تحقق الگوی شهر اسلامی- ایرانی در گرو همکاری با حوزههای علمیه است
حجتالاسلام والمسلمین عباس صادقی ظهر امروز در دیدار با آیتالله سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، با اشاره به بند 20 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: توجه به ابعاد نهادی و فرهنگی در حوزههای اقتصادی یک مؤلفه کلیدی است و بر تقویت فرهنگ جهادی و ایجاد ارزشافزوده، تولید ثروت، بهرهوری،کارآفرینی، سرمایهگذاری و اشتغال مولد در این بند تأکید شده است.
رئیس گروه فرهنگ اقتصاد شهری انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با توجه با افزایش تمایل مردم به شهرنشینی افزود: 74 درصد از مردم ایران شهرنشین هستند و باید این اصل را در نظر بگیریم که تمدنهای بشری از سطح شهرها آغاز شده و فراز و فرود آن نیز در شهرها اتفاق افتاده است.
وی به ارتباط بین آسیبهای اجتماعی و فرهنگی با مقوله اقتصاد و شهرنشینی اشاره کرد و گفت: امروز بخش عمدهای از آسیبهای اجتماعی در حوزه شهری اتفاق میافتد و اگر بخواهیم با این مسئله برخورد کنیم باید به اقتصاد و مقتضیات شهرنشینی هم توجه کنیم.
صادقی مناسبات اقتصادی را مرتبط با مناسبات انسانی دانست و خاطرنشان کرد: اگر رفتارها و ارتباطات انسانی درست تعریف شده و فرهنگسازی شده و ساماندهی شود حتماً در حوزه اقتصاد نیز شاهد تحولات شگرفی خواهیم بود.
وی با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت جهاد در حوزه اقتصادی افزود: جهاد اقتصادی در واقع پیوندزدن مناسبات و هنجارهای دینی به حوزه اقتصادی است و ما به تجربه و بارها نشان دادهایم در مواردی که با روحیه جهادی پیش رفتهایم، موفق نیز بودهایم.
رئیس گروه فرهنگ اقتصاد شهری انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به ظرفیتهای حوزههای علمیه برای نهادسازی در زمینه اقتصادی بهویژه اقتصاد شهری اشاره و بیان کرد: در بخشهای عمدهای ازجمله فرهنگ شهروندی، مشارکت در توسعه شهری، تحقق الگوی شهر اسلامی ایرانی وغیره حوزههای علمیه میتوانند با مدیریت شهری همکاری و تعامل داشته تا مبانی اسلامی نیز در مدیریت شهری دیده شود.
منبع: تسنیم
10