در نامه ای به آملی لاریجانی

۱۲۰ نماینده در مخالفت با FATF: هیچ فایده‌ای برای ملت ایران ندارد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۲۰ نماینده در نامه ای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برخی از مخاطرات موجود در مورد دو کنوانسیون پالرمو و CFT را تشریح کردند.

 ۱۲۰ نماینده در مخالفت با FATF: هیچ فایده‌ای برای ملت ایران ندارد

علی خضریان نماینده تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای که به گفته خضریان امضای120 نماینده دیگر مجلس نیز ضمیمه آن شده، خطاب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، برخی از مخاطرات پیوستن به دو کنوانسیون پالرمو و CFT را تشریح کردند. 

متن این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

محضر محترم حضرت آیت الله آملی لاریجانی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام

سلام علیکم،

احتراما، ما نمایندگان زیر برخی از مخاطرات موجود در مورد دو کنوانسیون FATF و CFT را به استحضار  حضرتعالی می رسانیم:

(1)- در بندهای مختلف FATF، اطلاعات کامل تجاری، اقتصادی و مجاری دورزدن تحریم ها با ذکر کامل مشخصات آنها از ایران درخواست شده است، که ممکن است منجر به مسدود کردن آن راه‌ها از سوی دشمنان ملت ایران شود.

(2)- معرفی کامل اطلاعات مشتری اصلی (ذی نفع اصلی) در تجارت ها و معاملات از ایران خواسته شده است، (یعنی باید با شرکت ها و افراد پوششی برخورد شده و مراجع حساس و محرمانه، کشف و با آنها مقابله گردد.)

(3)- با معاملات و انتقال وجه صرفا با این توجیه که آن معاملات، مشکوک به تامین مالی تروریسم یا پولشویی هستند، برخورد شود. براین اساس، هر معامله و جابجایی وجه در داخل یا خارج از کشور، صرفا با ادعای مشکوک بودن از سوی اعضای FATF، دچار اختلال شده و ضربه جدی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.

(4)- مجلس نهم در زمستان 1394، قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم را مصوب کرده و پس از تایید شورای نگهبان، در اسفند همان سال، ازسوی ریاست وقت مجلس شورای اسلامی-دکتر علی لاریجانی- به رئیس جمهور وقت – دکتر حسن روحانی- جهت اجرا ابلاغ می گردد. در تبصره دوم ماده اول این قانون، تصریح شده است که گروه هایی که در مقابل اشغالگری و تجاوز مبارزه می کنند (مانند حزب الله، حماس، انصارالله یمن و ...)، تروریست نیستند. 

اما این قانون، مورد مخالفت اعضای اصلی FATF (مانند آمریکا، انگلیس و ...) قرار گرفته و متأسفانه وزیر اقتصاد دولت آقای روحانی- آقای دکتر طیب نیا- در خرداد سال 1395، در توافقی با FATF، 41 بند را تحت عنوان برنامه اقدام (Acction Plan) امضا و متعهد می گردد. در بند 8 این توافقنامه، از ایران خواسته می شود که تبصره دوم بند اول قانون مصوب مجلس در مورد تروریست نبودن گروه هایی که در برابر اشغالگری و تجاوز مبارزه می کنند را اصلاح کند!

نتیجه این اصلاح آن است که تمامی گروه های مقاومت، تروریست تلقی شده و مردم عزیز ایران و نهادهایی مانند سپاه قدس، حامیان تروریستها و تامین کنندگان آنها تلقی شوند؛

(5)- در برنامه اقدام (Acction Plan) و نیز بند 36 FATF از ایران درخواست می شود که کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) را تصویب کند، (یعنی تعریف غربی ها از تروریسم باید پذیرفته شود.) 

متأسفانه دولت آقای روحانی این لایحه را جهت تصویب، به مجلس دهم ارائه می دهد.

قابل ذکر است که مطابق بند 6 کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم، هیچ حق شرط و تحفظی در پذیرش CFT مورد قبول نخواهد بود، و بدین جهت حق شرط کشورهای اسلامی نسبت به این کنوانسیون، توسط اعضای آن رد شده است. 

