شیرینی و شکلات ایران به کدام کشورها صادر می شود؟
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت ایران گفت: تولید کنندگان بزرگ شیرینی و شکلات زنجیره های خود را تکمیل کرده اند تا قیمت تمام شده آنها کاهش یابد.
آرمان خالقی درباره اهمیت و توسعه صنایع شیرینی و شکلات اظهار داشت: ظرفیت و کشش مصرف شیرینی و شکلات در کشور معلوم و از طرفی متاسفانه قدرت خرید مردم کاهش یافته است بنابراین جنب و جوش شرکت های بزرگ این صنعت حضور در بازارهای صادراتی است.
وی افزود: شرایط بازارهای جهانی نیز طوری شده که اگر تولید کننده ای از رقابت باز بماند و خطوط جدید خود را توسعه ندهند از رقابت و بازار باز می ماند و در واقع رقابتی که میان تولید کنندگان وجود دارد، رقابت برای حیات است.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت ایران ادامه داد: تولیدکنندگانی که کیفیت و قیمت رقابتی و قابلیت صادرات دارند، در شرایط تشدید تحریم اگر نتوانند محصولات خود را صادر کنند برای ادامه کار، محصولات آنها به بازار داخلی سرازیر می شود که این امر منجر به آسیب دیدن شرکت های کوچک و متوسط خواهد شد.
خالقی ادامه داد: البته این شرایط برای دیگر تولیدات هم صدق می کند به طوری که اگر میوه را هم نتوان صادر کرد و عرضه آن در داخل افزایش یابد، قیمت ها در بازار داخلی کاهش خواهد یافت و باغداران ضرر میکنند.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت ایران با بیان اینکه بزرگان صنعت شیرینی و شکلات بیشترین تلاش خود را در بازار های صادراتی انجام میدهند و برای حفظ توان خود باید سرمایه گذاری های جدید داشته باشند، گفت: شرکت های بزرگ صنعت شیرینی و شکلات بر روی زنجیره های تولید صنعت خود در حال فعالیت هستند و برای ارتقا کیفیت و کاهش قیمت تمام شده حتی کارخانه آرد دارند و یا با ایجاد دامداری خود شیرخام تولید میکنند.
خالقی در ارتباط با مزیت های صادرات محصولات صنایع غذیی ایران اظهار داشت: قیمت تمام شده مواد غذایی ایران تا حد زیادی در مقایسه با دیگر کشور های جهان رقابتی است زیرا نیروی کار و انرژی ارزان تری در مقایسه با دیگر کشور ها دارد.
وی اظهار داشت: برخی از مواد اولیه مورد استفاده در صنایع غذایی و شیرینی شکلات ما در داخل با قیمت های ارزان تری تامین میشود اما برخی از مواد اولیه تولید را از دیگر کشور ها و با قیمت های جهانی تامین میکنیم.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت ایران با بیان اینکه ظرفیت و برند های خوب با تکنولوژی بالا و ماشین آلات پیشرفته ای در صنعت غذایی ایران وجود دارد گفت: این شرایط باعث شده که صنایع غذایی ما بتوانند حضور خوبی در نقاط مختلف جهان داشته باشند.
وی اظهار داشت: محصولات صنایع غذایی ایران در درجه اول کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان و برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس را پوشش می دهد و برخی از شرکت ها به کشور هایی مانند قزاقستان، روسیه، جنوب شرق آسیا و آفریقا صادرات دارند.
صادرات محصولات ایران به مهد شیرینی و شکلات دنیا
خالقی با بیان اینکه اروپا خود مهد شیرینی و شکلات است و برند های معروفی دارد اما با این وجود محصولات ما به این کشور ها نیز صادر می شود گفت: برخی از شرکت های ما حتی به کشور های اروپایی صادرات دارند و برخی از تولیدات شیرینی و شکلات و پودر و کره کاکائو را به این کشور ها صادر می شود.
وی افزود: ایران با کشورهای اروپایی رقابت تنگاتنگی در صادرات شیرینی و شکلات دارد و با وجود اینکه کیفیتی برابر با شرکت های اروپایی دارد به دلیل قیمت پایین تر توانسته ایم، حضور خوبی در بازار های صادراتی داشته باشیم و مزیت صادراتی داریم و اروپایی ها نیز روی برند خود مانور میدهند.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت ایران با بیان اینکه ترکیه رقیب جدی برای صنعت شیرینی و شکلات ایران به حساب میآید ادامه داد: در کشور های همسایه و در بازار های دور تر مانند آفریقا رقابت سنگینی داریم.
