اولین گشت‌زنی‌ مشترک دریایی روسیه و چین در اقیانوس آرام

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، کشتی‌های جنگی روسی و چینی در بازه ۱۷-۲۳ اکتبر به اجرای اولین گشت زنی های مشترک خود در بخش غربی اقیانوس آرام پرداختند و نیز مانورهای همکاری دریایی در اوایل اکتبر در دریای ژاپن به اجرا گذاشتند.

اولین گشت‌زنی‌ مشترک دریایی روسیه و چین در اقیانوس آرام

مسکو و پکن در حالی از اوایل اکتبر اولین رزمایش همکاری دریایی خود را در دریای ژاپن به اجرا گذشتند که در سالهای اخیر و همزمان با بدتر شدن روابطشان با غرب روابط نظامی و دیپلماتیک نزدیکتری برقرار کرده‌اند.

ژاپن از نزدیک این مانورهای دریایی را رصد کرده و چندی پیش گفت که یک گروه متشکل از ۱۰ کشتی متعلق به چین و روسیه از تنگه تساگارو که جدا کننده خاک اصلی ژاپن از جزیره هوکایدو است عبور کردند. این تنگه را به عنوان بخشی از آبهای بین المللی در نظر می‌گیرند.

وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اظهار کرد: این گروه از کشتی‌ها در راستای اجرای گشت زنی از تنگه تسوگارو برای نخستین بار عبور کردند.

این وزارت خانه خاطر نشان کرد: ماموریتهای این کشتی‌های گشت زنی شامل به نمایش گذاشتن پرچمهای کشورهای روسیه و چین، حفظ صلح و ثبات در منطقه آسیا-اقیانوسیه و نگهبانی از اهداف مربوط به فعالیتهای اقتصادی دریایی دو کشور است.

تحلیلگران دفاعی می‌گویند که سطح مانورهای نظامی آینده چین و روسیه ممکن است با در نظر گرفتن گشت زنی‌های هوایی و دریایی مشترک ارتقا یابد در حالی که این دو کشور به طور مشترک از تنگه سوگارو و حوزه زنجیره جزیره‌ای ایزو در مجمع الجزایر ژاپن در حرکتی که آشکارا هدفش مقابله با آمریکا بود، عبور کردند.

ارتش های دو کشور پیش از این نیز گشت‌زنی‌های هوایی و دریایی مشترکی انجام داده‌اند، اما ترکیب ساختن هر دو گشت زنی در رزمایشهای آتی، همکاری دفاعی آنها را در ضمن رویارویی با آمریکا و متحدانش عمیق تر می کند.

یوئه گانگ، سرهنگ بازنشسته ارتش آزادیبخش خلق چین و مفسر امور نظامی گفت: "ارتشهای چین و روسیه ممکن است با هم در دریای ژاپن یا غرب اقیانوس آرام گشتزنی های هوایی و دریایی را انجام دهند." او افزود که سلاح های پیشرفته تری قرار است مستقر شوند.

او بیان کرد:‌با استقرار سلاح‌های پیشرفته‌تر، دو کشور مصمم هستند تا هماهنگی خود را تقویت کنند و به یکدیگر نشان دهند که چیزی را پنهان نمی‌کنند. آنها برای تقویت توانایی مشترک برای مدیریت درگیری یا شرایط اضطراری به این نیاز دارند.

روز شنبه ، وزارت دفاع چین اعلام کرد که ۱۰ کشتی نیروی دریایی و شش هلیکوپتر ارتشهای دو کشور از ۱۷ اکتبر به مدت یک هفته گشت زنی مشترک در دریای ژاپن ، غرب اقیانوس آرام و دریای چین شرقی انجام داده اند.

این وزارتخانه گفت که هدف از این اقدام افزایش شراکت جامع دوجانبه و توانایی راه اندازی عملیاتهای مشترک بدون هدف قرار دادن کشوری ثالث است.

چین و روسیه این رزمایش جدید خود را در روزهای اخیر با یک مانور ضد زیردریایی و اولین گذر مشترک از تنگه سوگارو، آبراه باریکی که جزایر هونشو و هوکایدوی ژاپن را از هم جدا می کند، به پایان رساندند. پس از این عبور، ناوگان دریایی چین و روسیه به سمت جنوب حرکت کردند و از حوزه زنجیره جزیره‌ای ایزو عبور کردند در حالی که هلیکوپترها در حال بلند شدن از کشتی ها مشاهده شدند.

پنج کشتی جنگی چینی و پنج کشتی روسی به رزمایش و عملیات عبور پیوستند. برای اولین بار ، پکن ناوشکن نوع ۰۵۵ خود با نام نانچانگ را که مجهز به موشک هدایت شوند است برای مشارکت اعزام کرد. از دیگر کشتی های چینی شرکت کننده می توان به یک ناوشکن ۰۵۲D، دو ناوچه ۰۵۴A و یک کشتی پشتیبانی اشاره کرد. روسیه هم ناوشکن Admiral Panteleyev، کشتی ضد زیردریایی Admiral Tributs، یک کشتی نظارت الکترونیکی و دو ناوچه فرستاد.

چین و روسیه از سال ۲۰۱۲ به استثنای سال گذشته که آن هم به خاطر همه‌گیری کووید-۱۹ بود، به طور منظم در قالب رزمایشهای نظامی با یکدیگر همکاری کرده‌اند. از سال ۲۰۱۹، دو کشور گشت‌زنی هوایی راهبردی مشترک سالانه بر فراز دریای چین شرقی و دریای ژاپن، که به آن دریای شرقی نیز می‌گویند، را انجام داده‌اند.

سونگ ژونگپینگ، یک مربی نظامی سابق ارتش آزادیبخش خلق چین گفت: چین و روسیه دارند نشان می دهند که توانایی‌های گشت‌زنی مشترک آنها تقویت می‌شود. آنها قبلا گشتهای هوایی مشترک داشته اند و در آخرین مانور هم گشت دریایی مشترک داشتند. آنها سعی می کنند عزم خود را برای حفظ ثبات منطقه ای به طور مشترک نشان دهند.

ناظران نظامی گفتند که رزمایش های آتی در دریای چین شرقی و دریای ژاپن انجام خواهد شد زیرا هر دو طرف در این آب ها منافعی دارند. یوئه گفت که این تمرینات ممکن است بر عملیاتهای ضد کشتی و دفاع هوایی تمرکز داشته باشند.

ناوگان چین و روسیه قبل از ورود به اقیانوس آرام ، جایی که تعداد زیادی پایگاه نظامی آمریکا در آن وجود دارد، از تنگه تسوگارو عبور کردند.

سونگ گفت: استقرار کشتیهای جنگی چین و روسیه در آنجا به معنای هشداری قوی هم به آمریکا و هم ژاپن است.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید