بنگاه ها سوت و کورند!/ جدیدترین قیمت آپارتمان در تهران
بررسیهای میدانی از ادامه رکود بازار مسکن در آذرماه ۱۴۰۱ حکایت دارد و کمتر کسی حتی برای اطلاع از قیمتها به دفاتر املاک مراجعه میکند.
سایه رکود همچنان بر بازار مسکن سنگینی میکند. مشاوران املاک از کسادی معاملات و ثبات نسبی قیمتها میگویند. با این حال به نظر میرسد در برخی مناطق جنوبی تهران قیمتها اندکی تغییر کرده است. واسطههای ملکی در جنوب تهران میگویند که با وجود رکود بازار، فروشندگان حاضر به کاهش قیمت نیستند و حتی برخی از مالکان تحت تاثیر انتظارات تورمی، نرخها را بالا میبرند.
با گذشت هشت روز از آذرماه هنوز گزارش رسمی تحولات آبان ماه بازار مسکن شهر تهران از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی ارایه نشده است. به نظر میرسد نرخ رشد قیمت در ماه گذشته در حد ۲ درصد باشد. از طرف دیگر تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ در مناطق جنوبی تهران بیش از شمال پایتخت است. همین مساله باعث شده تا میزان رشد قیمت در جنوب بیش از شمال تهران باشد.
در یک سال گذشته نرخ رشد قیمت خانه در منطقه ۱۰ که بیشترین تقاضا را در جنوب تهران به خود اختصاص میدهد ۶۰ درصد بوده است. منطقه ۱۴ با رشد ۴۹ درصد مواجه بوده و میزان افزایش قیمت در منطقه ۱۵ به ۵۴ درصد میرسد؛ در حالی که متوسط افزایش قیمت در شهر تهران بر اساس معاملات مهرماه ۳۸ درصد اعلام شد.
مشاوران املاک عنوان میکنند بخش قابل توجهی از تورم بازار مسکن در مناطق جنوبی تهران طی هشت ماه اخیر اتفاق اتفاده است. یکی از واسطههای ملکی در جنوب شرقی تهران به ایسنا گفت: بعد از عید نرخها مرتبا بهروز میشد. در منطقهی ۱۴ تقاضا برای واحد نوساز، بالاست؛ چون ساخت و ساز کاهش یافته است. افزایش قیمت مصالح ساختمانی هم باعث رکود ساخت و ساز شده و هم نرخها را بالا برده است.
وی افزود: بعضی از مردم که حتی سرمایهگذار حرفهای نیستند و بودجهای در حد یک میلیارد تومان داشتهاند اقدام به خرید آپارتمان در مناطق جنوبی تهران کردهاند. این موضوع در یک سال گذشته تشدید شده و به رشد قیمت در جنوب تهران انجامیده است. در این گزارش قیمتهای پیشنهادی روز مسکن در تهران را مشاهده میکنید. مقایسه قیمتها با سال گذشته از افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصد حکایت دارد. در مناطق جنوبی تهران بیشترین عرضه آپارتمان مربوط به منطقه ۱۰ است و منطقه ۱۴ در رتبه بعدی قرار دارد.
با ورود به فصل پاییز و کاهش جابهجاییها رکود بازار مسکن نیز سنگینتر شده است. کسی برای سوال کردن قیمت هم به دفاتر املاک سر نمیزند. بخش قابل توجهی از متقاضیان مصرفی با توجه به تغییرات قیمت مسکن و آگاهی از نرخها رغبت چندانی برای مراجعه به دفاتر املاک و آگاهی از قیمتهای جدید ندارند.
مهرماه امسال نرخ رشد ماهیانه قیمت با ۱.۲ درصد افزایش به صفر متمایل شده و معاملات با حدود ۵۴۰۰ فقره به کمترین میزان خود در سال جاری رسیده است. در حال حاضر طبق شاخص بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر خانه در تهران ۴۳.۷ میلیون تومان و بر اساس شاخص مرکز آمار ۴۶.۴ میلیون تومان است. از طرف دیگر به دلیل شرایط موجود جامعه انتظارات تورمی در بخش مسکن کاهش یافته و زمینه برای ورود تقاضای مصرفی فراهم است. گزارش قیمت آبان ماه شهر تهران هنوز ارایه نشده است.
