تمیزترین شغل دنیا که پولساز است/ چرا مسافران خارجی در زمان ترک ایران گریه میکنند
دبیر دوازدهمین همایش راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی گفت: برخی صنعتها در دنیا مانند صنعت اسلحه، بسیار پولساز است، ولی صنعت گردشگری، نیز صنعتی پولساز و البته تمیز است که این یکی از مزیتهای مهم این حوزه به حساب میآید.
علی رجبی در نشست خبری دوازدهمین همایش جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی اظهار کرد: شغل راهنمای گردشگری به واقع از شغلهای سخت دنیاست و در دیگر کشورها؛ شغلهای سخت با 15 سال فعالیت، فرد بازنشسته میشود و ما از دولتمردانمان تقاضا داریم شغل راهنمای گردشگری جزو مشاغل سخت به حساب آید.
وی همچنین به نیاز کشورمان در رابطه با ایجاد شبکه تخصصی رادیویی و تلویزیونی برای حوزه گردشگری تاکید کرد و افزود: همچنین وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز بسیار مهم است که متعاقباً بودجههای بهتری به این سازمان تزریق خواهد شد.
دبیر دوازدهمین همایش راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی در این همایش عنوان کرد: گردهمایی و یا همان جشن راهنمایان گردشگری براساس تقویم جهانی گردشگری در تاریخ 21 فوریه برابر با دوم اسفند ماه است، اما در تقویم ایران هیچ اشارهای به این روز نشده است در حالیکه شغل راهنمای گردشگری از قدیمیترین شغلهای دنیا است که میتوان مصادیق بسیاری در راهنمای مسافران در مسیر جاده ابریشم از اروپا و برعکس آن مثال تاریخی زد.
رجبی تصریح کرد: پس از جنگ و ورود بیشتر گردشگران خارجی به ایران، دولتها نیز تصمیم گرفتند به این حوزه توجه بیشتری کنند و هم اکنون نیز اگر هر 7 سال را یک نسل در نظر بگیریم، 4 نسل راهنمای گردشگری تربیت شدهاند، ولی با وجود 14 هزار نفر که کارت راهنمای گردشگری دارند، غالب آنها شغل دیگری فعالیت میکنند، زیرا ریزش در این شغل بسیار است بهمانند همین رویدادهایی که باعث کاهش مسافر خارجی به ایران شد.
دبیر دوازدهمین همایش راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی گفت: برخی صنعتها در دنیا مانند صنعت اسلحه، بسیار پولساز است، ولی صنعت گردشگری، نیز صنعتی پولساز و البته تمیز است که این یکی از مزیتهای مهم این حوزه به حساب میآید.
دبیر دوازدهمین همایش راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی با تشریح حال مسافران خارجی که از ایران میروند، افزود: آنها را باید در خروجی فرودگاهها ببینید که برای ترک ایران به چه صورت گریه میکنند زیرا سفر به این تمام ذهنیتهای غلط آنها براساس ایرانی هراسی و اطلاعات نادرست که به آنها ارائه شده بوده زدوده و این دقیقاً همان مولفه مثبت جلوگیری از ایران هراسی است زیرا این مسافران، سفیری برای تبلیغ ایران در بین اقوام و کشورهای خود میشوند.
رجبی با اشاره به برخی تجربیات خوب کشورهایی مانند ترکیه در جذب گردشگر افزود: میطلبد در ایران در کنار سازمان میراث فرهنگی، یک شرکت مادر تخصصی در حوزه گردشگری فعالیت کند تا بتواند مسیر حوزههای گردشگری را تسهیل و پویاتر کند.
وی درباره سختی کار راهنمایان گردشگری ایران نسبت به راهنمایان گردشگری دیگر کشورها توضیح داد: در دیگر کشورها، بیشتر راهنمای گردشگر محلی وجود دارد، که بیش از 4 ساعت با مسافر نیست، اما راهنمای گردشگری ایران، 24 ساعته در خدمت مسافر خارجی است و به نوعی 24 ساعت فعالیت یک راهنمای گردشگری ایران برابر با 48 ساعت است و برخلاف تصور آحاد مردم، راهنمای گردشگری صرفاً مترجم نیست و علاوه بر تسلط بر زبان باید نسبت به اطلاعات مختلف جامعه و میراث کشور مسلط باشد و از همه مهمتر ارتباط و تعامل با مردم است.
منبع: تسنیم
1981