کاهش نفوذ ایران در منطقه انتظار آمریکا از اغتشاش
نشریه رسمی کنگره آمریکا اذعان کرد انتظار آمریکا از اغتشاش و بیثباتی کاهش نفوذ فزاینده ایران در منطقه و ترساندن متحدان جمهوری اسلامی است.
به گزارش خبر فوری به نقل از خبرگزاری دانشجو، نشریه هیل در نوشته آمیخته به آرزو نوشت: اعتراضها (اغتشاش) در ایران رو به افول گذاشت اما فرصتی برای تقویت منافع آمریکا در منطقه خاورمیانه ایجاد کرد. اگر آمریکا و شرکایش به درستی اقدام کنند، موقعیت و نفوذ ایران میتواند در منطقه تضعیف شود.
حسن روحانی رئیسجمهور «اصلاحطلب» ایران که از شل شدن تحریمها و آزاد شدن داراییهای این کشور پس از توافق هستهای قوت قلب گرفت، نمیتواند چرخ اقتصاد را بچرخاند.
رژیم ایران به احتمال قوی این توفان را پشت سر میگذارد. اما این درس را فراموش نمیکند که مرزی وجود دارد که ورای آن، جمهوری اسلامی خود را به خطر میاندازد.
آمریکا اکنون باید به اجرای سیاست هوشمندانه «مهار» جمهوری اسلامی با مجبور کردنش، ترویج روندی که ادامه عملیات آزادانه در منطقه را برای تهران سخت کند و بیاعتبار کردن ایران در نزد مردمی که با نیروها و گروههای نیابتیاش با آنها در آن سوی مرزها ارتباط برقرار میکند، سرعت بخشد.
ایالات متحده علیالخصوص باید با این روایت که آمریکا میآید و میرود، اما ایران همواره در آنجا (منطقه) حضور دارد، برخورد کند. متاسفانه، منافع آمریکا در خاورمیانه نوسان دارد و مردم ایران همواره در قلب این منطقه خواهد بود.
آمریکا باید این مسئله را برای گروههای نیابتی ایران روشن کند که تهران شاید همواره در منطقه حضور داشته باشد، اما ممکن است همیشه برای آنها و به نفع آنها در منطقه نباشد. ایران باید اندکی به داخل چرخش پیدا کند تا شبهنظامیان شیعه عراق، حزبالله لبنان و حکومت بشار اسد رئیسجمهوری سوریه احساس مضیقه و تنگنا کنند.
واشنگتن باید به طور خاص روی کسانی کار کند که به ایران تمایل دارند. آمریکا باید به این مسئله اشاره کند که گرایش به سوی ایران از بیم خروج آمریکا از منطقه، سیاستی کوتاهمدت است که بلندمدت به نظر میرسد.
آمریکا باید مردم منطقه را به درنظر گرفتن این مسئله سوق دهد که ایرانیها درواقع چه عرضه میکنند و چه در ازای آن میخواهند.
ایران خواستار پیروی از برنامه نفوذ خود و الهیات رادیکال خمینیگرایی است. ائتلافی که ایران در قالب آن گروههای نیابتیاش را شکل داده و محور مقاومت خوانده میشود، نیرویی مبارز برای صلح نیست، بلکه جنبشی انقلابی است که هدف از تشکیل آن نظمبخشی دوباره و اصولی به خاورمیانه براساس دیدگاه ایران است.
آمریکا باید از فرصت مهیا شده کمال استفاده را ببرد. آمریکا باید فرصت را برای برقراری ارتباط مستقیم با سنیها در دو کشور نه فقط علیه داعش بلکه علیه مقربان ایران، مغتنم بشمارد.
واشنگتن باید مخالفت خود با رژیم اسد را دوچندان و حمایت مستمر روسیه از نیروهای ایرانی و عوامل آن را محکوم کند.
15