کیانوش عیاری : نشان دادن فساد در جامعه عامل اصلی توقیف «87 متر» است

کیانوش عیاری در مصاحبه اخیرش اعلام کرده که زمان پخش «روزگار قریب»، حوزه علمیه مشکلات زیادی با این سریال داشته اما در عوض سازمان نظام پزشکی به دلیل دقیق و بی‌غلط بودن این سریال به او لوح تقدیر داده است. عیاری معتقد است مشکل اصلی تلویزیون با «87 متر» به مسئله نمایش فساد در جامعه برمی‌گردد و بهانه آنها برای به نمایش کشیدن گربه بهانه است.

کیانوش عیاری : نشان دادن فساد در جامعه عامل اصلی توقیف «87 متر» است

کیانوش عیاری، کارگردان سینما و تلویزیون در مصاحبه‌ با خبرآنلاین به نکات مهمی درباره مشکلات حوزه علمیه قم با سریال «روزگار قریب» و همچنین علت اصلی مخالفت تلویزیون با پخش سریال «87 متر» به کارگردانی او صحبت به میان آورده است. بخش‌هایی از گفته‌های این کارگردان را مرور می‌کنیم.

20

به گفته عیاری حوزه علمیه قم با سریال «روزگار قریب» مشکلات عدیده‌ای داشت.

مخالفت حوزه علمیه با روزگار قریب| برای «روزگار قریب» گروهی از حوزه علمیه قم به سیمافیلم آمدند و ایراداتی داشتند که ربطی به موضوع نداشت. می‌گفتند تصویری که شما از مکتب‌های قبل از برپاشدن آموزش‌وپرورش نوین ارائه کرده‌اید، به این شکل نبوده و تصویر بدی ارائه داده‌اید. درحالی‌که به نظر من، مکتب‌های ما در آخرین دوره‌های قبل از آموزش‌وپرورش نوین، بدتر از چیزی بود که من نشان دادم. مخالفت‌های دیگری هم با این سریال داشتند؛ مثلاً در سریال مطرح شده بود که کالبدشکافی حرام است و پروفسور فرانسوی از دانشجویان می‌خواهد که یک جنازه بدزدند و بیاورند تا در جایی مخفی کالبدشکافی را عملی به دانشجویان یاد بدهد.

مخالفت مراکز سنتی با نحوه آموزش زبان انگلیسی و جغرافیا و… از جمله این موارد بود. یا نواخته شدن زنگ مدرسه به دلیل شباهت به ناقوس کلیسا که محل اشکال بود، خب این نکته در سریال وجود داشت راه حل آن هم بود؛ در یکی از سکانس‌ها، پدر دکتر قریب، مهران قریب، در آن روستا گفته بود به‌جای زنگ تفریح و زنگ آخر، یک نفر بیاید روی سکوی مدرسه بایستد و یکی از آیات کوتاه قرآن را با صدای بلند قرائت کند تا روحانی ده راضی شود. یا در جایی از سریال، هفت هشت نفر از آدم‌های شرور دهکده می‌آیند و مدرسه را آتش می‌زنند.

21

«روزگار قریب» روایت کیانوش عیاری از زندگی دکتر محمد قریب است.

تقدیر نظام پزشکی از روزگار قریب |  جالب است بدانید که نظام‌پزشکی بعد از پخش سریال «روزگار قریب» یک لوح به من دادند که روی آن نوشته بود: ما در طول عمر فیلم‌سازی که در دنیا وجود دارد، ندیده‌ایم یک فیلم یا سریالی درباره مسائل پزشکی تا این اندازه دقیق و بدون غلط باشد. این نکته‌ای است که درباره سینمای جهان مطرح شده است، زیرا پزشکان هر فیلم و سریال خوب خارجی را که می‌بینند، چند غلط پزشکی پیدا می‌کنند. اما در سریال «روزگار قریب» که ۳۶ قسمت بود، چنین چیزی پیدا نکرده بودند. دلیل آن هم تحقیقات وسیع و بی دامنه من در خصوص پزشکی در دوره دکتر قریب بود.

22

تلویزیون در صدد واگذاری حق پخش سریال «87 متر» به شبکه خانگی است.

مشکلات اصلی 87 متر| یک‌بار همه‌جا خبری پخش و منتشر شد که گربه‌ها مشکل این سریال هستند. انگار از وجود گربه در این سریال کهیر زده بودند. می‌گفتند تمام گربه‌هایی که در این سریال هستند را حذف کنید، حتی گربه‌هایی که به طور طبیعی در عمق ۱۰۰ متری یک تصویر دیده می‌شوند را هم باید حذف کنید که عملاً ممکن نبود. ولی اصل مطلب این نبود؛ مشکل در طرح سریال بود و اینکه دو نفر در تهران یک‌خانه ۸۷ متری را به ۳۰ نفر از مردم نیازمند فروخته یا به قول عامیانه انداخته بودند. مشکل اصلی این است و گربه‌ها بهانه بودند، مشابه طرح مسئله حجاب برای توقیف فیلم «کاناپه»

سریال «87 متر» چهارمین تجربه سریال سازی کیانوش عیاری است که تلویزیون تمایلی به پخش آن ندارد و درصدد واگذاری حق پخش آن به یکی از پلتفرم‌های نمایش خانگی است.

منبع: فیلم نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • بهلول
    0

    پژمان جمشیدی رادرفیلم جابده دوتاقربده مجوزمیدن