با این روش ناخن جویدن را ترک کنید

مطالعات نشان می‌دهد که حتی اگر والدین قبل از تولد فرزندشان، جویدن ناخن‌های خود را متوقف کنند، بازهم فرزندانشان این کار را انجام خواهند داد.

با این روش ناخن جویدن را ترک کنید

یکی از کارهایی که اغلب پدر و مادرها را ناراحت می‌کند ناخن جویدن فرزندان است. حدود نیمی از کودکان ناخن‌های خود را می‌جوند. به همین خاطر ناخن‌های آن‌ها هیچگاه رشد طبیعی ندارد. ریشه ناخن جویدن در بزرگسالی نیز به سال‌های کودکی بازمی‌گردد. اما چرا ناخن می‌خوریم و چطور می‌توانیم این عادت را ترک کنیم؟

ناخن جویدن ممکن است تقصیر والدین شما باشد، دانشمندان مطمئن نیستند که ناخن جویدن ژنتیکی است یا خیر، اما والدینی که ناخن‌هایشان را می‌جوند، احتمالا صاحب فرزندانی می‌شوند که آن‌ها هم ناخن‌هایشان را می‌جوند. مطالعات نشان می‌دهد که حتی اگر والدین قبل از تولد فرزندشان، جویدن ناخن‌های خود را متوقف کننند، بازهم فرزندانشان این کار را انجام خواهند داد.

به گزارش وب ام دی، گاهی اوقات جویدن ناخن می‌تواند نشانه استرس عاطفی یا روانی باشد که معمولا در افرادی که عصبی یا مضطرب هستند یا احساس ناراحتی می‌کنند ظاهر می‌شود. این راهی برای کنار آمدن با این احساسات است. همچنین ممکن است زمانی که بی حوصله یا گرسنه هستید یا احساس ناامنی می‌کنید، این کار را انجام می‌دهید. ناخن جویدن اغلب کاری است که به صورت خودکار انجام می‌دهید و به آن فکر نمی‌کنید.

لزوم ترک

جویدن ناخن معمولا باعث آسیب دائمی نمی‌شود. اما قطعا معایب خود را دارد:

  • جویدن ناخن ممکن است باعث رشد عجیب و کج و معوج ناخن‌های شما شود. اگر به بافت اطراف ناخن‌هایتان آسیب بزنید، ممکن است رشد آن‌ها متوقف شود و ناخن‌ها تنها در یک جهت رشد کنند. این به شما ناخن‌هایی با حالتی غیر طبیعی می‌دهد.
  • این عادت همچنین می‌تواند لبخند شما را به دلیل وجود دندان‌های آسیب دیده خراب کند. هنگام جویدن ناخن ممکن است دندان‌های شما خراش داده شده و بشکنند. با گذشت زمان، جویدن ناخن حتی می‌تواند باعث مشکلات فک شود.
  • حویدن ناخن می‌تواند شما را بیمار کند. چرا که دست‌ها جولانگاه میکروب‌ها هستند و ناخن‌ها مخفیگاه آن‌ها. هنگامی که چندین بار در روز انگشتان خود را در دهان خود قرار می‌دهید، شانس بیمار شدن شما افزایش می‌یابد. به علاوه، آسیب پوستی که هنگام جویدن ناخن‌ها ایجاد می‌شود، راهی آسان برای ورود میکروب‌ها ایجاد می‌کند.

پیشگیری

ممکن است یک شبه نتوانید ناخن جویدن را ترک کنید، اما با کمی زمان و تلاش می‌توانید عادت ناخن جویدن خود را از بین ببرید. این نکات را امتحان کنید:

  • ناخن‌های خود را کوتاه کنید. در این صورت به اندازه کافی ناخن برای جویدن وجود نخواهد داشت و زمانی که جویدن را امتحان کنید، احساس رضایت نخواهید کرد.
  • آنها را با طعم بد بپوشانید. لاک‌های مخصوص ناخن با طعم تلخ وجود دارد که می‌توانید روی ناخن‌های خود را با آن بپوشانید. طعم وحشتناک این لاک‌ها باعث می‌شود قبل از جویدن دو باره فکر کنید.
  • دستکش بپوشید اگر چه ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما اگر نتوانید به ناخن‌های خود دسترسی پیدا کنید، نمی‌توانید آن‌ها را بجوید. اگر دستکش‌ها برای برنامه روزانه‌تان کار نمی‌کنند، می‌توانید به دنبال برچسب‌هایی باشید که برای پوشاندن ناخن‌ها ساخته شده‌اند. آن‌ها می‌توانند همان اثر را داشته باشند.
  • محرک‌های خود را پیدا کنید توجه داشته باشید که وقتی ناخن‌هایتان را می‌جوید چه احساسی دارید یا چه کاری انجام می دهید. هنگامی که فهمیدید چه چیزی شما را به سمت این کار آن هم به صورت مداوم سوق می‌دهد، می‌توانید سعی کنید راه‌های دیگری برای مقابله بیابید.
  • دست‌ها یا دهان خود را مشغول نگه دارید. از ابزار خاصی برای سرگرمی یا انحراف ذهن‌تان مانند یک توپ استرس، یک سنگ نگرانی (ابزار ضد استرس) یا حتی یک خودکار برای کلیک کردن نسبت به ناخن جویدن استفاده کنید.. آدامس بجوید تا دهانتان مشغول باشد. انرژی ناخن جویدن خود را صرف کار دیگری کنید.

اگر با روش «بوقلمون سرد» ( اصطلاحی که در زبان انگلیسی برای ترک ناگهانی یک عادت نظیر ترک سیگار یا ویپ(سیگار الکترونیک) بدون کمک یا حمایت خارجی و متکی به اراده خود، به کار می‌رود) مشکل دارید، اهداف کوچکی برای خود تعیین کنید. سعی کنید به مدت یک هفته از جویدن ناخن دست راست خودداری کنید. یا حتی از اهداف کوچکتر شروع کنید: یک ناخن را برای جویدن انتخاب کنید، مانند ناخن انگشت شست. هنگامی که آن را برای مدتی جویدید. دیگر ناخن این انگشت را نجوید و سراغ ناخن بعدی بروید و همین طور ادامه دهید تا تمام ناخن‌های دست شما تمام شود و دیگر نتوانید ناخن انگشت دیگری را بجوید. اگر بعد از امتحان کردن چندین روش همچنان مشکل دارید، با پزشک خود در مورد اینکه آیا درمان گزینه خوبی برای کمک به شما برای حل مشکل و حذف عادت ناخن جویدن است صحبت کنید.

منبع: همشهری آنلاین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید