همه احتمالات درباره کابینه سیزدهم؛ از تلاش پایداری ها برای فتح کرسی وزارت تا ماندگاری وزرای روحانی در پاستور

نفوذ وزرای احمدی نژاد به کابینه رئیسی؟/ سهم خواهی‌ها دردسرساز شد

این روزها احتمالات زیادی درباره نحوه چینش کابینه رئیسی مطرح می شود؛ از احتمال حضور برخی نمایندگان تا گوشه چشم رئیس جمهور آینده به وزرای دولت فعلی.

نفوذ وزرای احمدی نژاد به کابینه رئیسی؟/ سهم خواهی‌ها دردسرساز شد

هرچه به روی کار آمدن دولت سیزدهم نزدیک تر می شویم بازار گمانه زنی ها در این باره که ابراهیم رئیسی برای سکان داری وزارت خانه های دولت سیزدهم به چه کسانی اعتماد خواهد کرد، گرم تر می شود؛ یک نفر از سهم خواهی چهره های و گروه های سیاسی می گوید، دیگری بر جوانگرایی در دولت سیزدهم تاکید می کند؛ از سوی دیگر مسئولان دفتر ابراهیم رئیسی در حال گفت و گو و رایزنی با منتقدان و اصلاح‌طلبان هستند.

این روزها همه از احتمالات سخن می گویند و هنوز هیچ خبر رسمی از طرف رئیسی و یارانش منتشر نشده است. بعضی معتقدند که دولت سیزدهم مملو از مدیران دولت احمدی نژاد و پایداری ها خواهد بود، دیگران می گویند دولتی تلفیقی، انقلابی و کارآمد تشکیل می شود، فارغ از نگاه سیاسی و جناحی به افراد. برخی هم تاکید دارند یکدست شدن حاکمیت مثبت است و همگرایی قوای سه گانه را مورد توجه دارند.

ابراهیم رئیسی به دنبالِ چه کسانی است؟

«متخصص، کارآمد و انقلابی» سه ویژگی بود که سیدابراهیم رییسی در دوران تبلیغات انتخاباتی آن‌ها را به عنوان نشانه‌های اعضای کابینه خود معرفی کرد و در نخستین نشست خبری خود پس از پیروزی هم ضمن تاکید بر این معیارها و حضور مستقل خود در انتخابات خاطرنشان کرد: «من به صورت مستقل وارد میدان شده‌ام و از همه گروه‌ها و احزاب و شخصیت‌ها صمیمانه سپاسگزارم اما برای تشکیل دولت خود را مقابل خدا مسئول می‌دانم و فقط وامدار مردمم. نگاهم در انتخاب اعضای کابینه به انقلابی‌بودن، کارآمد بودن، فسادستیز بودن و مردم‌دار بودن است.»

رییس جمهوری منتخب از رسانه‌ها خواست درباره کابینه آینده گمانه زنی نکنند و تاکید کرد برای چینش کابینه از سامانه‌ای استفاده خواهد کرد تا همه مردم بتوانند در معرفی افراد صالح به دولت آینده کمک کنند. اما این درخواست رئیسی از رسانه‌ها به معنای پایان دادن به گمانه زنی‌ها به انتشار و تحلیل فهرست‌های متنوعی از وزرا و اعضای کابینه او نبود.

مسئله‌ای به نامِ «سهم‌خواهی»

از آن روزی که قاطبه جریان ها و گروه های اصولگرا در حمایت از ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری قد علم کردند، زمزمه های سهم خواهی هرکدام در کابینه دولت سیزدهم به گوش می رسید؛ چه صف طویلی از نمایندگان مجلس یازدهم و چه جبهه پایداری ها که نهایتا سعید جلیلی را متقاعد کردند به نفع رئیسی کنار بروند.

از طرف دیگر نامِ احمدی نژادی ها، کاندیداهای پوششی و طیف های مختلف اصولگرایان هم مطرح است. آنچنان که از گوشه و کنار پارلمان زمزمه های کوچ و خروج از بهارستان به گوش می رسد، یکی از معاون اولی نیکزاد می گوید و دیگری از وزیر شدن قاضی زاده هاشمی. نام پایداری های مجلس همچون نبویان و ذوالنوری هم شنیده می شود. برخی وزرای احمدی نژاد هم در لیست گمانه زنی ها برای کابینه رئیسی قرار گرفته اند.

