عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی و اجتماعی:
تندروها از خط قرمزها رد شده اند؛ نمونه اش علم الهدی/ حکومت برای تندروها آینده ای قائل نیست/ تندروها اصالت رفتاری ندارند
تحلیلگر اصلاحطلب معتقد است که میدان دادن برای حضور یک جریان معتدل در انتخابات ریاستجمهوری، پایانی برای تندروها در ایران بود.

عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتوگو با روزنامه هممیهن با اشاره به کارکردهای جریان تندرو در کشور، توضیحاتی درباره ادامه حیات این جریان ارائه داده است.
بخشی از این مصاحبه را میخوانید:
با توجه به تمایل حاکمیت برای پیشبرد برخی امور کشور و مخالفت جریانهای تندرو و ایستادن در برابر حاکمیت، آیا ادامه این روند منجر به تقلیل قدرت تندروها و برخورد و یا بیاعتمادی حاکمیت با آنها خواهد شد؟
از آخرین جزئیات روابط سیستم سیاسی ایران با تندروها اطلاعی ندارم، ولی معتقدم که انتخاب آقای پزشکیان و اجازه دادن برای حضور ایشان در انتخابات پایانی برای تندروها بود.
در واقع آنها بهطور واضح انتظار داشتند که دیگر اجازه داده نشود از جریانهای دیگر کسی بهعنوان رئیسجمهور نامزد و انتخاب شود و در واقع همان زمان پایان این گروه کلید خورد و در سراشیبی قرار گرفتند. البته سیستم با طرفداران آنها همپوشانیهایی دارد؛ ولی هسته تندروها جدای از سیستم سیاسی است و در عین حال در برخی از موارد اشتراکنظر دارند.
آینده تندروها در ایران و جایگاه سیاسی آنها چه خواهد بود؟
هیچکس آینده خاصی برای این گروه قائل نیست، نهتنها اصولگراها که حتی حکومت نیز برای آنها آینده ای قائل نیست.
آیا میتوان اینگونه گفت که حاکمیت تندروها را از جریان هسته سخت قدرت حذف میکند؟
خیر، نیازی به حذف کردن ندارد. همانقدر که آنها را حمایت نکنند، به تدریج حذف خواهند شد. الان حتی در درون جریان تندرو نیز اختلاف وجود دارد و علیه همدیگر صحبت میکنند و کسانی که در این جریان همچنان حضور دارند نیز اینگونه توجیه میکنند که ما به دلایل دیگری با مذاکرات مخالفت میکنیم. در مجموع تندروها خیلی بیاعتبار شدهاند، البته که از نظر ما بیاعتبار بودند، اما در میان خودشان نیز بیاعتبارتر شدند؛ بنابراین نیازی به حذف کردن نیست، کافی است که مورد حمایت قرار نگیرند و به تدریج این حذف اتفاق خواهد افتاد.
در جوامع سیاسی اینگونه مطرح است که حکومت به تندروها بیاعتماد شده است؛ آیا این استدلال درست است؟
بله؛ زیرا کارهایی را انجام دادهاند که خطوط قرمز را رد کرده است، برای نمونه اعتراضاتی که آقای علم الهدی به مسائل گوناگون دارند، بیشتر این تحلیل را به ذهن میآورد که موجب بیاعتمادی سیستم سیاسی است، اما با وجود همین بیاعتمادی نیز لزومی به برخورد نیست، همینکه کاری به آنها نداشته باشند و حمایتی صورت نگیرد از اعتبار خواهند افتاد.
اما این مسئله مطرح است که از بین رفتن جریان تندرو هیچوقت رخ نخواهد داد و همواره یک عده تندرو از جریانهای سیاسی مختلف وجود دارند.
این معنایی متفاوت دارد و اگر این گروه نیز حذف شوند، یک عده دیگری بهعنوان تندرو شناخته میشوند. این یک امر نسبی است و در اینجا مهم این است که قدرت اجرایی تندروها در برخورد با مسائل گوناگون چگونه است. همیشه و در هر جامعهای طرفهای سیاسی مختلف از محافظهکار گرفته تا تندرو براساس شرایط وجود دارد. زمانی گروههایی که اقدامات چریکی و مسلحانه انجام میدادند تندرو محسوب میشدند و امروز دیگر آن گروهها وجود ندارند و گروههای دیگری در دسته تندروها قرار میگیرند و این مسئله مقایسهای است، نه ذاتی.
از نظر زمانی، الان در شرایط مذاکرات ایران و آمریکا قرار داریم و تندروها همان اعتراضاتی را که در مذاکرات برجام داشتند نیز امروزه دارند. در مقام مقایسه، حاکمیت الان چه رویکردی دارد؟ آیا تمایل دارد که تندروها بمانند و همین صداهای ناقص هم برای حفظ اعتبار سیاسی وجود داشته باشد؟
بخش تندروها در چارچوب موجود سیاسی کارکرد ابزاری داشتند و در هر دورهای برای یک جریان منافعی داشتند و سپس به ابزاری علیه خود آن جریان تبدیل شدند. بنابراین تندروها اصالت رفتاری ندارند و به همین دلیل است که وقتی فراخوانی جلوی مجلس برگزار میشود برای مدتها یک گروه ۳۰ تا ۴۰ نفره بیشتر با آنها همراهی نمیکنند.
الان توپ در زمین شما ها است چه گلی به سرمردم زدید جز تورم وتبعیض وبی غیرتی وبی دینی ونا امنی وبیکاری وووو دلسوزان این انقلاب در این راه عزیزشان را ازدست دادند و یا جا نباز شد شما که درزمان جنگ معلوم نبود کجا بودید واز ترس مرک کجا مخفی شده بودید الان ادعا دارید وجولان می دهید ؟
کندروازتندروخطرناکتره
سنگ پای قزوین خیلی وقته رفته تو کما
از بس که پر رویی از این جماعت دید
ایشون به مجازات متهمین که حرف شون حرف الآن خودشونه مشغول و ظریف هاشون
در کشور برادر آمریکا دوران سربازی رو در بستر گرم و غذای گرم و جای امن میگذروند
درزمان جنگ ما اصولی جنگ میکردیم برا همین مجروح نکشیدیم که جانباز تلقی بشیم
قابل توجه آقای عبدی تحلیل گر مسائل آبکی سیاسی. در این کشور برای ارتزاق از بیت المال و چپاول اموال و بودجه عمومی گروههای مختلفی بوجود آمدند وهریک با نقش و نگاری مشغولند تا وقتیکه انسان های لایق و شایسته در راس امور قرار نگیرند روال به همین منوال می گذرد و سال به سال بدتر خواهد شد بارزترین نمونه کشور کره شمالی که مردمش در بدبختی و فلاکت هستند و حاکمیت اش در رفاه کامل بس تا وقتیکه ملت به خوب و بدش وخیروشرش آگاهی ندارد وضعیت کشور همین هست
درست
احمد شاه دوست داشت حکومت رانتی و ناکارآمد دامادش هشت ساله بشه تا یک موقوفه چند هزار میلیاردی دیگه و یا کل درآمد حرم بهش هدیه دهند تا سیر بشه هنوز سیر نشده
تندروها با منابع کافی و بودجه های کلان که به آنها تخصیص پبدا می کند در رفاه و آسایش کامل هستند، نمونه آن هم ردیف بودجه هایی که بصورت آشکار در بودجه دولت و منابع پنهان هست، حال این گروه چه در حاشیه چه در متن ، ضرر و زیان خودشان را می رسانند.
بحث تندرو بودن و کند روبودن نیست بحث این هست که الان منفعت کجاست. نون به نرخ روز خورها وقتی منافعشون با تندرو بودن تامین میشه تند می روند و وقتی تامین نمیشه بطور خودکار سرعت رو کم می کنند.
اگر حکومت هم تغییر کنه بسادگی رنگ عوض می کنند. مشگل این وسط یه عده زود باور و کاسه لیس هستند که دنبال دسته اول راه می افتن و نمی توانند خودشون رو با آنها هما هنگ کنند و به موقع سرعت رو کاهش بدهند.
آقای عبدی و امثالشان !!! اگر کلمه تند رو نبود معلوم هست از کدام کلمات برای کوبیدن طرف مقابلتان استفاده می کردید ؟؟
اقای عبدی اگر به اندازه یک صدم طرف مورد اعتراض تان برای این ملت هزینه می دادید حرف تان را قبول می کردیم .
اگر کلمه دشمن هذف شود شما تندروهای فاشسیم پایداریچی چه توجیه و بهانه ای برای بقاء دارید؟؟؟
هزینه ساختند که هزینه ندادند
از چهره هایی که از قضا با فراطی گری و تندروی باعث زده کردن بسیاری از انقلاب و نظام شدند ، وحالا نعل وارونه میزنند
اگر کار علم الهدی و همفکرانش تند روی است شکر خوردی از سفارت آمریکابالا رفتی
آنموقع قهرمان نامیده می شدی و در مسند قدرت بودید به به چه چه می کردی الان که چون گند زدی و مثل تفاله انداختنت بیرون و هر دو جریان هم قبولت ندارند غلط اضافی می کنی
همه ی حرف علم الهدی و همفکرانش اینست که حدود الهی رو رد نکنید و ساده لوحانه تو دامن دشمن نیفتید و با مردم صادق باشید و دستتان رو از جیب مردم بکشید بیرون و فتنه گری نکنید بیش از چهار پنجم سکان دولتها رو پس از دوران دفاع مقدس بدست داشتید اگر کاری بلد بودید می کردید الان هم کسی از پیشرفت بدش نمی آید جز تفکر منحط شما که دست تو جیب مردم دارید
شما خط ندارید که به اون پایبند شوید همونکه بالا رفتن از دیوار سفارت آمریکا رو گفتی غلط کردم
خوش بحالتان که توهین و افترا و جسارت برای شما اصلاح طلبان تندرو بی هزینه شد.... ولی قیامت حق است....
تندروی در طول تاریخ محکوم به شکست بوده است
در آخر مشخص می شود که به نفع دشمن بوده است این تندروی ها از روی عقل و اندیشه نبوده است
نهاد های مختلف بودجه های کلان از کشور می گیرند مثل بنیاد مصباح، حالا چه به کناری رانده شوند یا مدام پای تریبون تندروی کنند، نتیجه یکی است. هدر رفت منابع ایران.
وقت و حال و حوصله خوندن حرفهات رو نداشتم
دلیلش رو عرض کنم که :
اگر تهدید جدی چندوجهی از دست دادن قدرت نبود ، مطمئنا چنین نمایانده نمیشد که حرف شما خریدار دارد و انها به گوشه رینگ برده شدند !!
باید ببینیم این نمایش چقدر دوام دارد .
آفرین
توامهیچکس نفهمیدشغلت درامدت کجاست که الدوام ناله
میزنی ولباسهای رنگورنگمی پوشی وهرروز متلک
اصلا اصالت ندارند که رفتاریش برسد .یه مشت غلف هرزند که هر از گاهی عده ای شیاد ابشونا باهاشون گرم میکنند !!
تو ک خودت میانه زهر حلاحلی
تسخیر کنندگان سفارت آمریکا شرم بر شما .....
ایشان تندرو نیست دنبال انتقام از ایران است