منظور باهنر از اینکه کشور باید 2 مجلس داشته باشد، چیست؟
محمدرضا باهنر، یکی از السابقون در سمت نمایندگی در ایران که در دورههای مختلف مجلس نایبرئیس بوده، از ساختار فعلی انتخابات مجلس گلایه کرده و گفته در صورت عدم بررسی و حلوفصلنشدن زیانهای فراوانی خواهد داشت.
او با اینکه به جناح اصولگرا وابسته است، اما نقدهای زیادی به عملکرد مجلس اصولگرای فعلی دارد و معتقد است مجلس محل بازیهای سیاسی و تصفیهحسابهای جناحی و جدل با دولت شده است. برای همین پیشنهاد داده طرح دومجلسی در کشور اجرا شود.
اگرچه او توضیح بیشتری نداده که آیا مقصودش این است که مثلا ایده مجلس نمایندگان- مجلس سنا مانند آمریکا یا قبل از انقلاب اجرائی شود یا مجالس استانی در کنار مجلس ملی احیا شوند.
یکی از نقدهایی که به مجلس در شمایل فعلی از مدتها پیش وجود داشت، این بود که علاوهبر اینکه نمایندگان بهجای نگاه ملی، نگاه سیاسی و حزبی دارند، مطامع و اهداف محلی- منطقهای هم دارند و گاه مجلس محل کشاکش و بدهبستانهای نماینده یک محل یا منطقه با دولت میشود یا بیشتر از اینکه بهدنبال پیگیری طرحهای ملی باشد، دنبال اجرای طرحها یا دریافت بودجه برای حوزه انتخابیه خودش است.
برای همین برخی پیشنهاد کرده بودند ما نیاز به دو مجلس داریم؛ یک مجلس استانی که نمایندگان بتوانند ایدههای محلی و منطقهای خود را در آنجا دنبال کنند و یکی مجلس ملی برای اهداف کلان ملی. باهنر گفته یکی از اشتباهات استراتژیک ما این است که مجلس شورای اسلامی خاستگاه منافع شخصی صنفی، گروهی و احزاب شده و منافع ملی در میان امیال نامشروع گم شده است.
اما مشکل دیگری که باهنر در ادامه به آن اشاره کرده، به نظر میرسد ناظر بر طرحهای خام، سیاسی و هیجانزده نمایندگان مجلس فعلی با کمترین پشتوانه کارشناسی است. برای همین باهنر با تأکید بر لزوم ورود کارشناسان به مجلس شورای اسلامی، گفته است: بهتر است کشور بهشکل دومجلسی اداره شود تا کارشناسان و احزاب هرکدام در حوزههای تخصصی به مملکت خدمترسانی کنند. درحالحاضر بزرگترین مشکل کشور اقتصادی است، ولی نه دولت و نه مجلس اهمیتی به این موضوع نمیدهند.به نظر میرسد زمانی که بحث استانیشدن انتخابات نیز مطرح شد، دنبال این بود که تا حدی بخشی از این نقیصه رفع شود.طرحی که به نظر میرسد بهدلیل نگاهها و مخالفتهای امنیتی در نهایت از دستور کار خارج شد و اصلاح قانون انتخابات بدون بحث استانیشدن َآن به پیش رفت.
یکی از اهداف استانیکردن انتخابات، کمرنگکردن نگاههای محلی و منطقهای به نفع نگاه کلان ملی بود که جای مانور کمتری برای نمایندگان میگذاشت؛ چراکه کل مردم استان مجبور بودند به همه نمایندههای استان خود رأی دهند . در نهایت این طرح چون به زیان شهرهای کوچک بود و انتخابات را بهسمت تمرکزگرایی بیشتر پیش میبرد، با ملاحظات دیگری کنار گذاشته شد.
اما اگر مقصد باهنر از دومجلسبودن همان چیزی است که آیتالله شاهرودی بر زبان رانده بود، ماجرا کمی متفاوت است. آیتالله شاهرودی گفته بود: «بحث بازنگری در قانون اساسی مدتی است که مطرح است. امام تیزبینی و بصیرت داشت. مدتی است مطرح است که در بازنگری قانون اساسی، کشور ما مانند برخی از کشورهای دومجلسی، با دو مجلس اداره شود؛ هماکنون نیز میتوان گفت که مجمع تشخیص مصلحت نظام مقدار مهمی از وظایف مجلس سنا در نظامهای دومجلسی را انجام میدهد».
منبع: روزنامه شرق
18
جاچی جان چرا دو تا سه تا چهارتا پنج تا وهر چه بیشتر بهتر ومشکلات کمتر و فرزندان مسولان به پست و مقام بیشتری می رسند مثل شوروی سابق
آقای باهنر عزیز یکیش هم زیاده
اصلاح طلب در لباس اصولگرا ، مانند این آقا در کشور زیاد هستند نمونه اش کاظم جلالی نماینده چند دوره شاهرود که خود را اصولگرا می نامید و بعد هم سرلیست اصلاح طلبان در تهران در بین ۳ نفر اول قرار گرفت ، اینجاست که میتوان سطح پایین مردم را در انتخاب افراد تشخیص داد ! البته آدمهایی همچون خاوری هم هستند که مسئولین بلند پایه را فریب میدهند ، با انداختن چفیه و ریش بلند و دیدار با مراجع ، در این دوره حساس با اینهمه دشمنی و مشکلات اقتصادی مردم و نظام باید در انتخاب خود بسیار دقت کنند و به آدمهای دلسوز برای ایران و ایرانی اطمینان کنند .
خواب گذار نصيريه
مجلس باید جای سیاستمداران کشور باشد تا حدودی مجلس اول این ویژگی را داشت و از آن پس رو به افول گذاشت
جناب باهنر تمام هنر شما با رانت از کیسه برادر شهید چهل سال چاپیدین و خوردی و بردی همیشه هم در سایه حکومت کردی پیشنهاد میکنم سرتان را دیگر رنگ نکنید ریش سفید با موی سیاه پر کلاغی ناجور است توی این چهل سال جز زراندوزی چیزی هم به سفره ملت ماسیده مگر ?