وی در پاسخ به اینکه اگر ارز دولتی(باقی مانده) کالاهای اساسی برداشته شود، صنعت شیرینی و شکلات ایران چقدر می تواند بازار های صادراتی و مزیت قیمتی خود را حفظ کند اظهار داشت: در این صورت شرایط صادرات شیرینی و شکلات سخت تر خواهد شد و در این شرایط تولید کنندگان باید روی مزیت های رقابتی،مدیریت، کاهش هزینه های غیر تولید و کسب و کاری بیشتر کار کنند.
خالقی گفت: دولت باید مشکلات بروکراسی و هزینه های دور زدن تحریم را حل کند تا تولید کنندگان ایران بتوانند حتی در قیمت تمام شده برابر با دیگر تولید کنندگان دنیا، رقابت داشته باشد؛ این موارد را باید دولت رفع کند؛ ناکارمدی دولت در این ارتباط دامان تولید کنندگان را نیز میگیرد.
تحریم برداشته شود به کشور های متعدد جدیدی صادرات خواهیم داشت
وی اظهار داشت: اگر تحریم ها برداشته شود، هزینه های تولید مواد غذایی از جمله شیرینی و شکلات کاهش می یابد زیرا هزینه های حمل و نقل و جابه جایی پول کاهش می یابد و از طرفی می توانیم به کشور های زیادی کالا صادر کنیم که اکنون به خاطر تحریم از آنها محروم شده ایم.
وی افزود: با وجود تقاضا از چین و آسیای جنوب شرق مانند اندونزی و خاور میانه از صادرات به آنها صرف نظر کرده ایم چون پول صادرت حاصل از این کشور ها را نمی توان به کشورمان انتقال داد.
اجازه صادرات شیرینی و شکلات بی کیفیت ندهیم
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت ایران با بیان اینکه باید برنامه ریزی و نظارتی بر روی محصولات صادراتی در بخش شیرینی و شکلات وجود داشته باشد ادامه داد: اگر محصول بی کیفیتی به اسم ایران صادر شود نام و برند ما را در کشور های مقصد صادرات تخریب میشود.
وی افزود: برخی محصولاتی با قیمت و کیفیت پایین تری به مقاصد دیگر صادر کنندگان صادر می کنند که این امر منجر به از دست رفتن اعتبار برند های ایرانی و تخریب بازار های صادراتی می شود.
خالقی گفت: برای حل و فصل این مشکل در صادرات شیرینی و شکلات، بهتر است برند های مشترک و با کیفیت مشخص اجازه صادرات داشته باشند .
خالقی گفت: دولت باید شرکت های مختلف را با هم هماهنگ کند تا محصولات صادراتی ما با استاندارد مشخص بتوانند صادرات مستمری به بازار های هدف داشته باشند.
وی با بیان اینکه باید برنامه برنامه ریزی مشخصی برای تامین مواد اولیه صنایع شیرینی و شکلات در کشور وجود داشته باشد و در صورتی هم که مواد اولیه وارداتی است، ارز مورد نیاز آن باید به موقع تامین شود اظهار داشت: به طور مثال قیمت شکر در ماه های اخیر در دنیا به شدت افزایش یافته زیرا این محصول برای تولید الکل نیز مصرف می شود که با افزایش تولید و مصرف مواجه است.
بنابراین گزارش صادرات شیرینی و شکلات در سال گذشته حدود 550 میلیون دلار بوده که نسبت به صادرات 800 میلیون دلاری این محصولات در سال 1397 حدود 30 درصد کاهش داشته است.
انجمن شیرینی و شکلات ظرفیت صادرات ایران در این زمینه فقط در کشورهای منطقه از جمله عراق، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس را سالانه 1.5 میلیارد دلار اعلام کرده است.
منبع: تسنیم
38
واقعا شکلات و شیرینی جات ایران به کشورهای اروپایی صادر میشود!؟ بابا ترا بخدا خالی بندی نکنید.