علاوه براین، نام شهید سردار سلیمانی در لیست SDN وزرات خزانه داری آمریکا به عنوان فرد مورد تحریم آمریکا، به کرات ذکر شده است

بعلاوه، حق شرط به معنای آن است که یک کشور، برخی از مواد یک کنوانسیون را پذیرفته و برخی دیگر را رد کند، اما براساس ماده 17 «کنوانسیون بین المللی حقوق معاهدات 1969 وین» -که حاکم بر تمام معاهدات بین المللی است- پذیرش برخی از یک معاهده تنها در صورتی مورد قبول است که: اولا معاهده اجازه آن را داده باشد، و ثانیا سایر کشورهای متعاهد با آن مخالفت نکنند. روشن است که هیچ یک از این دو مورد، در مورد ایران و سایر کشورهای اسلامی نسبت به این کنوانسیون صدق نمی کند.

(6)- در بندهای مختلف FATF (مانند بند 16 آن) و نیز (Acction Plan) (مانند بندهای 13 و 14 آن) از ایران و سایر اعضای آن خواسته شده است که به تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل عمل کنند.

(7)- در ضمیمه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، اسامی افرادی مانند سردار شهید سلیمانی و نهادهایی مانند وزارت دفاع  نامبرده شده که به بهانه موشکی یا تروریسم، تحت تحریم باقی مانده‌اند، و ایران موظف است که به این قطعنامه عمل کند.

(8)- علاوه براین، نام شهید سردار سلیمانی در لیست SDN وزرات خزانه داری آمریکا به عنوان فرد مورد تحریم آمریکا، به کرات ذکر شده است.

(9)- براین اساس، با پذیرش تغییر تعریف تروریسم براساس CFT، و تحریم سپاه قدس و فرماندهان آن، علاوه بر اقتصاد، امنیت کشور نیز دچار آسیب جدی خواهد شد، زیرا سپاه قدس و سرداران آن مانند شهید حاج قاسم سلیمانی، با مبارزات همیشگی خود با تروریست‌ها از جمله داعش- که بخش اعظم سوریه و عراق را تصرف کرده و به مرزهای ایران نزدیک شده بودند و در عملیات‌های گوناگون مانند حمله به مجلس شورای اسلامی و مرقد مطهر حضرت امام ره در داخل کشور دست به جنایت زده‌اند- توانسته‌اند که برای مردم ایران، امنیت را به ارمغان بیاورند.

توجه به درخواست‌های بیان شده از کشورهای عضو، توسط  FATF و برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF، در برخورد با حامیان تروریسم (که در نگاه آنها سپاه قدس و سردار سلیمانی و... می باشند)، عمق این فاجعه را روشن‌تر می کند. برخی از این درخواست ها به قرار زیر است:

- اموال تامین کنندگان مالی تروریست ها (یعنی افراد مذکور) مصادره شود (بند 4 FATF و بندهای 11-18 برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF)

- افراد مذکور باید مجرم شناخته شوند (بند 5 FATF و بندهای 5-10 برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF)

- اطلاعات کامل فعالیت های این افراد بدون هیچ محدودیتی باید در اختیار FATF قرار گیرد (محتوای بند 9 FATF و بند 32 برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF)

- انتقال فیزیکی پول باید کشف و با آن مبارزه شود (بند 32 FATF و بند 2 ماده 18 CFT)

- در صورت ادعای دادگاه های کشورهای غربی علیه این افراد، ایران موظف است که به طور کامل با آن دادگاه‌ها، همکاری قضایی داشته باشد (بندهای 31 و 37 FATF و بندهای 30 برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF)

- در صورت درخواست استرداد مجرم و تحویل افراد فوق، ایران موظف است یا فرد مجرم را به آن کشور درخواست کننده تحویل دهد و یا اینکه خودش به پرونده آن افراد رسیدگی کند (بند 39 FATF و بند 1 ماده 10 CFT)

توجه به موارد اندک فوق، خطرات جدی آن را برای کشور نمایان می سازد.

(10)- نکته اساسی و پایانی مهم در این مقام آن است که با پذیرش FATF ، CFT و عمل به تمامی درخواست های مطرح شده در برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF، هیچ تحریم جدی از بانک های ایران برداشته نخواهد شد، زیرا مشکل اصلی تحریم ها، تحریم های ثانویه آمریکا علیه کشورها در صورت داشتن مبادلات تجاری و اقتصادی با ایران است، و بقیه تحریم ها، امور فرعی می باشند. مادامی که تحریم های ثانویه رژیم تروریستی آمریکا علیه ملت ایران برداشته نشود، هیچ کشوری با ایران، مبادلات مالی و بانکی نخواهد داشت.

بنابراین، پذیرش FATF ، CFT و عمل به تمامی درخواست های مطرح شده در برنامه اقدام توافق شده (Acction Plan) میان ایران و FATF، هیچ فایده‌ای برای ملت ایران نداشته و بر مشکلات تحریمی ملت ایران از قبیل کشف تمام راه های دورزدن تحریم ها و در نتیجه مسدود کردن آنها، افزوده و نیز برای امنیت کشور مشکلات گوناگونی را ایجاد خواهد کرد.

منبع: تسنیم
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 17
  • ناشناس
    1

    کجاباعقل تو ارتباط باکشورهای سرمایه داروصنعتی ورفت وامدتجاربده الان ملت ایران چی داره ازدست بده

  • ترک
    1

    FATF دشمن دزدان است و به این خاطر تندروها مخالف FATF هستند وار پولشویی واهمه دارند هشتاد میلیون جمعیت اسیر دویست نماینده مجلس هستند باشه مخالفت کنید چون به خاطر رای مردم بدبخت شماها آدم شدید

  • یک شهروند
    0

    من و 120 تا از بچه های ناب وباحال و خوش‌فکر هم اعلام میکنیم ،120 نفرشماهم به هیچ درد مانمیخورد

  • ناشناس
    1

    خاک تو سر ما که می خواهند سرنوشت ما را تندروها تعیین کنند اینها حتی چپ راست خودشان را نمی دانند

  • ناشناس
    0

    برای اکثر کشورها مشکلی نداره فقط برای ایران وچند کشور مشکل سازه

  • ناشناس
    0

    اما نبودش برااینا خیلی فایده دارد .چشمتون کور که هر خری را نفرستید مجلس !!!

  • ناشناس
    0

    لیاخوف روحت شاد

  • ناشناس
    0

    مگه ایران هم برا شما مهمه،مجلس لبنان و غزه و فلسطین

  • ناشناس
    0

    صدای دزدها و مفت خورها بلند شد اینم از مجلس اقلیت
    واقعا این مردم چه گناهی کردند شما شدید ادم حسابی

  • ناشناس
    2

    نماینده ۵ درصدی نماینده مردم نیست . این مجلس باید منحل شود

  • حدی
    0

    اسامی این ۱۲۰ نفر را اعلام کنید تا بفهمند که نماینده واقعی مردم نیستند

  • ناشناس
    0

    شماها اگه ریگی به کفش ندارید مخالفت نمیکنید زیرا ازموده را ازمودن خطاست خوب میدانی بخاط همین اف ای تی اف چه خسارات هنگفتی به اکثریت مردم ومملکت وارد شده پس امتحان عضو شدنش ضرری نداره مگراینکه منافع شماها و روسیه و چین به خطر بیفته

  • ناشناس
    0

    یکی از کسانی که برای مردم ایران فایده ندارند شما نمایندگان مجلس هستید

  • ناشناس
    0

    یعنی کار را به جایی رسانده اید که ایران تحریم شود و برای دور زدن تحریم‌ها باید مشکلاتی دیگر هم بر مردم تحمیل شود تا کاسبان تحریم به کارشان برسند؟!

  • ناشناس
    0

    ظاهرا اخبار کذب باشد.اگر راست می گویند نامه با ۱۲۰ امضاء را نشر دهند.

  • ناشناس
    0

    من حاضرم کل این ۱۲۰ نفر رو با گوسپند عوض کنم چون هم شیر هم پشم هم کله پاچه هم گوشت گوسپند کارایی داره این ۱۲۰ نفر و طنازان پیامک اعزام ب غزه در حد گوسپند هم کارایی ن

  • ناشناس
    0

    تحریم برای شما نعمت هست برای مردم بدبختی