آمار دقیقی از سطح زیر کشت گندم در دسترس نیست
مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: آمار دقیقی از کاهش سطح زیر کشت گندم در سراسر کشور وجود ندارد.
سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفتوگویی ، درباره آخرین پیگیریها پیرامون اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم، اظهار کرد: با توجه به اینکه زمان زیادی تا پایان فصل کشت باقی نمانده است، از این رو امیدی به افزایش سطح زیر کشت گندم برای سال زراعی جدید نداریم.
او افزود: با توجه به نبود تناسب بین هزینههای تولید با نرخ خرید تضمینی، بخشی از سطح زیرکشت گندم به جو اختصاص یافت که در این خصوص دو نگرانی مبنی بر افت شدید قیمت جو و ضرر و زیان کشاورزان در سال آینده و کاهش سطح زیرکشت گندم و نیاز بیشتر به واردات وجود دارد.
حسینی درباره عواقب اصلاح نشدن نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید بیان کرد: اگر مسئولان شورای اقتصاد بنا به هر دلیلی قیمت خرید تضمینی گندم را برای سال زراعی جدید اصلاح نکنند، بدون تردید کشاورزان در تحویل گندم به دولت واکنش نشان خواهند داد، مگر آنکه دولت با متصل شدن به اهرمهای دیگر گندم را از کشاورزان جمعآوری کند.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت واردات گندم، گفت: طبق اذعان مسئولان و شواهد امر، امسال برای تأمین ذخایر استراتژیک و نیاز داخل به ۳ میلیون تن گندم نیاز داریم که در سال آینده پیشبینی میشود میزان واردات در صورت اصلاح نشدن نرخ بیش از این رقم باشد، چرا که کشاورزان، گندم تولیدی خود را صرف خوراک دام میکنند یا در بازار آزاد به فروش میرسانند.
مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی افزود: با وجود پیگیریهای متعدد اگر مسئولان شورای اقتصاد، قیمت خرید تضمینی گندم را افزایش دهند، سال آینده کشاورزان نسبت به تحویل گندم تولیدی خود به مراکز دولتی تمایل بیشتری خواهند داشت که این امر به نفع دولت و مصرفکننده است.
نبود آمار واقعی بزرگترین مشکل در بخش کشاورزیحسینی در پایان با اشاره به اینکه آمار دقیقی از کاهش سطح زیر کشت گندم در دسترس نیست، تصریح کرد: نبود آمار واقعی بزرگترین مشکل در بخش کشاورزی به شمار میرود و گاهی آمارهایی که وزارت جهاد اعلام میکند دقیق نیست. اما بازدیدهای میدانی و برآوردها حاکی از آن است که سطح زیرکشت گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد کاهش داشته است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
38