اما به نظر می رسد مجلسی ها باید به این توصیه رهبر انقلاب که «از تلاش برای رسیدن به منصب وزارت یا پست‌های اجرایی پرهیز کنید.» که حدود دو ماه قبل خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم فرمودند هم توجه کنند، همان روزهایی که از لیست نمایندگان علاقمند به رئیس جمهور شدن تنها نام امیرحسین قاضی زاده هاشمی و علیرضا زاکانی در جمع تایید صلاحیت شدگان آمده بود اما آنها بعد از این توصیه رهبری بازهم در میدان رقابت باقی ماندند.

از طرف دیگر نامِ احمدی نژادی ها، کاندیداهای پوششی و طیف های مختلف اصولگرایان هم مطرح است. آنچنان که از گوشه و کنار پارلمان زمزمه های کوچ و خروج از بهارستان به گوش می رسد، یکی از معاون اولی نیکزاد می گوید و دیگری از وزیر شدن قاضی زاده هاشمی

با این حال به نظر می رسد در فضای پس از پیروزی رئیسی در انتخابات، با توصیه رهبری و موج انتقادها به سودای رسیدن به پاستور در مجلسی ها، نمایندگان از پاستورنشینی عقب نشستند و این روزها احتمال حضورشان در کابینه دولت بعد کمتر شده است.

سوی دیگر اما وزرای دولت احمدی نژاد هستند که اتفاقا جمعی از آنها در مجلس هم حضور دارند؛ از عبدالرضا مصری نایب‌ رئیس دوم مجلس، محمد مهدی زاهدی تا شمس الدین حسینی که به عنوان یکی از گزینه ها برای حضور در کابینه آینده مطرح است.

با این حال جمع کثیری از اصولگرایان اعلام کردند که نمایندگان مجلس نباید به دنبال حضور در کابینه باشند و ظاهرا این موضوع خوشایند جناح اصولگرا نیست.

سوی دیگر ماجرا جبهه پایداری و سهم خواهی آنهاست؛ آنها در این انتخابات برای رئیسی سنگ تمام گذاشتند که مهمترین آن، پشت کردن به نامزد سنتی خود و حمایت از رئیسی بود؛ البته در ظاهر. چرا که جلیلی هم نامزد پوششی برای رئیسی بود و پایداری‌ها احتمالا با علم به این سناریو به جای اینکه پس از انصراف جلیلی پشت سر رئیسی بروند از ابتدا رفتند تا منتی هم بر سر او بگذارند و دست‌شان برای سهم‌خواهی بازتر باشد.

در این میان باید پرسید جایگاه سعید جلیلی، کاندیدای محبوب پایداری ها در دولت آینده کجاست؟ برخی اخبار حاکی از این بوده که سعید جلیلی تمایلی به کناره‌گیری به نفع رئیسی نداشته و با اصرار اصولگرایان مجبور به انصراف شده است. جلیلی هم پس از انتخابات در پاسخ به این سؤال که چنانچه رئیس‌جمهور منتخب سمتی به شما پیشنهاد بدهند، خواهید پذیرفت، گفت: در هر زمینه‌ای کاری از دستمان بربیاید، به همه دوستان کمک خواهیم کرد.

اما ابراهیم رئیسی با اعلام موافقت خود به ادامه ‌دادن مسیر برجام تا حدی خط و ربط دیپلماسی خود از نگاه سعید جلیلی را جدا کرده است. سخنگوی اسبق وزارت خارجه هم تأکید کرده که رئیسی درخصوص برجام ادامه مذاکرات و گفت‌وگو را تأیید کرده است؛ بنابراین با این تفاسیر بعید به نظر می رسد سعید جلیلی که مخالف سرسخت برجام است جایی در دولت سیزدهم داشته باشد.

