تضمین سلامتی دانش آموزان برای امتحانات خرداد
مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش گفت: ما به خانواده ها اطمینان می دهیم از نظر مسئولان بهداشت و آموزش و پرورش هیچ چیز سلامتی بچه ها را به خاطر امتحانات خرداد به خطر نمی اندازد و سلامتی بچه ها برای ما اولویت است.
آموزش و پرورش اعلام کرده است که با هماهنگی های صورت گرفته با ستاد ملی مبارزه با کرونا امتحانات نهایی دانش آموزان پایه دوازدهم از ۱۷ خردادماه آغاز می شود و امتحانات پایه نهم نیز به صورت مدرسهای اما حضوری برگزار خواهد شد. این در حالی است که آزمون های سراسری که پیش از این قرار بود در خردادماه برگزار شد (آزمون دکترای سراسری و کارشناسی ارشد) از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا و علیرغم مخالفت های سازمان سنجش و وزارت علوم لغو شد و به دلیل اینکه سلامت داوطلبان در اولویت است، به اواخر تیر به بعد موکول شد و آزمون سراسری کارششناسی نیز به آخر مرداد موکول شد. با اینهمه در خردادماه خیلی کثیری از دانش آموزان باید برای امتحانات به حوزه های امتحانی بروند و ۱۰ امتحان را پشت سر بگذارند و این در حالی است که آموزش و پرورش برگزاری آزمون حضوری و یا غیرحضوری در سایر پایه های متوسطه را به شورای مدارس واگذار کرده است و در مقطع ابتدایی نیز معاون آموزش ابتدایی اعلام کرده است گرچه معلمان می توانند به صورت غیرحضوری از میزان یادگیری مهارت های خواندن و نوشتن و… دانش آموزان ابتدایی خصوصاً سال اول اطمینان حاصل کنند اما تاکید آنها بر این است هر دانش آموز به صورت حضوری برای یک ارزشیابی دقیق در مدرسه حاضر باشد.
در این میان هم خانواده ها نگران سلامت دانش آموزان هستند و هم دانش آموزان نگران این بخش و همچنین استرس امتحان دادن با ماسک و دستکش و… اما آموزش و پرورش معتقد است باید پرونده سال تحصیلی جاری بسته شود و برخی امتحانات نیاز است که به صورت حضوری برگزار شود گریزی از آن نیست.
پیش از این مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که پروتکلها برای برگزاری آزمونها و خصوصاً امتحانات نهایی چیست، اظهار کرد: با حضور مسئولان مرکز سنجش آموزش و پرورش در وزارت بهداشت جلسهای داشتیم و شرایط را کامل تشریح کردیم. قرار است فاصله امتحانات اضافه شود و سال گذشته همه امتحانات در یک روز بود و امسال این فاصله رعایت میشود و همچنین هر صندلی داوطلب از هر طرف دو متر با دیگری فاصله خواهد داشت. حوزههای امتحانی نیز افزایش پیدا کرده است.
وی در پاسخ به این پرسش که الان سوال برخی از دانش آموزان این است که کنکورهای خرداد به تعویق افتاد آیا نمیشود امتحانات نهایی نیز به تعویق بی افتد، گفت: آنچه ما تا کنون پیش بینی کرده ایم با رعایت کامل پروتکل هاست و وزیر آموزش و پرورش هم اعلام کردند امتحانات در خرداد برگزار میشود و مسئول برگزاری امتحانات نیز مرکز سنجش است اما ما به عنوان مجموعهای که باید پروتکلها را ابلاغ و بر آنها نظارت کنیم در آمادگی کامل هستیم.
سرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش در خصوص اینکه چرا برای حضور داوطلبان کنکورهای ارشد و دکترا در خردادماه ستاد ملی مبارزه با کرونا مخالفت کرد اما برای امتحانات نهایی با وجود نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر این مخالفت وجود ندارد آیا آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات در خردادماه اصرار دارد، بیان کرد: قرار است امتحانات نهایی در خردادماه برگزار شود اما این به معنای آن نیست که ما اصرار داریم. مطمئن باشید که اگر با ستاد ملی مبارزه با کرونا در کشور هماهنگی نمی شد و آنها زمان امتحانات را تغییر می دادند، قطعاً به آن نگاه و تصمیمات احترام می گذاشتیم.
وی ادامه داد: اینکه ما بنا داریم ۱۷ خرداد امتحانات نهایی را برگزار کنیم به این دلیل است که از نگاه مسئولان متخصص هیچ چیز سلامتی بچه ها را به خطر نمی اندازد وگرنه سلامتی دانش آموزان برای ما یک اصل است.
ساکی با اشاره به اینکه هر زمان احساس شود لطمهای به سلامت دانش آموزان می خورد می شود فکر دیگری کرد، بیان کرد: ما به خانواده ها این اطمینان را می دهیم که سلامتی بچه های آنها اصل و اساس تصمیمات ماست.
رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اینکه برخی از داوطلبان کنکور می گویند اینکه داوطلبان پایه دوازدهم فعلی قرار است از میزان کمتری از کتاب های پایه دوازدهم کنکور بدهند ولی آنها که سال های قبل دیپلم گرفته اند، از محتوای بیشتری کنکور می دهند، اجحاف در حق آنهاست اما از سوی دیگر دانش آموزان پایه دوازدهم هم این گلایه به جا را داشتند که باید امتحانات و کنکور از میزان دروسی که حضوری به آنها تدریس شده است، گرفته شود، نظر شما چیست، بیان کرد: به نظرم باید اینطور به ماجرا نگاه کرد که آنها که پایه دوازدهم فعلی هستند، حضورشان تا اسفندماه در مدارس بوده است و زمان کمتری به آنها تدریس حضوری شده و زمان کمتری برای درس خواندن داشته اند. کمتر کلاس رفته اند و تحت استرس بیشتری هم بوده اند. هم برای امتحانات نهایی هم کنکور و هم موضوع کرونا. این عین عدالت است که برای آنها حذفیاتی صورت بگیرد و بر اساس آنچه واقعاً به همه آنها در کلاس درس آموزش داده شده است، امتحان گرفته شود.
منبع: مهر
70