اهمیت ورزش کردن چیست؟ و چرا باید آن را جدی بگیریم؟
همه ما میدانیم که ورزش در زندگی روزمره ما مهم است، اما ممکن است ندانیم که چرا یا چه ورزشی را باید انجام دهیم؟
بدن ما برای فعالیت منظم بدنی طراحی شده و رشد کرده است. دقیقا میتوان آن را به یک اتومبیل اسپرت تشبیه کرد که اگر تنها یک بار در هفته و آن هم 2 کیلومتر از آن استفاده کنید احتمالا موتور آن دچار نشکل میشود. با گذشت زمان بدن ما هم اگر به درستی مورد تمرین ورزشی قرار نگیرد دچار چنین مشکلاتی خواهد شد. اگر تمام روز جلوی تلویزیون دراز کشیدید و یا ساعتهای طولانی پشت میز کامپیوتر نشستید باید به شما هشدار دهیم که بدنتان در معرض خطرات بزرگی است. بنابراین برای ورزش کردن نباید بهانه بیاورید و حتی با تمرینات ساده در خانه کار را شروع کنید.
اما فواید ورزش کردن چیست؟
سطح انرژی را بالا میبرد: ورزش قدرت و کارآیی سیستم قلبی و عروقی شما را برای رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به عضلات بهبود میبخشد. وقتی سیستم قلبی و عروقی شما بهتر کار کند، همه چیز آسانتر به نظر میرسد و انرژی بیشتری خواهید داشت.
قدرت عضلات را افزایش میدهد: با ورزش کردن، عضلات قوی تر، مفاصل و تاندونها اتعطافپذیرتر خواهد شد. همچنین مانع از بروز آسیب دیدگی در بدن میشود.
وزن سالم خواهید داشت: هر چه بیشتر ورزش کنید، کالری بیشتری میسوزانید. علاوه بر این، هر چه عضله شما بیشتر شود، میزان متابولیسم شما بیشتر خواهد شد. همه اینها به معنای این است که با ورزش کردن وزن شما کم خواهد شد و توده عضلات افزایش مییابد.
بهبود عملکرد مغز را به دنبال دارد: ورزش باعث افزایش جریان خون و سطح اکسیژن در مغز میشود، همچنین ورزش کردن باعث بهبود حافظه و یادگیری در شما میشود و مانع از بروز بیماریهایی مانند آلزایمر میشود.
برای سلامت قلب بسیار مفید است: ورزش باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون میشود و فشار خون را کاهش میدهد. بنابراین استرس قلب شما را کاهش میدهد. علاوه بر این عضله قلب شما را تقویت میکند.
خطر ابتدا به دیابت را کاهش میدهد: ورزش منظم به کنترل سطح گلوکز خون کمک میکند، که به جلوگیری یا تاخیر در ابتدا به دیابت نوع 2 کمک میکند. علاوه بر این ورزش به جلوگیری از چاقی کمک میکند.
سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند: ورزش توانایی بدن در پمپاژ اکسیژن و سوخت رسانی به سلولها برای مقابله با باکتری و ویروسها را فراهم میکند.
احتمال برزو سرطان را کاهش میدهد: تناسب اندام خطرات سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و احتمالا ریه و ... را کاهش میدهد. مطالعات نشان داده است که 35 درصد از مرگ و میرهای جهان به خاطر سرطان و کم تحرکی است.
افراد ورزشکار خواب بهتری دارند: فعالیت بدنی باعث خستگی بیشتر شما میشود؛ بنابراین آمادگی بیشتری برای بهتر خوابیدن برایتان فراهم میکند. بعلاوه میزان استرس را در شما کاهش داده و کیفیت خواب را افزایش میدهد.
روحیه شما را بهبود خواهد داد: ورزش کردن باعث ترشح اندروفین در بدن میشود و احساس آرامش بیشتری در شما فراهم میکند. اینها به نوبه خود روحیه شما را بهبود میبخشد و سطح استرس شما را کاهش خواهد داد.
چقدر باید ورزش کنیم؟
کالج ورزشی ایالات متحده دستورالعملهایی را برای سالم بودن از طریق ورزش برای گروههای سنی مختلف (19 تا 64 سال) ارایه کرده است و توصیههای زیر را باید مدنظر قرار دهید:
تمرینات کاردیووالانسی: هر نوع ورزشی که ضربان قلب را افزایش داده و سرعت تنف سکشیدن را افزایش دهد تمرینات کاردیووالانس گفته میشود. این تمرینات شامل: پیاده روی، دویدن، شنا، دوچرخه سواری، فوتبال، بسکتبال و ... است. بسته به نوع 5 بار در هفته و هر بار بین 20 تا 60 دقیقه این نوع تمرینات را انجام دهید. پیشنهاد میشود از برنامه لاغری با تردمیل در یک ماه استفاده کنید.
تمریتات قدرتی: به تمریناتی که بر روی مقاومت عضلات تمرکز دارد تمرینات قدرتی گفته میشود. توصیه میشود افراد بزرگسال دو تا سه بار در هفته این نوع تمرینات را انجام دهند. اگر به دنبال داشتن عضلات حجیم و قوی هستید توصیه میشود این حرکات (شنا سوئدی، اسکات با وزن بدن، دیپ بازو، جلو بازو و ... ) را 15 تا 20 بار تکرار کنید. اگر تازه کار هستید، باید یک برنامه بدنسازی مبتدی که به صورت اصولی تهیه شده است استفاده کنید.
70