وزرای روحانی به دولت رئیسی کوچ می کنند؟

از طرف دیگر احتمال حضور برخی از اعضای دولت حسن روحانی در کابینه رئیسی مطرح و شنیده‌ها حاکی از آن است که امیر حاتمی، وزیر دفاع شاید در سمت کنونی خود یعنی وزارت دفاع باقی بماند. از سوی دیگر محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی نیز از جمله چهره‌های دولتی است که از همان روزهای اول نامش در میان کابینه احتمالی دیده می‌شد.

دولت حسن روحانی هم از همان روز اعلام نتایج انتخابات و پیروزی ابراهیم رئیسی با رویی گشاده به استقبال او رفت؛ محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری در این باره گفته است: «رئیس‌جمهوری و وزرا هیچ‌کدام نمی‌خواهند هیچ وزیر یا فردی را به دولت منتخب تحمیل کنند. معتقدیم کسی حق فشار و فضاسازی ندارد و رئیس‌جمهوری منتخب باید با آزادی کامل همکاران و هر فردی را که به او اطمینان دارد، انتخاب کند». او ادامه داد: «رئیس‌جمهوری دستور داده است انتقال قدرت آرام داشته باشیم و از طرف دیگر همه اطلاعات خود را در اختیار آقای رئیسی قرار دهیم. می‌خواهیم طوری عمل کنیم وقتی رئیس‌جمهوری منتخب، دولت را تحویل گرفت به اندازه ما اطلاعات داشته باشد.»واعظی اشاره‌ای به هشت سال پیش کرد و طعنه‌ای به دولت محمود احمدی‌نژاد زد: «می‌خواهیم همکاری داشته باشیم چون سال ۹۲ کسی با ما همکاری نکرد و ما خود در پی این وزیر و آن وزیر می‌رفتیم و اطلاعات می‌گرفتیم.»

در کنار این حواشی، برخی احتمالات کمرنگ و غریب از حضور اصلاح طلبان در کابینه آینده مطرح است. احتمالی که شاید بیشتر شبیه آرزو و رویا برای اصلاح طلبان باشند. حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و فعال سیاسی اصولگرا نیز در این باره تاکید دارد: «بسیاری از اصلاح طلب های ما اصولگرا هستند و خیلی از اصولگراهای ما اصلاح طلب هستند و اینطور نیست که همه اصلاح طلبان بی دین باشند و همه اصولگرایان متحجر و عقب مانده باشند. ما اصلاح طلب اصولگرا یا اصولگرای اصلاح طلب زیاد داریم. نگاه آقای رئیسی باید اینطور باشد که کسانی که دل در گرو نظام دارند و ارزش‌های نظام و قانون اساسی و نظام ولایی را قبول دارند باید مورد استفاده قرار گیرند.»

با این وجود بعید به نظر می رسد رئیسی حتی بر فرض تشکیل دولت فراجناحی علاقه ای به حضور اصلاح طلبان در کابینه اش داشته باشد.

منبع: خبرآنلاین

66

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 22
  • ناشناس
    0

    به استثنای احمدی نژاد همه دولت اون و پایداری ها هستند و سهم میخوان، فینگیلی ترینشون اون زمان مدیرعامل یکی از بزرگترین بانکهای کشور بود به مدت دو سه سال اون بانک را به هم ریخت مثل آش شله قلمکار و داغون کرد حالا سهم و منصب خیلی بالاتر میخواد چون رئیس یکی از ستادهای رئیسی بوده......

  • رضا95
    0

    ببینیم وتعریف کنیم.

