بررسی چرایی به راه افتادن بازار سیاه کارت سوخت در گفتگوی خبرفوری با عضو کمیسیون انرژی مجلس
نظارت بر پمپ بنزینها وظیفه دولت است / در دو دهه اخیر هیچ دولتی در حوزه انرژی موفق نبوده
علی گلمرادی عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه کنترل مصرف سوخت تنها دلیل استفاده دوباره از کارت سوخت است گفت که در دو دهه اخیر هیچ دولتی در حوزه انرژی موفق نبوده است.
خبرها حکایت از آن دارد که برخی جایگاه داران بنزین، با عنوان اخذ «حق کارت» مبالغی را از شهروندان برای استفاده از کارت سوخت جایگاه دریافت می کنند. مبالغی که شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی آن را غیرقانونی می داند.
درباره بازار سیاه کارت سوخت بیشتر بخوانید
در همین رابطه نماینده مردم ماهشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احیای کارت سوخت پروسهای بود که با مشارکت دولت و مجلس انجام شد گفت: این کار صرفا به خاطر کنترل مصرف سوخت و به دست آوردن آمار و ارقام در این رابطه برای برنامه ریزی مطلوب انجام شد و هیچ انگیزه دیگری در این باره مطرح نبود.
وی در پاسخ به این سئوال که برای نظارت بر اجرای درست این روند چه تدابیری اندیشه شده خاطرنشان کرد: بعد نظارتی اجرای این قانون وظیفه دولت است که باید تدابیری را ببینید تا به درستی این تکلیف قانونی خود را انجام بدهد.
گلمرادی تصریح کرد: شاید در شروع این کار ما با مسائل و مشکلاتی مواجه باشیم اما باید تلاش کنیم تا هرچی سریعتر استفاده از کارت سوخت به یک وضعیت مطلوب برسد و دغدغههایی که در این باره وجود دارد مرتفع شود تا ما به هدفی که در این باره داشتیم برسیم.
ما نتوانستیم به درستی از ظرفیتهای انرژی در کشور استفاده کنیم
عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سئوال که عملکرد دولت را در حوزه انرژی چگونه ارزیابی میکنید گفت: واقعیت تلخی که در رابطه با اداره امور کشور وجود دارد و مرتبا از جانب دولت و مجلس مطرح میشود این است که ما نتوانستیم به درستی از ظرفیتهای انرژی در کشور استفاده کنیم. مثلا استفاده از ظرفیت انرژیهای پاک و تجدید پذیر، اصلاح الگوی مصرف، ایجاد ارزش افزوده با توجه به خام فروشی، توسعه تاسیسات تکمیلی و پایین دستی در حالی که ما در بعد صنایع مادر که مشکل محیط زیستی ایجاد میکند کارهای خوبی انجام دادهایم.
وی ادامه داد: اینها دغدغههایی است که پیش روی ما است و تا به اکنون بیشتر در حد حرف به آن پرداختهایم. ما براساس برنامههای جامع و بلند مدت که امروز برنامه ششم توسعه روی دست است، همه این دغدغهها مطرح شده و تحت عنوان قانون تصویب شده اما در مرحله اجرا ما ضعیف عمل کردیم. در بعضی جاها دولت در این باره توجیهاتی دارد اما در خیلی جاها این توجیهات غیر قابل قبول است.
نماینده مردم ماهشهر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در دو دهه اخیر که شرایط کشور در مقایسه با دهه اول انقلاب نسبتا مساعد بود، ما باید در جهت مدیریت منابع به خصوص در حوزه انرژی کار میکردیم اما این خلا مشهود است و در این باره کار نکردهایم.
گلمرادی افزود: من میخواهم بگویم که من در دو دهه گذشته هیچ کدام از دولتها را در حوزه انرژی موفق نمیبینم.
63
۸ماهه یا بیشتر برای کارت سوخت اقدام کرده ام ولی هنوز به دست نرسیده هفته پیش هم مراجعه کردم گفتن ۲۰روز دیگه میاد در خونتون
دولت هر وقت خواست کاری انجام بده همیشه یک راهی برای دزدی و رانت و دلالبازی باز میزاره تا این صنف هم درآمد خودش رو داشته باشه..ملت سادهلوح هم حاضرن تن به هر ذلت و بدبختی بدهند ولی عوضش بنزین ارزون و سهمیهبندی استفاده کنند..وگرنه تنها راه حل کاهش سوخت ، بالا بردن قیمت اون و در عوض واریز مبلغ نقدی بین تمام ایرانیان...نه اینکه باز بگن ما بنزین رو گرون میکنیم اما در عوض مابتفاوتش رو در حمل و نقل عمومی هزینه میکنیم..قبلا گفتند و هیج کاری هم نکردند...فقط گران شدن سوخت و تقسیم عادلانهی پول یارانهی سوخت بین تمام اقشار مردم میتونه هم مصرف سوخت رو کاهش بده و هم کمکی به اقشار مختلف مردم بشه....کاش یه ذره از حکومت علی ع یاد میگرفتیم نه اینکه فقط شعار بدیم...
اصلا بالا بردن قیمت سوخت به نفع کشور نیست چون تمام قیمت ها بالا می رود هروقت درآمد مردم بالا رفت اینکار ممکن است مگر یارانه نقدی که در حال حاضر می دهند ارزش دارد نه جانم روزیکه اقای احمدی نژاد این مبلغ در نظر گرفت ارزش داشت اما این دولت حتی همین مبلغ بی ارزش هم درپرداختش ناتوان است تورم چند برابر شد اما یارانه اضافه نشد؟ دولتی که نمی تواند بازار را کنترل کند باید برود کنار