ریزش دلار به مرز ۱۳ هزار / سیگنال سیاسی بر بازار ارز اثر گذاشت؟

روز یکشنبه موج نزولی، دلار را به آستانه مرز ۱۳ هزار تومانی برد. دیروز، دلار تا ساعت ۱۵:۳۰، ۲۰۰ تومان افت قیمت را تجربه کرد و به محدوده ۱۳ هزار و ۴۵۰ تومان رسید.

ریزش دلار به مرز ۱۳ هزار / سیگنال سیاسی بر بازار ارز اثر گذاشت؟

این افت بیشتر ناشی از کمبود تقاضا در بازار بود. در اواخر روز، میزان فروش‌ها در بازار بالاتر رفت و حتی قیمت تا زیر سطح ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومانی نزول کرد. به باور بازیگران ارزی، افت انتهای روز بیشتر اثر روانی اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر آمادگی مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران بود.

در دومین روز هفته، دلار و سکه دومین کاهش متوالی را تجربه کردند و در آستانه آغاز تعطیلات خردادماهی نه تنها تمایل چندانی برای رشد قیمت از خود نشان ندادند، بلکه به سوی شکست سطوح حمایتی حرکت کردند. دیروز، شاخص ارزی تا ساعت ۱۵:۳۰ بعدازظهر ۲۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۳ هزار و ۴۵۰ تومان رسید. دلار که تا ساعت یاد شده ۵/ ۱ درصد از ارزش خود را از دست داده بود، طی نیم ساعت ۹/ ۰درصد دیگر افت قیمت را تجربه کرد و ساعت ۴ بعدازظهر به بهای ۱۳ هزار و ۳۳۰ تومان رسید. در مجموع دلار دیروز ۳۲۰ تومان افت قیمت را به ثبت رساند و به کمترین بهای ثبت شده از پنجم فروردین ماه رسید. دلار در اولین روز هفته نیز ۱۰۰ تومان افت قیمت را تجربه کرده بود و عنوان می‌شد که پس از ساعت ۴ بعدازظهر روز یکشنبه نیز افت بیشتری را به ثبت رسانده و حتی به زیر سطح ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومانی نیز رفته است. عامل اولی که زمینه‌ساز افت دلار تا ساعت ۳ بعدازظهر شد، کمبود تقاضا و کاهش انتظارات افزایشی بود. عامل دومی که از نگاه معامله‌گران در نیم ساعت انتهایی روز در بازار هیجان کاهشی ایجاد کرد، اظهارات وزیر امورخارجه آمریکا بود. براساس گزارش‌های خبری، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا دیروز عنوان کرد آمریکا حاضر است «بدون پیش‌شرط» با ایران مذاکره کند. پس از انتشار این خبر، میزان فروش‌ها در بازار به‌طور مشهودی بسیار بیشتر شد.

سکه سطح حمایتی را حفظ نکرد

همسو با افت قیمتی دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز ۳۵ هزار تومان افت قیمت را تا ساعت ۱۵:۳۰ به ثبت رساند و به بهای ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید. سکه در برخی از ساعات روز نیز حتی به زیر مرز یاد شده رفته بود و در محدوده ۴ میلیون و ۵۹۰ هزار تومان نوسان کرد، ولی معامله‌گران این فلز گران‌بها نشان دادند که انتظار افت بیشتر قیمت را ندارند. این در حالی بود که در بازارارز تا ساعت ۱۵:۳۰ بعدازظهر دلار نزدیک به ۵/ ۱ درصد از ارزش خود را طی یک روز از دست داده بود و افت سکه تنها به ۷/ ۰درصد محدود شده بود. به گفته فعالان، ممکن است معامله‌گران به دلیل انتظارات افزایشی که در مورد اونس جهانی داشتند، در مورد فروش سکه احتیاط کرده باشند. این در حالی است که عده دیگری باور داشتند، سکه‌بازان تصور می‌کردند که افت قیمت دلارادامه‌دار نخواهد بود. به گفته یکی از فعالان باتجربه بازار، دلار به کف قیمتی ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی نزدیک می‌شد که در هفته گذشته تجربه کرده و از آن بازگشته بود. همین عامل موجب می‌شد که معامله‌گران سکه در آستانه سطح حمایتی دلار احتیاط بیشتری به‌عمل بیاورند و در انتظار واکنش بازیگران ارزی به این سطح باشند. با این حال اتفاقی که برای معامله‌گران سکه غیرمنتظره بود، افت یکباره دلار در نیم ساعت انتهایی روز بود. عاملی که موجب شد سرعت کاهش سکه بسیار افزایش پیدا کند و طی نیم ساعت سکه۷۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست بدهد و روی عدد ۴ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان قرار بگیرد. جالب آنکه پیش از ثبت چنین کاهشی، معامله‌گران عنوان می‌کردند در صورتی که قیمت دلار در سطح ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی حمایت نشود،قیمت سکه به احتمال زیاد با فرض ثبات اونس، با سرعت بیشتری در مسیر کاهشی قرار خواهد گرفت. تصوری که در عمل نیز به وقوع پیوست. در حالی که در نیم ساعت انتهایی روز دلار حدود ۹/ ۰درصد افت کرده بود، سکه تمام بهار آزادی در همان بازه زمانی ۵/ ۱ درصد از ارزش خود را از دست داد.

سیگنال سیاسی به بازار ارز؟

اولین عاملی که از نگاه معامله‌گران دیروز زمینه‌ساز افت قیمتی دلار شد، کمبود تقاضا در بازار بود. به گفته فعالان، در ساعات ابتدایی روز یکشنبه کمتر معامله‌گری تمایل به خرید ارز داشت و قدرت در دست فروشندگان بازار بود. یکی از عوامل مهمی که انتظارات کاهشی را در بازار فعال‌تر کرده بود، نزول نرخ حواله درهم به زیر سطح مهم ۳هزار و ۷۰۰ تومانی بود. هم زمان در بازار داخلی، برخی معامله‌گران عنوان می‌کردند کفه ترازوی تحلیل‌ها در روزهای اخیر بیشتر به سوی اخباری بوده است که نشان از کاهش تنش‌ها در آینده می‌داد. همین عامل نیز موجب شده بود که تقاضای احتیاطی تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

در این میان آنچه افت قیمتی دلار را در اواخر روز شدت بخشید، اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا بود که عنوان کرد آمریکا بدون پیش شرط، حاضر به گفت‌وگو با ایران است. این اظهارات از آن جهت در میان معامله‌گران برجسته شد که پیش‌تر این مقام مسوول بارها عنوان کرده بود که آمریکا 12 پیش‌شرط برای مذاکره با ایران دارد. در کنار این از آنجا که این اظهارات پیش از سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران مطرح شد، معامله‌گران آن را بیشتر جدی گرفتند. به گفته فعالان، در حال حاضر معامله‌گران با یک سوال مهم مواجه هستند، اگر قیمت دلار زیر سطح ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی تثبیت شود، آیا به زیر کانال ۱۳ هزار تومانی خواهد رفت و کف بعدی دلار محدوده ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومانی خواهد بود؟ آنچه مسلم است بازار در ساعات انتهایی روز یکشنبه و به‌خصوص پس از ساعت ۱۵:۳۰ نوسانات کاهشی زیادی را تجربه کرد و حتی عنوان شد که حدود ساعت ۵ عصر روی عدد ۱۳ هزار و ۹۰ تومان در معاملات فردایی مبادله می‌شد.

آنچه مسلم است دیروز بازار تحت فشار کاهشی‌ها قرار داشت و فروشنده‌ها به اندازه‌ای در بازار قدرت را به دست گرفته بودند که نقاط حمایتی هدف قرار گرفته شد. در این شرایط اگر قیمت دلار به زیر مرز ۱۳ هزار تومانی برود، احتمال نزول قیمتی در درجه اول تا نقطه ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومانی مطرح است و پس از آن نقطه حمایتی بعد عدد ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومانی خواهد بود.

افزایش فروش طلا

در روزی که دلار کاهشی بود، هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در مسیر نزولی قرار داشت. دیروز هر گرم طلای ۱۸ عیار ۹ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۴۱۵ هزار تومان رسید. در این میان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی ایران می‌گوید، نوسان نرخ ارز و سکه و همچنین هشدارهای داده شده نسبت به خرید طلای آب شده باعث افزایش فروش مصنوعات طلا شده است.

سیدحجت شفایی در گفت‌وگو با «ایبِنا» درباره شرایط بازار طلای ساخته شده در فصل بهار ۹۸ اظهار کرد: شرایط تولید و فروش طلای ساخته شده از ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بهتر بوده و وضعیت بازار هرچند ناچیز ولی مثبت‌تر شده است. وی با بیان اینکه تحرک در بازار طلا و جواهر از ابتدای سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر شده است، ابراز امیدواری کرد بعد از پایان ماه مبارک رمضان، رونق بیشتری در بازار ایجاد شود. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی ایران پیش‌بینی کرد که بازار فروش مصنوعات طلا با وجود تحریم و فشارها در نیمه نخست سال ۹۸ بهتر از سال گذشته خواهد بود.

