افزایش شرط‌بندی‌ها روی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو با شدت‌گرفتن نگرانی‌ها از رکود

هم‌زمان با بالا گرفتن نگرانی‌ها درباره رکودی قریب‌الوقوع، معامله‌گران بازار به‌طور فزاینده‌ای روی احتمال کاهش اضطراری نرخ بهره توسط فدرال رزرو شرط‌بندی می‌کنند.

افزایش شرط‌بندی‌ها روی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو با شدت‌گرفتن نگرانی‌ها از رکود

نوسانات اخیر بازار سهام که باعث از بین رفتن تریلیون‌ها دلار از ارزش این بازار شده، گمانه‌زنی‌ها درباره مداخله زودهنگام بانک مرکزی آمریکا را افزایش داده است. یکی از نشانه‌های قابل‌توجه در این زمینه، مربوط به پلتفرم پیش‌بینی Kalshi است که در آن، قراردادهای مرتبط با دو کاهش اضطراری نرخ بهره در سال جاری میلادی، با رشد قابل‌توجهی به ۱۰درصد احتمال رسیده‌اند.

این در حالی است که تنها یک هفته پیش، این احتمال نزدیک به صفر بود. آخرین باری که فدرال رزرو چنین اقدامی انجام داد، مارس ۲۰۲۰ و در جریان بحران کووید-۱۹ بود که نرخ بهره را ۵۰ واحد پایه کاهش داد.

بازارهای آتی نیز چشم‌اندازی مبهم را ترسیم می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال جاری، تا پنج نوبت کاهش نرخ بهره اتفاق بیفتد. سرمایه‌گذاران نسبت به وخامت سریع اوضاع اقتصادی هوشیارتر شده‌اند و برخی حتی بر این باورند که فدرال رزرو ممکن است پیش از جلسات برنامه‌ریزی‌شده‌اش مجبور به واکنش شود. همچنین برخی نظریه‌پردازان معتقدند که انگیزه‌های سیاسی نیز ممکن است در این ماجرا نقش داشته باشند و احتمال می‌دهند دولت ترامپ قصد دارد با تحریک رکود، تورم و نرخ بهره را کاهش دهد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، اخیراً خواهان کاهش فوری نرخ بهره شده و تأکید کرده که این اقدام می‌تواند به کاهش قیمت نفت و مواد غذایی کمک کند. با این حال، اقتصاددانان در این زمینه اختلاف‌نظر دارند. لری تنتارلی، استراتژیست بازار، احتمال رکود در سال ۲۰۲۵ را در صورت ادامه تنش‌های تجاری ۵۰٪ ارزیابی کرده است. بانک‌های گلدمن ساکس و جی‌پی‌مورگان نیز احتمال رکود را به ترتیب ۴۵ و ۶۰ درصد برآورد کرده‌اند.

با این‌حال، همه با فرضیه «مهندسی رکود» از سوی دولت موافق نیستند. اد یاردنی، تحلیل‌گر باسابقه بازار، این ادعا را رد کرده اما تأیید می‌کند که برخی معتقدند کاهش ارزش دلار و افزایش تعرفه‌ها می‌تواند به کاهش تورم و اتخاذ سیاست‌های پولی انبساطی‌تر منجر شود.

فروش گسترده در بازار سهام نیز به نگرانی‌ها افزوده است؛ شاخص S&P 500 اخیراً یکی از سریع‌ترین افت‌های خود را تجربه کرده است. این روند تأثیر گسترده‌ای بر خانوارهای آمریکایی دارد؛ چرا که بنا بر نظرسنجی Gallup، بیش از ۶۰٪ بزرگسالان در آمریکا در بازار سهام سرمایه‌گذاری دارند. بخش زیادی از این سرمایه‌گذاری‌ها مربوط به نسل بازنشستگان «بیبی بومر» است که با ادامه این روند، ممکن است پس‌اندازهای بازنشستگی خود را از دست بدهند.

در حالی که فضای اقتصادی به‌سرعت به سمت عدم‌اطمینان پیش می‌رود، هنوز مشخص نیست آیا این رکود حاصل فشارهای طبیعی بازار است یا نتیجه سیاست‌های عامدانه سیاسی.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید