پیشینه ساختمانی که از فردا میزبان مدعیان پاستور است

از فردا نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای ثبت نام به وزارت کشور می روند. ساختمان کنونی که مقر وزارت کشور است اما سرگذشت شنیدنی دارد.

پیشینه ساختمانی که از فردا میزبان مدعیان پاستور است

به گزارش خبر فوری، نشریه «خواندنيها» در تاريخ 29 مهر 57 در باره این ساختمان نوشت: «در ساختمان عظيم و بي نظير حزب رستاخيز واقع در خيابان ايران نوين، آخرين مراحل احداث خود را طي مي كند. اين ساختمان كه در بهترين نقطه شمال شهر تهران و در ضلع شمالي اين خيابان در زميني به وسعت زياد كه بعداً هم بر وسعت اوليه آن افزوده شده، بنا گرديد. از نظر عظمت و سبك و نماي بيروني در تهران تك است. ناظر ساختمان حزب، سناتور مهندس جمال گنجي وزير اسبق راه مي باشد.

اين ساختمان كه اول براي (حزب) ايران نوين برپا مي شد در يازدهم اسفند پنجاه و سه تحويل حزب جديدالولاده رستاخيز شد و براي اينكه قدرت حزب را به رخ بكشند بر عظمت و جلال و جبروت اين طرح افزودند و از جمله براي دبيركل اتاقي ساختند كه اتاق نخست وزير در كاخ نخست وزيري در برابر آن به صورت اتاق يك كارمند معمولي دولت جلوه مي كند…

سالنهاي متعدد به گنجايش چند هزار نفر… اتاقهاي بزرگ و كوچك كه بيشتر آنها اختصاصي بوده… سالنهاي كوچك براي تشكيل كنفرانسها، رستوران بزرگ به گنجايش دو هزار نفر با آشپزخانه مجهز و ديگر وسائل راحتي و رفاهي كه در اين ساختمان آسمان خراش مانند فراهم شده آن را بصورت يك كاخ به تمام معني براي زندگي راحت و تمدد اعصاب نمودن و در ضمن سياست باقي كردن درآورده است.

چون مخارج احداث اين ساختمان را دولت پرداخت نموده بنابراين در مالكيت دولت قرار خواهد داشت، اما هيچ تصميمي در نحوه استفاده از اين ساختمان كه تنها پاركينگ آن گنجايش ۴۰۰۰اتوموبيل را دارد اتخاد نشده و البته به هيچ درد وزارت خانه اي نمي خورد، چون اتاقها و سالنها و سرسراها به صورتي است كه نمي توان از آنها براي دائركردن يك وزارتخانه استفاده نمود. حتي براي بيمارستان هم مناسب نيست و براي دانشگاه هم تناسبي ندارد… ضمناً نمي توان در داخل اين ساختمان دست به تغييراتي زد و اين كار ميليونها خرج بري دارد.»

با توجه به این شرایط، هیأت وزیران دولت موقت انقلاب اسلامی در جلسه مورخ 26 اسفند 57 بنا به پیشنهاد وزارت کشور تصویب کردند که ساختمان حزب سابق رستاخیز واقع در‌میدان ایران نوین به شهرداری تهران واگذار شود.

بعد از جابجایی شهردای تهران ازخیابان ایرانشهر به این ساختمان در در پایان سال ۱۳۵۹ با تصمیم علی اکبر ناطق نوری وزیر وقت کشور ساختمان وزارت کشور از خیابان بهشت به ساختمان فاطمی انتقال پیدا کرد.

29

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید