خوشحالی صهیونیست ها از اختلاف ایران و روسیه بر سر زنگزور/ تحلیل رسانه اسرائیلی ها در مورد مساله آذربایجان
ماجرای کریدور زنگزور و اختلافات ایران و روسیه باعث شده اسرائیلی ها خوشحال شده و مانور زیادی روی آن بدهند. آنها امیدوارند که بین تهران و مسکو اختلاف پیش بیاید تا ایران، حامی جهانی خود را از دست بدهد. پایگاه جروزالم پست در گزارشی به این موضوع پرداخته است.
در زیر خلاصه این گزارش ترجمه و ارائه می گردد.
به گزارش خبر فوری، در حالیکه صهیونیست ها جنگی بزرگ را در غزه و لبنان آغاز کرده اند، تل آویو به دنبال این است که از طریق ایجاد روابط دوستانه با کشورهای جهان، آنها را راضی به سکوت در مقابل جنایاتشان در غزه و لبنان باشند. از سوی دیگر، صهیونیست ها تلاش دارند که رابطه ایران، به عنوان محور مقاومت در منطقه و سایر قدرت های جهانی را بد کنند.
ماجرای کریدور زنگزور و اختلافات ایران و روسیه باعث شده اسرائیلی ها خوشحال شده و مانور زیادی روی آن بدهند. آنها امیدوارند که بین تهران و مسکو اختلاف پیش بیاید تا ایران، حامی جهانی خود را از دست بدهد. پایگاه جروزالم پست در گزارشی به این موضوع پرداخته است. در زیر خلاصه این گزارش ترجمه و ارائه می گردد.
اختلاف ایران و روسیه بر سر زنگزور
در گزارشی که در روزنامه جروزالم پست منتشر شده، آمده است که مناقشه ای بین روسیه و ایران بر سر کریدوری که آسیا، اروپا و خاورمیانه را به هم متصل می کند، در جریان است، زیرا تهران با حمایت مسکو از این پروژه (یعنی الحاق کریدور زنگزور به آذربایجان) به خاطر قطع ارتباط خود با ارمنستان، مخالف است.
کریدور "زنگزور" که مناقشه دو کشور حول آن می چرخد، یک مسیر اصلی حمل و نقل زمینی است که آذربایجان را به منطقه خودمختار نخجوان متصل می کند.
جروزالم پست گزارش داد که مقامات بلندپایه روسیه اخیرا حمایت خود را از این کریدور که آذربایجان را از طریق دور زدن پست های بازرسی ارمنستان به روسیه و ترکیه متصل می کند، اعلام کرده اند. تهران نیز به نوبه خود نارضایتی عمیق خود را از حمایت مسکو از این کریدور اعلام کرد، زیرا اگر این کریدور تحت حاکمیت آذربایجان و نه ارمنستان باشد، ارمنستان را از نظر جغرافیایی از ایران جدا می کند.
طبق ادعای جروزالم پست، یکی از مقامات وزارت امور خارجه ایران به وبسایت بریتانیایی میدل ایست آی گفته که تاکید مقامات ارشد کشور، حراست از مرزهای ایران با ارمنستان است. البته این مقام ایرانی گفته که ایران نیروهای نظامی خود را در مرز مستقر نخواهد کرد مگر اینکه به این نتیجه برسد که پاسخ به هرگونه تلاش خارجی برای جدا کردن مرزهای ایران از ارمنستان ضروری است.
این روزنامه اسرائیلی خاطرنشان کرد که شراکت بین باکو و مسکو همچنان قوی است. آذربایجان قبلا بخشی از شوروی بوده و ارتباط وثیقی با روسیه داشته است. اگرچه باید در نظر داشت که آذربایجان در تلاش برای دستیابی به تعادل بین منافع غرب در اوکراین و تمایل به اجتناب از رویارویی با روسیه است و سیاستی معتدل و چند جانبه را اتخاذ کرده است.
تحلیلگر جروزالم پست مدعی است که رابطه آذربایجان و روسیه چالش های بزرگی برای تهران به وجود خواهد آورد. از سوی دیگر، باکو تلاش دارد با غرب نیز رابطه وثیقی ایجاد کند. آذربایجان با معرفی خود به عنوان جایگزین روسیه به عنوان کشوری که می تواند امنیت انرژی اروپا را تامین کند، به غرب کمک می کند تا از وابستگی به نفت و گاز روسیه خلاص شود. باکو از تمامیت ارضی اوکراین حمایت می کند و کمک های بشردوستانه به کییف ارسال کرده است.
با توجه به اینکه کشور آذربایجان یکی از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق بوده، آذربایجانی ها از عواقب آنچه ممکن است در انتظارشان باشد آگاه هستند و می دانند که اگر خشم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را برانگیزانند، با عواقب بدی مواجه خواهند شد. به همین دلیل، سعی دارند رضایت روسیه را هم جلب کنند تا با مشکلی مواجه نشوند.
مساله دیگر، مربوط به تلاش روسیه جهت سرنگونی دولت ارمنستان و جایگزینی آن با یک رژیم به اصطلاح «دوست» است. دولت نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در حال حاضر به غرب و ایران نزدیکتر است تا مسکو، اما روابط تجاری آن با روسیه علیرغم کودتای اخیر همچنان قوی است. این مساله نیز باعث اختلاف ایران و روسیه شده است.
معمای زنگزور برای اسرائیل
تحلیل جروزالم پست نشان می دهد که اسرائیل از اختلاف ایران و روسیه خوشحال است. برخی تحلیل ها حاکی از این است که اسرائیل خود، از طریق نفوذ در آذربایجان شروع به ایجاد اختلاف میان ایران و روسیه کرده است. این مساله نشان می دهد که ایران باید در عین حفظ منافع خود، در روابطش با همسایگان و به خصوص روسیه احتیاط بیشتری داشته باشد تا جلوی سوء استفاده اسرائیل را بگیرد.
