دولت سیزدهم ایران را از صادرکننده بنزین به واردکننده آن تبدیل کرد

از اواخر سال گذشته تاکنون شاهد آن بودیم که مصرف بنزین به یکباره از تولید آن بیشتر شده است که به دلیل ناترازی ایجاد شده، ایران از صادرکننده بنزین در جهان به جرگه واردکنندگان این محصول پیوسته است.

دولت سیزدهم ایران را از صادرکننده بنزین به واردکننده آن تبدیل کرد

به همین دلیل طی سال‌های گذشته شاهد آن بودیم که برای حل مشکل ناترازی مصرف بنزین در کشورمان اقدامات زیادی صورت گرفته که همه این اقدام‌ها و سیاست‌ها غیرقیمتی بوده است. به طوری که در سال ۱۴۰۰ مصرف بنزین به ۹۱ میلیون لیتر، سال ۱۴۰۱ به ۱۰۴ میلیون لیتر و سال ۱۴۰۲ نیز به ۱۱۱ میلیون لیتر رسید که روند افزایشی مصرف بنزین باعث شد سیاست‌های غیرقیمتی با تمرکز بر مدیریت مصرف سوخت در دستور کار دولت خدمتگزار سیزدهم قرار گیرد.

متوسط مصرف روزانه بنزین در سال 1403 تا امروز به 121 میلیون لیتر رسیده که رقم بالایی بوده، این در حالی است که در اواخر سال گذشته و اوایل سال‌جاری رکورد مصرف بنزین در کشورمان حدنصاب جدیدی را به ثبت رساند. به طوری که در ابتدای سال‌ جاری جواد اوجی، وزیر نفت با اشاره به ثبت رکورد مصرف بنزین گفت: در روزهای عادی به‌طور میانگین 114 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می‌شود که این رقم با آغاز مسافرت‌های نوروزی در روزهای 27 و 28 اسفندماه 1402 به 142 میلیون لیتر و در روز 29 اسفندماه 1402 نیز به 152 میلیون لیتر افزایش یافته که رکوردی بی‌سابقه است.

همچنین در زمان تعطیلات ایام نوروز 1403 (یکم تا سیزدهم فروردین) به طور میانگین روزانه 120.8 میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است که این حجم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (یکم تا سیزدهم فروردین 1402) با 113.9 میلیون لیتر، حدود 6.9 میلیون لیتر بیشتر شده یا معادل 6 درصد افزایش یافت.

ناترازی بنزین و واردات آن

گزارش‌های وزارت نفت حاکی از آن است که در سال ۱۴۰۲، بیش از ۵ میلیارد و ۴۷۸ میلیون لیتر فرآورده‌های نفتی وارد کشور شده که ارزشی معادل ۴ میلیارد دلار داشته است. همچنین هزینه‌های وارداتی که به ۲۲۵ هزار میلیارد تومان می‌رسند، تقریباً برابر با ۱۰ ماه یارانه نقدی پرداختی به ۸۵ میلیون ایرانی است. به طوری که گفته می‌شود ناترازی موجود در تولید و مصرف بنزین کشورمان سبب شده در سال گذشته 3 میلیارد دلار ارزبری در واردات بنزین صورت گیرد.

با این حال به نظر می‌رسد کشورمان طی سال‌های اخیر نیز نتواند تغییر محسوسی در میزان تولید بنزین به وجود بیاورد به طوری که گفته می‌شود هم‌اکنون تحت هیچ شرایطی نمی‌توان از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های کشورمان انتظار افزایش تولید بنزین داشت. هر چند که نمی‌توان منکر این مسأله شد که وزارت نفت برای این مهم پروژه‌هایی را برای افزایش کیفی محصولات پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار داده که بسیاری از آنها به ورطه اجرا نیز رسیده است. با این حال پرواضح است دلایل ناترازی بنزین را می‌توان در 3 دسته تشریح کرد به طوری که این مسأله ابتدا به عدم ساخت پالایشگاه‌های جدید در کشورمان برمی‌گردد، سپس قیمت اندک بنزین در ایران نسبت به کشورهای همسایه و در پایان می‌توان به عدم استانداردسازی و مدیریت مصرف بنزین اشاره کرد.

منبع: ایران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس
    0

    با زبان ساده دارن خبر گزارى ها امادتون ميكنن براى گرونى بنزين

  • مهدی دانشجوی سوخته اصلاحات
    0

    بهشت برین که ارازشه بما تحویل میدهند

  • محمد
    0

    نباید افزایش مصرف بنزین را به گرده مردم انداخت بلکه یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده مصرف بنزین در کشور تولید موتورهای کم مصرف و عالی هستیم که به میزان قابل ملاحظه ای از افزایش مصرف سوخت در کشور می‌کاهد اما متاسفانه ، دولتی ها و مجلسی ها علت آن را همیشه مردم میدانند

  • رابی
    0

    یکی از دلایل اصلی افزایش مصرف بنزين در کشور خودروهای فرسوده و پر مصرف است.دلیل دیگرش قاچاق گسترده بنزين به خارج از کشور است.یک فیلم از قاچاق بنزين در مرزهای شرقی کشور دیدم که وحشت کردم.بیش از هزار خودروی نیسان و وانت که بارشان دبه ها و بشکه های بنزين بود در حال رفتن به مرز بودند‌.تازه این قسمتی از این قاچاق بود و در جاهای دیگر هزران وانت دیگر در آن زمان در حال بارگیری و قاچاق سوخت به خارج از کشور بودند.حساب کنید این وانت ها روزی چند بار از این مسیر می روند و می آیند و هر کدام روزی چند هزار لیتر بنزین قاچاق می کنند‌.رقم بسیار بالایی است. فقر و بیکاری در مناطق شرقی کشور دلیل اصلی قاچاق بنزين است.البته تنها فقر و بیکاری نیست و خیلی از افراد فرصت طلب نیز از این وضعیت سوءاستفاده می کنند.تا زمانی که وضعیت مرزها ساماندهی نشود و فکری به حال وضعیت اقتصادی مردم مناطق مرزی نکرد نمی توان از قاچاق سوخت از کشور جلوگیری کرد.در ضمن با اون پولی که آخوندها در جنگ سوریه به بشار اسد کمک کردند می شد چند پالایشگاه جدید و پیشرفته ساخت و الان احتیاج به واردات بنزین از خارح از کشور نبود.متاسفانه خانه از بن خراب است.

  • ناشناس
    0

    برای جبران ناترازی بنزین باید در عرض چندین سال گذشته پس از انقلاب ، تعدادی پالایشگاه جدید ساخته میشد که متاسفانه ساخته نشده ، با افزایش جمعیت و افزایش خودرو ناخواسته مصرف بنزین هم افزایش پیدا می‌کند آنهم با این موتورهای تولیدی پرمصرف داخلی دولت سیزدهم هم که دم از عدالت میزد فهمیدیم عدالت یعنی چه خیانت دولت سیزدهم طی سالیان دراز باید جبران شود حال آنکه مدعی هستند اسب زین شده به دولت بعد تحویل می‌دهند اگر این اسب زین شده بود خودتان سوار میشدید واین نبود وضعیت سفره های مردم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    اخبار سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد