونجا که کسی به حساب نمیارش؟