کامپیوترها طول عمر بیماران را پیش بینی میکنند
توانایی یک کامپیوتر برای تخمین طول عمر یک بیمار از طریق بررسی تصاویر اندامش به یمن تحقیقات جدید دانشگاه آدلاید ، یک گام دیگر به واقعیت نزدیک تر شد
به گزارش خبرنگار فناوری سایت خبر فوری و به نقل از ساینس دیلی، یک پروژه تحقیقاتی که نتایج آن اخیرا در مجله علمی NJSR(Nature journal Scientific Reports) انتشار یافته است، مدارکی را دال بر تشخیص بیماریهای جدی در بدو شیوع و نیز درمان پزشکی آن فراهم آورده است. بنا به گزارش حاصله از این تحقیق، محققین دانشکدههای سلامت عمومی و نیز علوم کامپیوتری دانشگاه آدلاید، با همکاری سازمانها و گروههای علمی استرالیایی و بین المللی توانستهاند با استفاده از هوش مصنوعی و نیز از طریق آنالیز حدود 48 عکس از سینه یک بیمار به نتایج جالبی برسند. این تحقیقات که مبتنی بر تحلیل ها و آمارهای کامپیوتری است، میتواند با حدود 60 درصد صحت تخمین نسبت به تخمینهای عمومی پزشکان و کلنیک ها، پیش بینی کنند که کدام بیمارها در طول پنج سال میمیرند.
شاید بتوان گفت که این اولین تحقیقی است که از تصاویر پزشکی و هوش مصنوعی جهت تشخیص طول عمر بیمار استفاده میکند.
دکتر لوک اوکدن راینر، رادیولوژیست و دانشجوی دکترای دانشکده سلامت عمومی دانشگاه آدلاید میگوید:" تخمین و پیش بینی آینده یک بیمار بسیار سودمند است چون میتواند پزشکان را قادر سازد تا درمان متناسب بیماری را پیدا کنند."
او ادامه میدهد : " تشخیص دقیق سن و طول عمر بیمار تا کنون به علت ناتوانی پزشکان در بررسی درون بدن بیماران و اندازه گیری سلامتی هر کدام از اندام آنها، بسیار ناتوان و محدود بود . ... بر اساس تحقیقات اخیر، ما به این پی بردهایم که کامپیوترها میتوانند بیاموزند که چگونه تصاویر اندامها را آنالیز کنند و این عرصهی جدیدی را به روی ما بازکرده است...... اگرچه هنوز آزمایشات زیادی برای نتیجه گیری قطعی انجام نشده است اما ما بر اساس نتایج تحقیقاتمان اعتقاد داریم که اکنون کامپیوترها یاد گرفتهاند تصاویر جزئی و متفاوت اندامها را درک کرده و بیماریهای مختلف را تشخیص دهند. چیزی که شاید در مورد انسان نیاز به سالهای طولانی و تخصصهای بی نهایت داشته باشد."
درحالیکه محققین نمیتوانند به درستی تشخیص دهند که کامپیوترها دقیقا از تصویر چه میبینند که می توانند بیماری ها را تشخیص دهند، بسیاری از پیشبینیهای این کامپیوترها در مورد بسیاری از بیماریهای سخت و مزمن جدی مثل آمفیزم یا ایست قلبی درست درمیآید.
راینر در این رابطه چنین میگوید : " سیستم اوتوماتیک کامپیوتری به جای تمرکز بر تشخیص بیماریها، میتواند نتایج پزشکی را به نحوی پیش بینی کند که پزشکان هرگز نمیتوانند آنها را چنین به دست بیاورند. یعنی به وسیله ثبت کردن اطلاعات وسیع و کشف الگوهای مشخص "
او ادامه میدهد :" تحقیق ما یک مسیر جدید را برای کابری هوش مصنوعی در زمینه تصاویر پزشکی و تحلیل آنها فراهم آورده است و لذا این تحقیق میتواند یک امید جدید را برای کشف اولیه بیماریهای جدی که درمان و تشخیص آنها محتاج دخالت ها و ابزارهای پزشکی مختلف است، پیشنهاد کند. "
محققان امیدوارند که همین تکنیک را در سایر زمینههای پزشکی از جمله بیماریهایی چون حملات قلبی به کار ببرند.
33