معاون علمی ریاست‌جمهوری: امسال بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی تمرکز می‌کنیم

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در نشستی با اعضای کمیسیون آموزش مجلس، اولویت‌های سال ۱۴۰۴ این معاونت را ۳ حوزه کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی اعلام کرد.

معاون علمی ریاست‌جمهوری: امسال بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی تمرکز می‌کنیم

«حسین افشین» درباره اقدامات در حوزه کوانتوم گفت: «درحال‌حاضر، مشغول شناسایی توانمندی‌های کشور در حوزه‌های مختلف کوانتومی ازجمله حسگرها، محاسبات کوانتومی و ارتباطات هستیم.»

افشین در این نشست زیرساخت محاسباتی کشور را «بسیار خوب» ارزیابی کرد و گفت: «معاونت علمی بخش قابل‌توجهی از منابعش را به خرید GPU اختصاص داده است.»

به گفته معاون علمی ریاست‌جمهوری، درحال‌حاضر ۱۲ دانشگاه و حدود ۲۰ شرکت دانش‌بنیان به سکوی هوش مصنوعی پیوسته‌اند که با همکاری یکی از دانشگاه‌های کشور راه‌اندازی شده است.

معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اسفند ۱۴۰۳ از «سکوی ملی متن‌باز هوش مصنوعی» رونمایی کرد. این سکو شامل وب‌سایت تک‌صفحه‌ای بود و وعده داده شد که «اسفند ۱۴۰۴، نسخه نهایی و تکمیلی با قابلیت‌های گسترده‌تر و پایداری بالا ارائه خواهد شد.» این رونمایی با انتقاد گسترده متخصصان حوزه هوش مصنوعی روبه‌رو شد و سایت مذکور نیز از دسترس خارج شده است. همان زمان اعلام شده بود که نسخه‌ای از این سکو، ویژه دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان تا تیر ۱۴۰۴ ارائه می‌شود.

منبع: دیجیاتو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • بهلول
    0

    شایدهوش مصنوعی به دادهوش طبیعیتان برسه