معاون وزیر راه و شهرسازی:

جواب پیامک را ندهید، مشمول مالیات خانه خالی می شوید

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: حدود ۱.۵ میلیون پیامک به مالکان واحدهای خالی از سکنه ارسال شده که عدم پاسخ و اصلاح وضعیت سکونتی آنها به منزله خالی بودن واحد مدنظر تلقی می شود.

جواب پیامک را ندهید، مشمول مالیات خانه خالی می شوید

محمود محمودزاده اظهار کرد: سامانه املاک و اسکان قابلیتهای لازم را از نظر زیرساختی دارد اما قانون تکلیفی بر عهده دستگاهها گذاشته که مکلفند اطلاعات برخط را به سامانه ارایه کنند که امیدواریم دستگاهها اهتمام لازم را در این زمینه صورت دهند. خانوارها نیز موظفند اطلاعات سکونتی شان را در سامانه ثبت کنند.

وی افزود: مسئولیت وزارت راه و شهرسازی هم این است که اطلاعات دریافتی را پالایش و برنامه ریزی لازم را در سطوح مختلف بخش مسکن انجام دهد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه سامانه مشکل خاصی از نظر فنی ندارد گفت: بر اساس اطلاعاتی که از دستگاههای مرتبط به دست آوردیم و آنالیز سامانه ۱.۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه شناسایی شد که به مالکان آنها پیامک ارسال شد. مالکان باید این اطلاعات را اصلاح یا در صورت صحت، تایید می کردند. عدم تایید به منزله خالی بودن واحد تلقی می شود.

محمودزاده خاطرنشان کرد: ما برای بررسی مرحله آخر به مالکان پیامک ارسال کردیم که پاسخ بدهند. اگر اعتراضی به نحوه شناسایی وضعیت خانه از سوی سامانه املاک و اسکان دارند باید در اختیار ما قرار می دادند. مثلا عنوان می کردند که واحد فروخته شده یا اجاره داده شده است. این رفت و برگشت اطلاعاتی صورت گرفته و برخی افراد پاسخ نداده اند. بنابراین اطلاعاتی که وجود دارد تقریبا قطعی تلقی شده و به معنای خالی بودن واحد است.

وی تصریح کرد: با توجه به اصلاح قانون مالیات بر خانه های خالی که اخیرا انجام شده تفاوتهایی با قانون سال ۱۳۹۴ دارد که در حال بررسی تفاوتها هستیم تا متناسب با قانون جدید، مالیاتها اعمال شود.

دو فوریت طرح مالیات بر خانه های خالی و پس از آنکه مجلس ۱۶ ایرادی که شورای نگهبان به طرح گرفت را رفع کرد، از طرف دیگر تا کنون ۱۰۹ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه برای اخذ مالیات توسط وزارت راه و شهرسازی بنابر ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم هر واحد مسکونی واقع در کلیه شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوع تبصره (۷) ماده ۱۶۹ مکرر این قانون، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد به عنوان خانه خالی شناسایی شده و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، بدون لحاظ معافیت‌های تبصره (۱۱) ماده ۵۳ این قانون، ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره در سال اول معادل ۶ برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد ‌معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه خواهد شد.

منبع: ایسنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • محمد
    0

    چرا اینقدر جناب وزیر نادان هستند چون خیلی ازمالکان پیر وبیسواد هستند وازگوشی فقط جهت مکالمه ایتفاده میکنند همین چه راه احمقانه ای پیشنهاددادید

    نظرات شما -
    • همشهری
      0

      پس اگه پیروبیسواده پول آب و برق رو چطوری با پیامک پرداخت میکنه!!!!

  • مسعود
    0

    انشالا که پول مالیات بخوره تو سرتون درد بشه از جونتون درآد که یک ریالش خرج جونای بیکار و آبادی مملکت نمیشه فقط بلدید پول مفت به بهونه های مختلف بگیرید

  • محمد
    0

    فقط بودید جیب مردم را خالی کنید والا دزدان سرگردنه شرف دارن به شماها تمام مال و احوالم را تو بورس شما از خدا بی خبرها از جنگم درآوردیم تا عمر دارم خودم و خانواده روحانی را نفرین میکنیم لعنت خدا بر او باد

  • ایرانی
    0

    در بین هزاران تبلیغات همراه اول و شرکتهای مخابراتی اجازه مطالعه پیامک‌ها را نمی دهند

  • معاون وزیر بیسواد
    0

    پیامک که سامانه مستند و قانونی نیست که باهوش . باید اظهاریه دادگاه یا دفتر خدمات قضایی ببری بهش بدی . پیامکها رو بچش پاک میکنه . موبایلش خراب شده . ریست فکتوری کرده . و هزار تا بهانه دیگه