آمار فوتیهای عمره و گِله از پرداختن نشدن ارز همراه سفر عراق
شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، تعداد عمرهگزاران و عوامل اعزامی را ۲۰۵,۱۶۰ نفر اعلام کرد. همچنین از فوت ۳۶ زائر ایرانی در طول عمره خبر داده شد. معاون عتبات سازمان حج نیز اعلام کرد که ارز همراه تاکنون برای زائران عتبات تحقق نیافته است.

در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب تشکیل شد مدیرعامل موسسه عمره سعادت با اشاره به اینکه آخرین کاروانهای عمره ۱۹ فروردینماه به عربستان اعزام شدند و آخرین پرواز بازگشت زائران عمرهگزار را اول اردیبهشتماه اعلام کرد.
نصراله فرهمند از پرداخت خسارت به عمرهگزارانی که از قطار حرمین استفاده نکردند و یا تأخیر خارج از قرارداد در پروازشان بوده است، خبر داد و افزود این پرداختها از امروز آغاز میشود.
علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت نیز از دستاندرکاران عملیات عمره خواست که اعزام ۴۰۰ هزار نفر به بالا را برای عمره آینده که از ۱۵ محرم (۲۰ تیرماه) به بعد آغاز میشود در دستور کار قرار دهند.
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: از خدمات شرکتهای هواپیمایی داخلی و خارجی برای اعزام عمرهگزاران استفاده شود و رفع آسیبهای پرواز مدنظر قرار گیرد و توجه شود که چهره مجموعه حج و زیارت بهدلیل عملکرد دیگر سازمانها تخریب نشود.
حمیدرضا محمدی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت نیز از شکلگیری دو کاروان حج تمتع برای ایرانیان مقیم خارج از کشور خبر داد.
دکتر سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هم درباره خدمات درمانی ارائه شده در عملیات عمره و معاینات زائران حج پیشرو توضیحاتی داد و گفت: تاکنون در مدینه و مکه ۶۹,۳۸۰ و ۱۳۲,۶۰۸ ویزیت انجام شده است و تعداد فوتیها به ترتیب ۷ و ۲۹ نفر در مدینه و مکه بوده است.
او افزود: معاینات ۸۱,۶۲۷ نفر از زائران حج پیشرو هم قطعی شده است و ضمن بررسی پرونده ۳۵۹ نفر در کمیسیون کشوری تاکنون ۱۹۰ نفر تایید شدند و مجموعا استطاعت جسمی ۳۴۱ نفر در کمیسیونهای استانی و کشوری تایید نشده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم مراجعه این تعداد در عملیات عمره به مراکز درمانی و فوت هموطنان را «زیاد» دانست و خواستار یافتن راهکارهای مناسب با استفاده از همکاری فرهنگستان علوم پزشکی برای غربالگری زائران عمره پیش از اعزام به سرزمین وحی و اطلاع رسانی در حوزه پزشکی، درمانی و دارویی به عمرهگزاران شد.
مرتضی آقایی، معاون عتبات سازمان حج هم به افزایش قیمت بلیت هواپیما و ارز و تاثیر آن در هزینه ثبتنامهای جدید سفر عتبات عراق اشاره کرد و گفت: ارز همراه نیز تاکنون برای زائران عتبات تحقق نیافته است و امیدواریم بانک مرکزی همکاری و این موضوع هر چه زودتر اجرایی شود.
رئیس سازمان حج و زیارت از محورهای مطرح شده در نخستین نشست کارگروه ملی زیارت در سال ۱۴۰۴ با هدف ارتقاء ارائه خدمات به زائران گزارش داد و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم توصیه کرد که از ظرفیت مدیران کاروانها برای شکلگیری گروهها و سفر زائران به اماکن زیارتی داخل کشور در چارچوب قانون بهره گرفته شود.