شفایی درباره چرایی این موضوع نیز گفت: همکاران من در اتحادیه تولیدکنندگان و همچنین اتحادیه‌های دیگر طلا و جواهر هشدارهای لازم به مردم درباره خرید طلای آب شده را انجام داده و آنها را از این امر منع کرده‌اند؛ از سوی دیگر مردم شاهد نوسانات بالای ارز و سکه بوده‌اند و ذائقه آنها بار دیگر به سمت طلای ساخته شده متمایل شده است. وی ادامه داد: مردم با خرید طلای ساخته شده هم می‌توانند سرمایه‌گذاری کرده و هم به‌عنوان زینت از آن استفاده کنند؛ از سوی دیگر این موضوع به رونق تولید و افزایش اشتغال در این صنعت منجر خواهد شد.

منبع: خبرآنلاین

728

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس
    0

    مردم دولت مسئولیت شناس و ثبات اقتصادی می خواهند --- این بازی بی بند و بار قیمت ارزهای خارجی که با هیچ یک از فاکتورهای پشتوانه ی نیرومند اقتصاد کشور تناسب منطقی ندارد و اقتصاد کشور ثروتمند ایران اسلامی را بنفع دشمنان بی ثبات می کند ، بازی فاجعه بار آشکار با زندگی ده ها میلیون مردم بی پناه و بی دفاع است که دولت کنونی با منویاتی دشمن شاد کن مرموز و نبود عزم تصحیح سازمان یافته ی اوضاع ، با بهانه های واهی پرچم دار آن علیه این مردم است و هیچ آه و ناله ای رگ غیرت مسئولان را در این زمینه به حرکت در نمی آورد. مردم دولت را برای دادن شعارهای تو خالی فریبنده و بدنام کننده ی نظام انتخاب نکرده اند ؛ مردم دولت را برای اجرای عدالت اسلامی و خدمت خداپسندانه به تمام اقشار ملت و ایجاد ثبات اقتصادی هماهنگ با ثروتهای کلان کشور انتخاب کرده اند و دولت و مجلسی مسئولیت شناس و وفادار به سوگند و عهد می خواهند. بی توجهی به ضرورت مدیریت عالمانه ی کار آمد نوسانات جنون آمیز قیمتهای روز افزون همه ی کالاها و خدمات و ارزهای خارجی که ثبات اقتصادی را در کشور ثروتمندی نسبتا خود کفا همچون ایران اسلامی از بین می برد با هیچ توجیه و دلیل برای مردم پذیرفتنی نیست و بجز افزایش درد و رنج ده ها میلیون مردم و تضعیف قدرت دفاعی کشور هیچ بازده دیگری ندارد و ریختن آب به آسیاب دشمنان نظام اسلامی و بدنام کردن سازمان یافته ی گام به گام این نظام است. دولت کنونی با یکه تازی در اجرای برنامه های فاجعه بار شش ساله ی خود ثابت کرده که هیچ چشم و گوشی باز به سوی آه و ناله ها و رنجهای روز افزون مردم ندارد و و از قصد با لجبازی کلا نمی خواهد با برنامه های کار آمد کوتاه و دراز مدت و راهبردی برای تنگناهایی که مدیرت ناکار آمد آن برای مردم ایجاد کرده است به مردم پاسخ قانع کننده ای بدهد. دولت با اختیارات اصولی کلانی که قانون اساسی برای مدیریت کلان کشور تعیین کرده است حق ندارد با فرا افکنی و گریز از ضابطه مند کردن منطقی اوضاع و ناتوانی از استفاده ی بهینه از این اختیارات با بهانه های گونا گون ناکار آمدی مدیران خود را به دوش دیگران بگذارد.

  • Poj
    0

    این نوسانات مسخره ی ارز چیه؟؟؟ مگه در قانون بودجه 1398 نیامده که دولت باید بودجه اش رو با دلار5400تومانی تامین کنه؟؟؟ پس چرا دولت در سامانه نیما و.... ارز10 هزار تومانی و بالاتر میفروشه؟؟؟ تمام این عملیات فقط برای اینه که اقای روحانی به مردم ثابت کنه مذاکره با امریکا به نفع مابوده در چند سال گذشته. تمام مابه تفاوت دلار5400 تومنی در قانون بودجه و دلار ازاد 13800تومنی می رود به جیب اصلاحطلبان و بخش خصوصی که حمایتشان رو از غربگرایان عزیز در انتخابات قطع نکنند. ایران 40سال است تحریم بوده است و فقط 6ماه با یک کاغذپاره به نام برجام تحریم ها مثلا رفع شد. فقط شش ماه. انوقت چطور ممکن است در این چهل سال دلار ازبشود3000تومن بعدر در دلت مفخره بک شبه بشود15000تومن؟؟؟؟؟