  • خدایار
    0

    چهل سال است کسی نیامد دولت ائتلافی تشکیل دهد و به این باند بازیها پایان دهد ولی ایا خواهند گذاشت این دولت چنین کاری کند؟ اگر اقای رئیسی نتواند کشور را از این وضعت اسفبار نجات دهد همین وضعیتی که دوستانش برای شکست دولت روحانی بوجود اوردند قطعا تنها دولتی خواهد بود که چهار ساله است چون مقایسه رای دوره قبل و این دوره بیانگر همین مطلب است مگر اینکه در چهار سال اول موفقیت چشمگیر داشته باشد لذا اقای رئیسی باید به توانایی فرد نگاه کند ودر دوره اول از تفکر و جناح و حتی مذهب وزیر فاکتور بگیرد

    نظرات شما -
    • رضا سان
      0

      یک لحظه هم به این داستان فکر نکن الان خوده رئیسی هم پشیمون شده....... القصه: شکار زده شده وزمین گیر والان وقتش هرکی کمک کرده بیاد سهمش بگیره دوره دوره گرگ هاست

  • رزمنده
    0

    من به اقای رییسی توصیه میکنم که قبل از انتخاب وزرا یکبار منشور روحانیت امام را که متروک شده و کسی از ان نام نمیبرد!!!!را با دقت بخواند اگر به ان عمل نکنی قطعا شکست خواهی خورد ببین امام به چه کسانی فرمود اگر یک نانوایی بدست اینها بدهی نمی توانند بچرخانند امام درست گفت تجربه شده است دیگه تجربه نکن چون زمان بسیار کوتاه است.

  • الله اکبر
    0

    این زمان عین زمان پس از جنگ است که اقای هاشمی دولت را تحویل گرفت همه شهر های مزری خراب بود مشکلات جنگ وحتی مشکلات رژیم سابق هم به گردن او افتاد با اینکه بسیار موفق بود رای ۱۷ میلیونی او به ۱۰ میلیون سقوط کرد و اگر اون زمان هم شورای نگهبان مثل این دوره رد صلاحیت نکرده بود هاشمی دولتش چهار ساله بود الان اقای رئیسی اگر در انتخاب وزرا حزب و گروه در نظر بگیرد یک دوره ای بودن دولتش بعید نیست

    نظرات شما -
    • محمد
      0

      زمان روحانی چی؟! که دولت را از احمدی نژاد تحویل گرفت، رکود اقتصادی بود، حالا خوب لیدید اگر زمان روحانی وصع خرابه به خاطر نادنم کاریها... وربطی به دولت قبلش نداشته ولی حالا برای رییسی هر چی خراب بشه تقصیر دولت فبله شما نامردها کی هستید؟!!!!!!

  • احمد
    0

    وزرای آقای دکتراحمدی بهترین ومردمی ترین وزرای تاریخ کشورهستند.

    نظرات شما -
    • مجید
      0

      اوهو زارت

  • سیاوش سلطان
    0

    علاوه بر سه مولفه خبر فوری «متخصص، کارآمد و انقلابی»  ضد فساد و مردمی بودن از مولفه های انتخاب وزاری دولت سیزدهم خواهد بود و اصلاً جناح و ادا و اصول و اصلاح مدنظر نیست برای این منظور وزرای دوازده دولت و معاونان و مدیران آنان از منظر مولفه های بالا بررسی و در بازه انتخاب خارج از دوازده دولت به افراد متخصص متعهد با مولفه های فوق در دست بررسی و نهایتاً معرفی خواهند شد در این حالت برخورد مجلس برای رای اعتماد نشان خواهد داد آیا هماهنگی سه قوا عملی است یا شعاری بیش نخواهد بود

  • ناشناس
    0

    کسی نیست به اینها بفهماند شما چه کارید که سهم خواهی می کنید بیچاره ها مردم اگر نبودند شما ارزشی به بال مگس هم نداشتید.شما ولی نعمتهای خودتان که مردم اند را فراموش کرده اید وای برشما دنیاپرستان دنی.

  • دشتی
    0

    رییسی اشتباهی آمد و امروز همان کسانی که ایشان را با هلودادن وارد میدان کردند خود نیز کابینه را تشکیل خواهند داد.