بزرگترین مشکل مردم مشکل مسکن شد باید با مدیریت سریع قیمتها رو شکست شصت درصد اجاره نشین هستن از فروردین به بعد سونامی مسکن جامعه رو زمینگیر میکنه رییسی خوابه با واگذاری زمین به جامعه سه میلیونی کارمندان وحتی بازنشستگان میتوان شرایط وتورم مسکن رو نزولی کرد تولید جاسوس به رانت واحتکار داده دلارهای مسکن کمر ملت رو شکستن
آبان ماه هم کاملا رکود است قبلا کمی در خواست اجاره داشتیم آنهم به لالا رفته
بنگاههای مسکن خوب بلدند که چگونه مردم را سر اجاره دادن آپارتمان بدوشند
تنها راه خروج بنگاههای معاملات ملکی از رکود و کسادی بازار املاک، احیای برجام و بهبود اوضاع اقتصادی کشور است وگرنه با این قیمت های افسار گسیخته امکان خرید و فروش آپارتمان توسط قشر مصرف کننده نیست!
دقیقا دوست من.این اولین و مهم ترین کاری هست کا باید انجام بشه تا در ادامه با جایگزینی افراد خبره و با سواد بشه مشکلات رو کم کم حل کرد.وگرنه پیوستن به پیمان شانکهای و قرارداهای ۲۵ ساله و اینها با کشورهای درجه چندم فقط باعث پسرفت کشور خواهد شد و بس! وقتی آمریکا ابر قدرت دنیاست نباید جلوش وایساد و هارت و پورت کرد.باید گفتگو کرد و مدارا کرد.راه حل هرچیزی فکر کردن و گفتگو هست.
ان شالله با ساخت چهارميليون مسكن قول داده شده بى حساب كتاب آقاى رئيسى قيمتها ارزان مى شود با انشالله گفتن درست مى شود نارحت نباشيد
انشالله که همه کارها درست میشه خدا کمک همه بکنه اگر دزدان مسولین که سالها کوفت کردن از سفره جنگ از بدبختی به نوا رسیدن خیلی خود خواه هستن
با سلام
جهت اطلاع خدمتتان عرض میکنم که مدتی است بنگاه ها و مشاورین املاک استان شمال الخصوص در منطقه چمستان که حدودا طبق آمار 720 مشاوراملاک هستند اقدام به اخاذی از خریداران ویلا در این منطقه میکنند به این صورت که بعد از پایان معامله بین خریدار و فروشنده و انجام مراحل قانونی ثبت و اسناد و تسویه با دهیاری ها و پرداخت درصد مشاورین املاک با خریدار تماس گرفته و مبلغ بین 50 تا 150 میلیون تومان تحت عنوان ورودی به روستا دریافت میکنند و تهدید میکنند در صورت عدم پرداخت مبلغ مورد آزار و اذیت و سرقت اموال قرار خواهید گرفت این مبلغ باید به یکی از اهالی روستا که هیچگونه سمت دولتی هم ندارد و روستا هم شهرکی هم نیست پرداخت گردد . بعد از اعتراض هم اذعان میکنند که این مسئله مدت دو سال است که عرف شده است .سوال من : اولا این پول حرام است از نظر شرعی دوما : اخاذی جرم است و دیگر اینکه اگر قرار است پولی جهت عمران و آبادی یک روستا پرداخت شود مگر نباید دهیاران این پول را قانونا دریافت کنند ؟ چرا مشاورین املاک چمستان این مبلغ را به زور و تهدید دریافت میکنند آیا شهرداری و اداره مالیات هیچگونه نظارتی بر این مشاورین املاک ندارد؟ اگر شما با خریداران چند ماه گذشتته املاک این منطقه تماس بگیرید متوجه می شوید که این اخاذی به نام شهرداری حقیقت دارد.