روسیه هم به فکر منافع خودشه
ولی اونقدر عاقل هست که در این برهه که ازسمت غرب با ماجرای اوکراین تحت فشار هست غلط اضافی نکنه و رابطه ش رو با ایران در تعادل نگه میداره
خطر اصلی آمریکا ، انگلیس و فرزند حرام جاخوش کرده شون در خاورمیانه ست
خوشحال و ناراحتی یک کشور دیگه برای تصمیمات عقلانی گرفتن اهمیتی نداره
آذربایجان زیاده خواهی داره حتی به سرزمینمان
روسیه هم خیرش به ما نمی رسه پهپاد گرفت تو بوغ کرد به جاش هواپیما میدن الان میگن شاید غلات بدن جاش
پس زمینه سازی نکنید زنگزور ساخته توهمات آذربایجان رو برای خوشامد ارباب دو دستی تقدیمشون کنید.
وقتی از تاریخ عبرت نمیگیری میشوی عبرت آیندگان،وهنگامی که تمام تخم مرغهایت در یک سبد میچینی نتیجه اش میشه این،البته روسیه بسیار زیرکانه از کارت ایران با غرب بازی کرد وهم فریب مسولین داد،از یک سو یک جورای پای ایران به جنگ اکراین کشیدن برای شریک جرم ساختن وتحریمهای بیشتر نفت وگاز و ایران ،برای اینکه خودشان بازار منطقه از دست ندن،از سوی فرمول پهبادهای ایرانی برای ساخت گسترده در کشور خودشان از ایران گرفتن و عوض سلاح تعیین کننده در منطقه علی رغم اینکه مسولین ادعای سیاست راهبردی ۲۰ساله میگویند با روسیه بسته اند تحویل ندادن، مثل کاری که آمریکا داره برای اسرائیل میکند ودادن هواپیمای اف ۳۵وبمپهای سنگر شکن، مثلا سوخو۳۵یا سامانه اس۴۰۰ به ایران نداده،ولی بدون داشتن رابطه راهبردی حاضر شد این دو مورد به ترکیه وعربستان بدهد
روسیه هم از فرصت ب دست آوردن نهایت سواستفاده را میکند!!! ایران زمین ثروتمند احساس تنهایی و خنجر خوردن میکند بنده ب عنوان یک ایرانی حالت خفگی ناشی از پاره شدن وطن دارم!!! راه حل وجود دارد آیا!!!
اگر با همه کشورهای دنیا در جهت منافع ملی روابط دیپلماتیک و مبادلات تجاری برقرار بود و نگاهمان به یک سمت نبود قدرت مانور بیشتر و فشارهای کمتر و اوضاع اقتصادی برتری داشتیم و مجبور به اینهمه چشم پوشی در مناسبات و تجارت و فشارهای بین المللی نبودبم
مسولین ما تو خیال خودشون میخواند با ریشخند روسیه وچین تبیل به قدرتی شوند وبعد دیگه مستقلا عمل کنند .فکر میکنند روسیه وچین خرند .غافل از اینکه از همین توهم زرنگی مسولین ما اونا دارند بهترین استفاده را میبرند .سر موقعشم سرمونا میبرند !!!!
انشاءالله ایران با تمام دشمنان ملت ایران همچون چین و روسیه و عراق و لبنان و ....قطع رابطه کند و صدها میلیارد دلار پول نفت را به حلقوم آنها نریزد .
به امید آن روزها
تحلیل ها حاکی از این است که روسیه خود، از طریق نفوذ در آذربایجان شروع به ایجاد اختلاف میان ایران و آذربایجان کرده است. این مساله نشان می دهد که ایران باید در عین حفظ منافع خود، در روابطش با همسایگان و به خصوص آذربایجان احتیاط بیشتری داشته باشد تا جلوی سوء استفاده روسیه را بگیرد.
حالا یعنی چی؟! یعنی طبق معمول ایران باید کوتاه بیاد و ذلت و خواری بکشد!؟؟؟
زنگه زور خاک تاریخی و ابدی آذربایجان است و دیر یا زود آذربایجان مالکیت آن را به دست خواهد آورد ایران به جای دشمنی و عداوت با آذربایجان و ملت ترک می تواند از در دوستی وارد شود و بیشترین منافع را هم از کریدور زنگه زور و هم از اتحاد با کشورهای ترک منطقه به دست آورد کما اینکه نزدیک نیمی از جمعیت ایران هم ترک هستند و صدها سال ایران ملک ملت ترک بوده و هست و این ملت دشمنی حکومت ایران با آذربایجان را بر نخواهند تافت.
30 در صد اسراییلیها روسند و رابطه اسراییل و روسیه همیشه مستحکم بوده
دشمنان ایران بدانند
روسیه و چین دوستان گرامی ما هستند و دشمنان چشم دیدن نزدیکی ما به این ابرندرتها را ندارن
مرگ بر حسودان استکباری جهانی
مرگ بر ال یهود
زرشک به همین خیال باش دوستان رند که چشمشان به مال و ثروت و زمین ایران و میدانند که حاکمان ایران ضعف سیاسی دارند
معنای این حرف اینه که میخواهید زنگه زور را هم به گوشه چشم به پوتین جون ببخشید
اسرائیل و روسیه جفتشان دنبال منافع خودشان هستند
پوتین تو ی خیانتکاری..وپشیمون میشی...سران کشورمن اگه ضعف نشون بدن به والله اخر عمرهمشونه.
الوووووباج میدید.اوکی بده امریکا نه این روسهای کومنیسم...دیگه نفرت دارم از هرچه روس