  • ناشناس
    0

    بخاطرمنتصب بودن از قبل ریبسی مردم وایران از وجود آقای احمدی نژاد محروم شده در آینده نزدیک متوجه اشتباه بزرگ خواهیم بود

  • علی
    0

    بیشتر از واقعیت، یه گزارشی بود از تجمیع گمانه زنی های رسانه ها خوشم نیومد از این گزارش

  • ص _ ن
    0

    علی نیکزاد . سعید جلیلی . قاضی زاده هاشمی . این ۳ نفر برای چینش کابینه مفید هستند

  • ۰۰۰
    0

    تا حالا که دنبال آدم با پسوند سید میگرده

  • ص ا
    0

    سایت خبر فوری ، خودش میگه رئیسی گفته گمانه زنی نکنید ، کسانیکه تحلیلو خبرهایی میسازند که بخاطر پول ، همه رو به جون هم میندازن ، از مدیونترین آدما هستند ، عوامل خبر فوری ؛! بترسید از روزی که بازخواست میشین از طرف خدا ، مالک یوم الدین

  • مهرالی
    0

    البته خوداقای رئیسی فرمودندکه به شایعات گوش نکنیددرضمن ازهرقبیله ای باشددرمقابل مدیریت مقتدربایدعرق بریزه بلخره خودحساب باشدبدوندایااین مسئولیت راقبول میکنم ازعهده اش برمیام یانه رئیسی مثل مدیران دیگرنیست خیال کنندخوب حالاوزیربشم اینشاالله بقیه اش جورمیشه نه رئیسی ازان روئسانیست بایددرمقابلش عرق بریزی کارکنی تنبلی وفشلی دراین دوره جواب نمیدهدبایدعزیزانی که براوزارت وسایرتشکیلات انتخاب میشوندخودحساب باشندوالا.....بایدجواب پس بدهند

  • بانکستان
    0

    البته متاسفانه پیشنهادهای چندسال اخیر توجهی نشد از جمله زرچک و طلاکارت! با اندک امید پیشنهاد طرح بانکستان مولدمحور (صندوق بانکهای کشور برای تامین نقدینگی بخش تولید) ارائه میشود. مثلا دولت، بجای اینکه بیست هزار میلیارد تومان مستقیم تزریق کند به بخش تولید، این مقدار را تبدیل به تضمین تخفیف برای وام گیرندگان و سودمضاعف برای سپرده گذاران قرار دهد، بطوریکه مبلغ صد هزار میلیارد تومان حجم وام دهی شود، ده هزار م ت به تخفیف و در نتیجه سود زیر ده درصد و از طرف ده هزار م ت هم با افزایش سود به سپرده گذاران و سود به حدود 30% برسد تا جذابیت برای سپرده گذاری شود. قطعا بایست ساز وکار نظارتی دقیق و جدی باشد تا جلوی فساد و رانت گرفته شود و این بودجه جهت رونق و افزایش تولید و در نهایت با رقابت پذیری موجب افزایش کیفیت و کاهش قیمت کالاهای ایرانی شود. محمد احمدی

  • ایرانی
    0

    خاص ترین وزرای کابینه۱۲حاتمی وزیر(رفاه)دفاع وعلوی وزریر(تفریات)اصلاعات بنظرم وزارتشون تمدیدشه برا نفوذیهاکم بدنباشه؟!

  • ق
    0

    بهترین کار استفاده از توان و مدیریت شخص احمدی نژاد است

  • سلام
    0

    چهار تا کشور پیشرفته مثل سنگاپور مالزی فنلاند... رو بزارین جلوی روتون ببینین چکار کردن در یه مدت زمان کوتاه متحول شدن سیستم آموزش و پرورش تون رو در درجه اول درست کنین که بچه های مردم از سال دهم به بعد حیرونن چکار کنن چه اشکال داره همه درسها رو برای همه ارائه بدین بچه ها خودشون به دلخواه واحد بردارن بعد سه سال ببینین طبق علاقه چه درس‌هایی رو بیشتر برداشته بعد نوع دیپلمشو مشخص کنین ..تو رو خدا از نخبگان متعهد به عنوان وزیر استفاده کنین جبهه رفتن شد ملاک انتخاب وزیر.باید در تمام وزارتخانه ها تحول به وجود بیاد و این کار باید از یک جا شروع بشه ادامه راه قبلی‌ها آب در هاون کوبیدنه اصلاح طلب و اصولگرا هم نداره . فقط نخبه متعهد و دلسوز به ایران